Pomidorki koktajlowe - 1cz.
Re: Pomidorki koktajlowe ! - 1cz.(06.07- ....
Ja Ci nie powiem , bo używam tylko końskiego . lub bydlęcego
Paweł _____________________________________________________________________________
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
Ale tu się dzieje ...
a Ja dopiero wczoraj posadziłam do gruntu wszystkie pomidory
w tym 9 szt. drobnoowocowych gruszkowych żółtych - przepyszne są.
Zamontowałam odrazu palik i przywiązałam
dziś i wczoraj nie wiele, ale cieplutko więc szybciutko się zadomowią
Co do podlewania nawozem to nie mam doświadczenia, póki co rosły i owocowały bdb
a Ja dopiero wczoraj posadziłam do gruntu wszystkie pomidory
w tym 9 szt. drobnoowocowych gruszkowych żółtych - przepyszne są.
Zamontowałam odrazu palik i przywiązałam
dziś i wczoraj nie wiele, ale cieplutko więc szybciutko się zadomowią
Co do podlewania nawozem to nie mam doświadczenia, póki co rosły i owocowały bdb
"jeśli chcesz być szczęśliwy przez całe życie - zostań ogrodnikiem "
Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7
Apetycznie u Anpio7
Witajcie! Czy koktajlówkom powinno się obrywać boczne pędy? bo już się pogubiłam..........
Pozdrawiam,
Renia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=47436" onclick="window.open(this.href);return false;
Renia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=47436" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja nie obrywam, rosną bujnie - samopasem i długo dają owocuje
"jeśli chcesz być szczęśliwy przez całe życie - zostań ogrodnikiem "
Apetycznie u Anpio7
Apetycznie u Anpio7
- esony1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 lis 2010, o 20:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
te maluchy żółte gruszkowe w zeszłym roku poszły samopas - nie dość że porosły po 2 metry wzwyż to jeszcze ze 2 metry na boki... istna dżungla była
pozdrawiam
Edyta
Edyta
- Feel
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 29 maja 2011, o 09:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam.
Jestem tu nowy na forum. W tym roku postanowiłem hodować sobie pomidorki koktajlowe na balkonie. Wybór padł na odmianę Perła Ogrodu.
W związku z tym mam pytanie: czy już ktoś miał tą odmianę i czy ona jest samo-kończąca?
Trochę szkoda mi obrywać pędy
A tak wyglądają moje maleństwa:
Jestem tu nowy na forum. W tym roku postanowiłem hodować sobie pomidorki koktajlowe na balkonie. Wybór padł na odmianę Perła Ogrodu.
W związku z tym mam pytanie: czy już ktoś miał tą odmianę i czy ona jest samo-kończąca?
Trochę szkoda mi obrywać pędy
A tak wyglądają moje maleństwa:
- GunnarSK
- Od: 1 paź 2009, o 17:10
Feel: "Wybór padł na odmianę Perła Ogrodu. Czy ona jest samo-kończąca?"
Mam nasiona Gartenperle, jeśli o to Ci chodzi, ale ich nie wysiałem. Według ogrodniczy.eu ta odmiana jest samokończąca i dorasta do 15-20 cm.
Mam nasiona Gartenperle, jeśli o to Ci chodzi, ale ich nie wysiałem. Według ogrodniczy.eu ta odmiana jest samokończąca i dorasta do 15-20 cm.
pozdrawiam, Gunnar
- Feel
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 29 maja 2011, o 09:05
Ok dzięki. Czyli puszczam na wszystkie
- GunnarSK
- Od: 1 paź 2009, o 17:10
Z liśćmi rób jak sama uważasz, ale nie musisz usuwać. Twoje zdjęcia wyglądają jak odmiana karłowa, co jest dosyć ciekawe. Prawdopodobnie wcale nie potrzebuje podpór.Uspavanka pisze:Mam pytanie o drugą odmianę, którą hoduję. Kupiłam nasionka w Niemczech i na paczce było napisane tylko "pomidory koktajlowe". Odmiana jest ciekawa, bo wygląda bardzo... solidnie Grube łodygi, prawie nie potrzeba im podpórek, duże liście.
W rozsadzie był dużo mniejsze od maskotki, ale już nadgoniły i też mają owoce.
Pytanie głównie o liście - czy uważacie, że powinnam jakoś je przerzedzić? Kulki ukryte są w liściach, nie wiem czy będą miały dość słońca żeby dojrzeć.
pozdrawiam, Gunnar
Mój New Big wygląda bardzo podobnie ma być kompaktowy ale owoce wygląda że będą duże.
witam
mam około 30 sztuk pomidorków koktailowych w doniczkach są już dośc duże mają około 30cm wysokości .
Moje pytanie jest takie czy mam je czymś nawozić ? podlać ? aby urosły na ładne i smaczne? jaki nawóz itd...
mam około 30 sztuk pomidorków koktailowych w doniczkach są już dośc duże mają około 30cm wysokości .
Moje pytanie jest takie czy mam je czymś nawozić ? podlać ? aby urosły na ładne i smaczne? jaki nawóz itd...
rozumiem , że nie masz możliwości włożenia ich w grunt ?
Paweł _____________________________________________________________________________