Ogródek EdytyB - początki amatora
- EdytaB
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 sty 2009, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek EdytyB - początki amatora
Kot zdobył nasze serca - jest niesamowity
Poza tym dobry łowca chyba z niego rośnie - wczoraj upolował kreta
Poza tym dobry łowca chyba z niego rośnie - wczoraj upolował kreta
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
gratulacje dla kota , mojego nie interesuje kret
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
O raju jaki cudny szpaler peoni!!!!
I to w jakim kolorze !!!!
Przepięknie to musi wyglądać na żywo a zapach w tym zakątku też sobie umiem wyobrazić!!!
Twoje zakupy dla jednych mogą być pospolite dla innych są rarytasami...
Krwiściąg jest bardzo oryginalny... no,no... pracuję nad pohamowaniem swoich chęci
I to w jakim kolorze !!!!
Przepięknie to musi wyglądać na żywo a zapach w tym zakątku też sobie umiem wyobrazić!!!
Twoje zakupy dla jednych mogą być pospolite dla innych są rarytasami...
Krwiściąg jest bardzo oryginalny... no,no... pracuję nad pohamowaniem swoich chęci
- EdytaB
Grażynko - kot nam sie trafił rewelacyjny, a ogród to jego dom prawie się nie rusza z niego.
Krysiu - byłam zadowolona z zakupów , że wczoraj znów dokonałam zamówienia "pospoliciaków" ciekawe ile jeszcze mój M wytrzyma
Krysiu - byłam zadowolona z zakupów , że wczoraj znów dokonałam zamówienia "pospoliciaków" ciekawe ile jeszcze mój M wytrzyma
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Zazdroszczę tego piwoniowego szpaleru .
Mam kilka ,ale jeszcze żadne nie kwitły .Nie są posadzone za głęboko ,ale i tak nie kwitną .Chyba mnie nie lubią .
Mam kilka ,ale jeszcze żadne nie kwitły .Nie są posadzone za głęboko ,ale i tak nie kwitną .Chyba mnie nie lubią .
- EdytaB
Poczekaj jeszcze trochę, ten mój (obecnie) szpaler sadzony był ręką babci i ma już latka, nowe krzaki też na początku nie kwitły.
Jakie masz kolory? Biały i blady róż posiadasz?
Jakie masz kolory? Biały i blady róż posiadasz?
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Nie wiem jakie mam kolory ,bo jeszcze nigdy nie kwitły ,a mają już po kilka lat .
Myślę ,że pewnie moje będą czerwone ,te najzwyklejsze ,najstarsze odmiany.
Myślę ,że pewnie moje będą czerwone ,te najzwyklejsze ,najstarsze odmiany.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
EDYTKO już nie mogę się doczekać tego kwietneg szpaleru . Posiałam tę jeżówkę te tak jakby z kapeluszem Dopeldecer. Nie wiem czy dobrze napisałam . Zapomniałam o niej i muszę sprawdzić czy już wykiełkowała . Zdjęcie z piwoniami super a kicia to widac dobry łowca
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Edytko, piwonie masz niesamowite
Dziękuję za odwiedziny Może zechcesz w wolne chwili zajrzeć i rozpoznać moją rodgersję? Wieczorkiem wstawię zdjęcia.
Dziękuję za odwiedziny Może zechcesz w wolne chwili zajrzeć i rozpoznać moją rodgersję? Wieczorkiem wstawię zdjęcia.
Edytko, rodgersje chyba lubią taką wilgotną pogodę jak w tym roku, bo Twoja wygląda bardzo dorodnie. Ja mam rodgersję kasztanowcolistną, mam wrażenie, że ma nieco większe listki niż rodgersja pierzasta, a jak będzie kwitła to się niebawem okaże, bo po raz pierwszy pokazała pąki kwiatowe
Pozdrawiam i życzę dużo słoneczka
Pozdrawiam i życzę dużo słoneczka
- EdytaB
Witajcie kochane
Co do rodgersji to jetem zachwycona. Mam nadzieję na pokaźny krzak (sądząc po tegorocznych liściach).
Dala pierzasta kwitnie na różowo, kasztanowcolistna na biało. Do tego trzeba patrzeć na przebarwienia pędów jesienią. Moja w zeszłym sezonie miała o wiele mniejsze liście niż w tym
Jadziu ja o jeżówce zawsze marzyłam. Mam 2 i jak dam sobie z nimi radę to za rok postaram się dokupić jeszcze jakąś. One są wieloletnie tak
Co do rodgersji to jetem zachwycona. Mam nadzieję na pokaźny krzak (sądząc po tegorocznych liściach).
Dala pierzasta kwitnie na różowo, kasztanowcolistna na biało. Do tego trzeba patrzeć na przebarwienia pędów jesienią. Moja w zeszłym sezonie miała o wiele mniejsze liście niż w tym
Jadziu ja o jeżówce zawsze marzyłam. Mam 2 i jak dam sobie z nimi radę to za rok postaram się dokupić jeszcze jakąś. One są wieloletnie tak
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Edytko, dziękuję za informacje o rodgersji Przyznam szczerze, że jesienią jeszcze swojej się nie przyglądałam... Wiosną pędy i liście miała brązowo- pomarańczowe. Jednocześnie pokazały się pędy liściowe i kwiatowe.
Tak naprawdę dopiero zaczynam przygodę z clematisami w tym ogrodzie. Trzy są tegoroczne, toi nie maja prawa źle wyglądać Zadowolona jestem z Multi Blue- dobrze przetrwał zimę, liście ma zdrowe i mnóstwo pąków. Do tej pory nawiozłam go dwukrotnie: jesienią niewielką ilością kompostu i w tym roku zaraz po stopnieniu śniegu obornikiem. Nawozy były rozsypywane mniej więcej metr od bryły korzeniowej.
Udanego weekendu
Tak naprawdę dopiero zaczynam przygodę z clematisami w tym ogrodzie. Trzy są tegoroczne, toi nie maja prawa źle wyglądać Zadowolona jestem z Multi Blue- dobrze przetrwał zimę, liście ma zdrowe i mnóstwo pąków. Do tej pory nawiozłam go dwukrotnie: jesienią niewielką ilością kompostu i w tym roku zaraz po stopnieniu śniegu obornikiem. Nawozy były rozsypywane mniej więcej metr od bryły korzeniowej.
Udanego weekendu
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Witaj Edytko wpadłam z rewizytą i tak spacerując po Twoim ogrodzie podziwiam zmiany jakie wprowadzałaś
Ponieważ ja też zaczynam, takie zdjęcia są dla mnie bardzo budujące. Życzę dalszych sukcesów
Mam też kilka jeżówek, ale ostatnio słyszałam opinie, że one mają tendencję do zanikania Wiesz moze coś na ten temat? Double Decker cudny, zazdoszczę i czekam na zdjęcia kwiatków
Czyżbyśmy miały taką samą fuksję?
Moja też sprzedawana pod nazwą "Fukcja"
Ponieważ ja też zaczynam, takie zdjęcia są dla mnie bardzo budujące. Życzę dalszych sukcesów
Mam też kilka jeżówek, ale ostatnio słyszałam opinie, że one mają tendencję do zanikania Wiesz moze coś na ten temat? Double Decker cudny, zazdoszczę i czekam na zdjęcia kwiatków
Czyżbyśmy miały taką samą fuksję?
Moja też sprzedawana pod nazwą "Fukcja"