Marto nie przejmuj się tym bardzo i nie karć się za te nieobecności... To naprawdę nie ma sensu Każdy od czasu do czasu tutaj znika i to jest normalne, zrozumiałe. Przecież każdy ma tam swoje życie i swoje inne sprawy... I to jeszcze nawet nie wspominając o tym co zeszłej wiosny dołożyło do pieca...
Nie ma niczego złego w znikaniu.
I tak, jak sama sobie poradziłaś lepiej od razu przechodzić do storczyków, a nie się tłumaczyć. Szkoda tracić czas na wyjaśnienia. Kim ja jestem żebyś Ty mi się tłumaczyła, że Cię nie było... Przestań bo to w ogóle jest nieistotne i tyle. Koniec kropka.
Jestem ciekawa co tam Ci nowego przybyło i też co ubyło... Na te 200 sztuk to oniemiałam Jak Ty sobie z nimi wszystkimi radzisz? Sama przy mniejszej, o wiele mniejszej ilości mam czasem problemy. Podziwiam Cię za wytrwałość i to zaangażowanie. Przecież, o to wszystko trzeba dbać i myśleć.
Phal. Philadelphia bardzo ładnie Ci zakwitła Czy to jest wreszcie ta, którą chciałaś mieć? Bo jak dobrze pamiętam miałaś jakąś inną z której nie byłaś zadowolona.
Śmieszna historia z tą katleją Też kiedyś miałam podobną sytuację... Jakby nigdy nic zobaczyłam, że coś się ukrywa za kawałkiem zasłonki w kuchni. Odsłoniłam i zobaczyłam, że to kwiatki o których nie miałam pojęcia. Bywa tak jak się nie przyuważy, albo jak się sprytnie ukryją.
Śliczne te dendrobium od Reni Kwitnie na wesoło. Dendrobium Oriental Smile Fantasy już raz widziałam i zachwycałam się u Kasi. Dla tych kwiatków i tego koloru warto je mieć. Ja jeszcze dziwnym trafem się za to nie wziełam. ale jak teraz patrzę to chyba trzeba będzie coś z tym fantem zrobić i to zmienić.
Bez liści to taka szprycha, że nie wiem
Rainbow dance tak fajnie wygląda i kwitnie ojj chciałabym...
Kichara Jarak Kiss już dzisiaj dokładnie sobie oglądałam u Mirki. Warto sobie sprawić, bo nie dość że mało miejsca zajmuje, to na dobitkę takie kolory i nawet zapachy jak mówisz.
Gastrochilus obliquus uroczy i do schrupania.
Hybrydki takie cudne i, co więcej moja ulubienica - Golden Beauty tam jest I ta biała z tą chmurą kwiatów To dopiero jest niesamowite kwitnienie!
Pęd Schilleriany mnie zaskoczył Kolejna śmieszna historia... Czego on tam szukał na dole? Wyciągnięcie go bez naruszenia to musiał być wyczyn
Ostatnie zdjęcie grupowe najlepsze Gęstwina kolorów i kształtów
Storczykowe fiksacje Marty
- Gandalfwhite
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 lis 2018, o 08:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczykowe fiksacje Marty
Gastrochilus obliquus - śliczny.
Muszę sobie sprawić do swojego orchidarium jak już zrobię nowe.
Muszę sobie sprawić do swojego orchidarium jak już zrobię nowe.
Grzegorz