Moja działka-danutab cz.3
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka-danutab cz.3
Danusko zdróweczka przede wszystkim 

- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Danuś wszystkiego naj,naj...
Na Twoim tarasie chciałoby się siedzieć bez końca , z takimi widoczkami przed sobą...Jaka to różyczka fioletowa po lewej ...?Coś mnie biorą ostatni róże wielkokwiatowe...Potrzebuję jedną na rabatkę przed domem ,reprezentacyjną...

Na Twoim tarasie chciałoby się siedzieć bez końca , z takimi widoczkami przed sobą...Jaka to różyczka fioletowa po lewej ...?Coś mnie biorą ostatni róże wielkokwiatowe...Potrzebuję jedną na rabatkę przed domem ,reprezentacyjną...

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Uwielbiam te Twoje tarasy i to różane pole ... Wkrótce je znów zobaczę ;)
Danusiu, a kto to różowo kwitnie przy pergoli na rogu, zaraz koło tarasu?
Danusiu, a kto to różowo kwitnie przy pergoli na rogu, zaraz koło tarasu?

I ja zdążyłam z życzeniami
Taras taki to marzenie .Dobrze,że chociaż mam namiastkę Twojego.Kiedy przyjedziesz ?(Vltawa przekwitła i Feligonde też już bez kwiecia)Nie bądż sójką

Taras taki to marzenie .Dobrze,że chociaż mam namiastkę Twojego.Kiedy przyjedziesz ?(Vltawa przekwitła i Feligonde też już bez kwiecia)Nie bądż sójką

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Wszystkim wielkie dzięki za pamięć.
AniuDS Papageno rośnie na rabacie różanej w towarzystwie liliowców a Impresja rośnie pod brzozą i ma do towarzystwa Cieszyniankę i dwie niskie azalie to zdjęcie jest powyżej ale róża jeszcze spała gdy one kwitły.
Aszka miło mi że Ci się podoba.Poliwęglan jest nie tylko lekki ale i przeźroczysty a zatem mogą rosnąć na nim rośliny w donicach i nie brak im światła a my możemy i podczas deszczu tam odpoczywać.
Aniu dzięki za tak wielkie uznanie dla mojej wyobraźni i pomysłów, coś trzeba było wykombinować na tak dużym spadzie. Co do Hokus Pokus gdzieś czytałam że on po paru latach zatraca ten jasny kolor i zostaje ciemna róża.
Jadziu zapomniałam że mam jeszcze jedną mocno czerwoną różę na pniu Aida kolorem podobna jest do Ingrid lecz nie ma tak pięknego zbudowanego środka jak ona.
Nelu na tarasie to Falstaff Co do róży fioletowej wiem że na pewno coś znajdziesz pięknego.
Izuniu na tarasie z jednej strony kwitnie Falstaff z clematisem Violet Elizabeth a z drugiej Grahamek z clematisem Princess Diana. Czekam
Anuś teraz mam 10 zabiegów więc po nich wpadnę.
Moje miniaturki NN

i nie tylko róże

AniuDS Papageno rośnie na rabacie różanej w towarzystwie liliowców a Impresja rośnie pod brzozą i ma do towarzystwa Cieszyniankę i dwie niskie azalie to zdjęcie jest powyżej ale róża jeszcze spała gdy one kwitły.
Aszka miło mi że Ci się podoba.Poliwęglan jest nie tylko lekki ale i przeźroczysty a zatem mogą rosnąć na nim rośliny w donicach i nie brak im światła a my możemy i podczas deszczu tam odpoczywać.
Aniu dzięki za tak wielkie uznanie dla mojej wyobraźni i pomysłów, coś trzeba było wykombinować na tak dużym spadzie. Co do Hokus Pokus gdzieś czytałam że on po paru latach zatraca ten jasny kolor i zostaje ciemna róża.
Jadziu zapomniałam że mam jeszcze jedną mocno czerwoną różę na pniu Aida kolorem podobna jest do Ingrid lecz nie ma tak pięknego zbudowanego środka jak ona.
Nelu na tarasie to Falstaff Co do róży fioletowej wiem że na pewno coś znajdziesz pięknego.
Izuniu na tarasie z jednej strony kwitnie Falstaff z clematisem Violet Elizabeth a z drugiej Grahamek z clematisem Princess Diana. Czekam

Anuś teraz mam 10 zabiegów więc po nich wpadnę.
Moje miniaturki NN

i nie tylko róże

- Aszka
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Danusiu,o to mi chodzi...żeby nie chować mebli ogrodowych przed każdym deszczem,żeby posiedzieć i żeby w pokoju skąd jest wyjście na taras nie było za ciemno.Bardzo,bardzo mi się podoba 

- chatte
- Przyjaciel Forum
Wiedziałam, wiedziałam!danutab pisze:o.
(...) z jednej strony kwitnie Falstaff z clematisem Violet Elizabeth

Niebieski orlik jest prznajcudniejszy ze wszystkich orlików!

Aszko w takim razie życzę Ci z całego
by jak najszybciej powstał twój wymarzony taras i spełnił wszystkie twoje oczekiwania
Izuniu masz rację a szczególnie te niskie.
Dzisiaj zakwitły Artemis i Pink Piano wiosenne zakupy, natomiast Pustelnia Parmeńska jesienny zakup przemarzł i ma zaledwie 20cm wysokości chyba w tym roku nie zakwitnie no i 4 piękne lilie wodne
Artemis

Pink Piano

Chartreuse de Parme taka mizernota

lilie wodne

Izuniu masz rację a szczególnie te niskie.
Dzisiaj zakwitły Artemis i Pink Piano wiosenne zakupy, natomiast Pustelnia Parmeńska jesienny zakup przemarzł i ma zaledwie 20cm wysokości chyba w tym roku nie zakwitnie no i 4 piękne lilie wodne
Artemis

Pink Piano

Chartreuse de Parme taka mizernota

lilie wodne

- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
Przyznaję - Pink Piano wygląda ciekawie - mój jest w pąkach, Artemis ładnie się rozrósł u Ciebie.
- chatte
- Przyjaciel Forum
Niskie? To one jeszcze sa niskie?
No to ósmy cud swiata jest!
Artemis wspaniała! Chatreuse może nie jest zbyt okazała, ale listki ma zdrowe i wygląda całkiem ładnie.
Wyrosnie na piękną różę, zobaczysz! Daj jej tylko trochę czasu

Artemis wspaniała! Chatreuse może nie jest zbyt okazała, ale listki ma zdrowe i wygląda całkiem ładnie.
Wyrosnie na piękną różę, zobaczysz! Daj jej tylko trochę czasu

- _ninetta_
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 01:19

Artemis jak marzenie !
GosiuPink Piano jest ma ładnie zbudowany kwiat zresztą wszystkie 4 róże z Rosen Tantau są to piękne krzaki.
Izuniu ja to nie mam za wiele cierpliwości na czekanie, ale dam jej jeszcze szansę chociaż nie wiem jak długo bo już kilka wylądowało na śmietniku.
Anetko masz rację jest piękny.
Jakie było moje zdziwienie gdy dzisiaj zobaczyłam na działce po raz drugi w tym roku kwitnącą jedną lewizję jednak jej kwiatki są bardziej przyziemne niż jak to jest wiosną na dłuższej łodyżce.
wiosenna lewizja

dzisiejsza lewizja

Izuniu ja to nie mam za wiele cierpliwości na czekanie, ale dam jej jeszcze szansę chociaż nie wiem jak długo bo już kilka wylądowało na śmietniku.
Anetko masz rację jest piękny.
Jakie było moje zdziwienie gdy dzisiaj zobaczyłam na działce po raz drugi w tym roku kwitnącą jedną lewizję jednak jej kwiatki są bardziej przyziemne niż jak to jest wiosną na dłuższej łodyżce.
wiosenna lewizja

dzisiejsza lewizja

- Marta_S
- 500p
- Od: 3 wrz 2010, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Zapraszam
Ogród Marty_S
Ogród Marty_S
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danusiu u mnie w zeszłym roku lewizja też powtarzała, a w tym niestety po kwitnieniu zaczęła zamierać....czemu , nie mam pojęcia, inne są bardzo ładne
Różyczki śliczne.....

Różyczki śliczne.....
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Pięknie wyrośnięta i kwitnąca Lewizja moja jedna nie przetrwała a druga tak pięknie zaczęła kwitnąć tyloma rozetami aż mnie zadziwiła . Teraz widzę ,że starsze liście zaczynają gnić . Ciekawe od czego to zależy . Niebieściutki powojnik śliczny czy to Anioł