Dziękuję.
Jacqueline napisał(a):
mam nadzieję, że to chwilowa stagnacja pozimowa jeszcze i forum się rozrusza
Też na to liczę. Nie ma lepszego miejsca na propagowanie ulubionego hobby!
barbra13 napisał(a):
(..) niesamowite, że na tak małej powierzchni można zgromadzić tyle cudowności
Obecnie na bardzo małej powierzchni. Ot, dwie niewielkie półeczki na małym regaliku.
(...) milimetrowe przyrosty w ciągu jednego sezonu
Dokładnie tak. Oczywiście tak się dzieje tylko przy niektórych roślinach - oczywiście jak to zwykle bywa na tych najładniejszych, najbardziej cennych i drogich...
Akwelan_2009 napisał(a):
(...) pokaz "elity" wśród tych roślin (...)
Jeśli chodzi o ceny roślin to faktycznie hybrydy haworcji są prawdziwą elitą. Potrafią kosztować koszmarne, kosmiczne pieniądze. Można sobie to sprawdzić w necie.
gracesz napisał(a):
(...) wygląda po zimie przy Twoich, jak uboga dalsza krewna... Gratuluje ręki!!!
E tam. U innych wyglądają pewnie lepiej. Tylko niewielu się nimi chwali.
Jest tutaj na Forum mój przyjaciel Marek G. (mgr) który to razem ze mną robił przez lata zakupy. Niestety obecnie praktycznie nie pokazuje tutaj zdjęć swoich roślin. Gdyby się zdecydował to pewnie ho, ho!

tylko te byśmy podziwiali.
(...) Niestety trochę trudu wymaga znalezienie darmowego serwera do przechowywania zdjęć... Na fb takich problemów nie ma, a i komentowanie jest wygodniejsze... Sama się przyznaje, że przez ostatnie miesiące bliżej było mi tam, niż tu...

A szkoda, i to wielka.
Masz super rośliny - do tego z gatunków nie tak często hodowanych i pokazywanych. Rośliny zadbane, piękne i pięknie kwitnące - bo przecież warunki do ich uprawy masz rewelacyjne. Nic tylko pokazywać!! (
Tutaj i na Forum PTMK)
A drobnymi przeciwnościami przecież nie ma się co przejmować.