Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3

Post »

Marto, to prawda - kolor Rhapsody jest wyjątkowy! :)
Gosiu, na pewno będą kolejne okazje, na które możesz zażyczyć sobie jakiś ogrodowy upominek...
co do 'tajemniczego zakątka-paleniska' to Twój pomysł jest świetny - już oczyma wyobraźni widzę jak pieknie i oryginalnie mogłoby to wyglądać! podejrzewam jednak, że będę zmuszona - z czysto pragmatycznych względów - odpuścić sobie 'wpuszczanie' całości pod poziom gruntu... nie chcę rujnować wszystkiego wokół, a taki projekt wiązałby się z wykopami, może cięższym sprzętem, a to jednak odpada... mój pierwotny pomysł polegał na tym, by za ławeczką zrobić właśnie taką 'skarpę' obniżającą się na brzegach... i zapewne w tę stronę pójdziemy. Dzięki za świetną inspirację!
Julka, różycowe marzenia same się zrealizują - wystarczy pochodzić po wątkach naszych inspiratorek ;)
Ewcia, to znaczy, że masz dobrą przemianę materii... ja muszę się za siebie wziąć, żeby kilogramy zechciały spadać... pralka - prezent praktyczny, ale jakże istotny do codziennego funkcjonowania :)
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

No właśnie nie wiem, czy ten Mikołaj to wiedział co robi.... takie problemy człowiekowi stwarzać... i to w Wigilię. Do tej pory żyło się w błogiej nieświadomości.... a teraz?: tą to muszę mieć koniecznie.... i tą... i tą i tamtą.... a tylko pobieżnie przejrzałam mój leksykon.... co będzie, jak go przeczytam? Wcale Ci nie zazdroszczę :wink:

Ja już trochę nauczyłam moją rodzinę z czego najbardziej się ucieszę :heja
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Rozumiem rozterki Jagusi :D Tymczasem mój prezent nie sprawia kłopotów tego rodzaju :;230 Wolałabym żyć bez róż niż bez pralki.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś fajne te prezenty dostałaś, ja z poprzednie sama sobie zrobiłam podobny prezent: Róże - K.J. Strobel. W tym roku nic na razie sobie nie kupiłam, dopiero w styczniu otworzę listę życzeń czyli złożę zamówienia różane. :;230
x-ag-a
---

Post »

Maju, moja różana lista jest gotowa, mam tylko zagwozdkę gdzie to wszystko zamawiać... nie mogłam się dziś dodzwonić do R., a chciałam dopytać kiedy będą gotowe cenniki... ps. piękny prezent sobie sprawiłaś rok temu :)
Jagusia, Ewa - prezenty tego typu wymagają wyrzeczeń... więcej róż, mniej prania :D

Trochę kolorków zostawiam, bo już irytująca jest ta szarość za oknem:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Aga, dobrze , że masz listę. Jest trochę jeszcze czasu aby posprawdzać gdzie co można zamówić.
Najwyżej zrobisz, to w dwóch, trzech miejscach. Szkoda, że w tej szkółce trzeba zamówić aż tyle sztuk jednego gatunku.
Kolorki pomagają nam bardzo, od razu robi sie weselej. ;:138
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Człowiek zapomina o tej wrednej pogodzie, kiedy takie zdjęcia ogląda :D Na razie zastanawiam się jeszcze nad różami, skreślam i uzupełniam, a potem skreślam :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Agnieszko - wpadłam z rewizytą! Bardzo się cieszę, że Ci się u mnie podobało....
Pięknie pokazujesz swój ogród i rośliny, zwłaszcza róże! Będę zaglądać częściej jeśli pozwolisz :lol:
x-ag-a
---

Post »

Majeczko, zapewne tak będzie, że kupię w kilku miejscach, ale wolałabym mieć jedno pewne źródło, bo prawdę mówiąc brakuje mi czasu na te wszystkie niuanse z zamawianiem, płatnościami i dostawą... cieszę się, że kolorki Cię trochę rozweseliły ;:196
Ewcia, ja też tak mam z tą moją listą - ona żyje :D jestem już skołowana tymi różami - czy pisałaś, jakie odmiany chcesz zamówić? jestem ciekawa Twojej listy...
Marysiu, bardzo się cieszę, że mnie odwiedziłaś :) dochodzę do wniosku, że warto schodzić z utartych forumowych szlaków, bo znalazłam na przykład tak ciekawy wątek jak Twój :) potrzeba na to znajdowanie tylko trochę więcej czasu, niż w codziennej gonitwie... serdecznie Cię zapraszam i dziękuję za miłe słowa pod adresem ogrodu...
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Listy jeszcze nie stworzyłam, może jutro wezmę się za decydowanie (i liczenie zasobów :evil: ). Jak już podejmę decyzję, powiem. Na pewno Gentle Hermiona :D Pozostałych wcale nie jestem pewna.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Zapach liliowy rozszedł się na cały pokój, co to wyobraźnia potrafi zdziałać. Ładne kolory ożywiają od razu taką burą aurę. ;:3
Ja listę róż to mam gotową od dawna tylko zmienia się czasami priorytet i inne wchodzą na wiosenne zamówienia a inne zostają do jesieni. Jeszcze nie wiadomo jakie będą do dostania teraz. To są dylematy którymi zacznę zajmować się w styczniu. Teraz pełny luz po ciężkiej pracy. :lol:
x-ag-a
---

Post »

Ewciu, ciekawam Twojej listy, więc czekam aż się podzielisz jej zawartością :) Gentle Hermione oczywiście musimy mieć... ja z bladawców jeszcze na pewno kupię Larissę do skrzyń...
Maju, wiem, że na Twojej liście są głównie souveniry i to w takich ilościach, że nie dziwię się dzieleniu zamówienia na kilka części... wydasz na te wszystkie księżniczki niezłą sumkę ;)
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

znowu jakimś szyfrem mówią..... co to za souveniry?
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”