Zwartnica,Hippeastrum cz.2
- majar
- 1000p
- Od: 26 sty 2011, o 14:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: "Amarylis" - Hypeastrum cz.2
To dość kłopotliwe, sama kombinuję czasem. Widzę takie malusie przy cebuli, ale poczekam do jesieni z wyjmowaniem. Ta bardziej jasna strona, to chyba dół.
O! Nie widziałam Twojego wpisu! Moje małe są brązowe, a tych pod spodem nie widzę.
O! Nie widziałam Twojego wpisu! Moje małe są brązowe, a tych pod spodem nie widzę.
- myrtille1986
- 1000p
- Od: 23 mar 2010, o 08:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja niestety musiałam zrobić rozsadę w tej chwili.Moje też były brązowe delikatnie odsuwałam skórki ale nie było widać w każdej gdzie góra a gdzie dół.Położyłam je bokiem może to coś da
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
--> Spis moich wątków
Jak sprawić by amarylis znów zakwitł?
- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Dzięki. Mnie się też podoba ? zdecydowanie ładniej wygląda niż na fotce na opakowaniu (bo opakowanie sugerowało kolor bardziej zbliżony do różu majtkowego niż taki łososiowy jak jest w rzeczywistości).majar pisze:Loki, super!
Nie. Hoi nie widać na zdjęciu (aczkolwiek też stoi w okolicy ? trochę po lewej). Ta plątanina gęsto ulistnionych pędów to moja -. Przez pół zimy goniłem w kółko z nożyczkami i starałem się ją przycinać, aż w końcu skapitulowałem ? i zmieniła się w taki gąszcz jak widać.majar pisze: A za nią to hoja? Małe listki ma.
Pozdrawiam!
LOKI
-
- 200p
- Od: 2 sie 2010, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Chciałam wam bardzo podziękować, bo w marcu nie wiedziałam co zrobić z gratisową cebulką zwartnicy, którą obdarował mnie sprzedający. Wytłumaczyliście mi co dalej i dzięki temu dzisiaj patrzę na pięknie kwitnące na dwóch pędach cytrynowe cudo
Wiecie jak to jest, apetyt rośnie w miarę jedzenia...
To teraz poratujcie jeszcze raz: kiedy kupuje się cebulki ? teoretycznie teraz są do kupienia, ale biorąc pod uwagę, że zimą widziałam do kupienia cebulki tulipanów, to wolę się nie kierować samym faktem istnienia cebuli na rynku
Wiecie jak to jest, apetyt rośnie w miarę jedzenia...
To teraz poratujcie jeszcze raz: kiedy kupuje się cebulki ? teoretycznie teraz są do kupienia, ale biorąc pod uwagę, że zimą widziałam do kupienia cebulki tulipanów, to wolę się nie kierować samym faktem istnienia cebuli na rynku
moja cebula zakwitła 5 tygodni po posadzeniu, zamawiałem na początku marca
- majar
- 1000p
- Od: 26 sty 2011, o 14:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Loki, zobaczyłam w necie jak wygląda -. Piękna roślina!
A czy są niepiękne rośliny!? Wszystkie Wasze hipcie to cuda natury!
A czy są niepiękne rośliny!? Wszystkie Wasze hipcie to cuda natury!
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
@ Penelopa ? wydaje mi się, że te cebule są tak podpędzone, że zakwitną jak tylko je zasadzisz. Tym bardziej, że sadzi się je w mieszkaniu (więc warunki zewnętrzne nie mają większego znaczenia).
@ Majar ? żeby tak jeszcze moja - raczyła zakwitnąć? ROTFL!!! Zresztą jest na tym forum wątek poświęcony tej roślinie (tyle tylko, że opisany jedną z nazw handlowych ? Sundaville - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=19&t=12185 ), polecam.
Pozdrawiam!
LOKI
@ Majar ? żeby tak jeszcze moja - raczyła zakwitnąć? ROTFL!!! Zresztą jest na tym forum wątek poświęcony tej roślinie (tyle tylko, że opisany jedną z nazw handlowych ? Sundaville - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=19&t=12185 ), polecam.
Pozdrawiam!
LOKI
-
- 200p
- Od: 2 sie 2010, o 16:47
locutus, dzięki wielkie. W okolicznej szkółce widziałam ładne cebule i stąd dylemat czy kupić, czy aby czasami nie jest za późno
- tralaluszy
- Od: 5 sty 2010, o 18:46