Odrobine w ogrodzie - Beata T

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Odrobine w ogrodzie - Beata T

Post »

To świetnie, że robisz tyle miejsca między jedną hostą a drugą. Gdy się rozrosną, będzie akurat. Ja niestety popełniłam błąd i teraz muszę rozsadzać, bo jedna wchodzi na drugą i już w ogóle nie widać ich całego piękna, tylko wszędzie pomieszane ze sobą liście. No niestety przy sadzeniu trzeba mieć wyobraźnię. ;:108
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Łał! Ale ogrodowa rewolucja!! :shock: A ciekawa jestem, skąd wzięłaś ziemię?

Piękną wiosnę sobie u Ciebie Beatko obejrzałam. Rondko jak zwykle zachwyca.
U mnie barwinek jakoś nie bardzo kwitnie. Czym traktujesz swojego, że tyle kwiecia na nim?

Widzę, że sporo masz pierwiosnków. Ja czekam, żeby moje się rozrosły (posadzone w zeszłym
roku) a potem będę dzielić - też trochę więcej ich się zrobi. :wink:

Kwitnące łany dąbrówki bardzo mi się podobają. W zeszłym roku miałam niezłą kępkę,
ale miejsce, w którym rosły musiałam zlikwidować, a w innych miejscach jakoś nie bardzo
się przyjęły. Może mają tam teraz za dużo słońca? :?
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Beatko jestem pod wrażeniem Twojego ogrodu... nie zdawałam sobie sprawy, że jest tak duży...
To ogromne przedsięwzięcie za które się zabrałaś.. tyle ziemi nawiozłaś... nowe nasadzenia... wow ..
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

AGNESS dla mnie działeczka jest troszeczkę za wielka no ale cóż na to poradzić....liczę na to że jak drzewka na tej rabatce podrosną to i przestrzeń będzie inaczej wyglądać tylko na to potrzeba troszeczkę czasu :lol:
wanda7 hihi ja miałam dużo miejsca więc i zakupione hosty- żurawki musiałam rozmieścić po całości :wink: ale masz rację troszeczkę luzu jest im potrzebna dla rozrostu no i ładniej teraz się prezentują takie w swobodnym nasadzeniu :D
Wisienka Oj troszeczkę zaszalałam a w szczególności najwięcej funduszy poszło w tworzenie rabatki a na nasadzenia to już niewiele się funduszy zostało :;230 :;230 :;230 - ziemię musiałam kupić ...
Barwinek rośnie za tują i chyba mu to miejsce przypasowało bo faktycznie kwiatków miał sporo a niczym go nie dokarmiałam to chyba taki klimacik przy leśny mu służy....
Ja dąbrówkę rozsadzam w różnych miejscach ogrodu i mam wrażenie że jej wiele do szczęścia nie potrzebne bo rośnie wszędzie bardziej chyba Jadziu wody woła niż słoneczko jej przeszkadza ;:3
liska hihi na patrzyłam się na poczynania u Ciebie i chciał nie chciał w końcu i ja zaczęłam swoją rewolucję :wink:

W ogrodzie już się ogarnęłam ale teraz miałam istne szaleństwo w domu - demolka to chyba mało powiedziane (wszystko będzie od nowa robione w połowie domu )
To troszkę kwitnących lub przekwitających z minionego tygodnia tulipan wielokwiatowy najpierw jest piały a potem tak ładnie wygląda
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Nie zazdroszczę prac remontowych, ale ogródek przynosi Ci z pewnościa wytchnienie :D
Nieustannie kwitnie cos ciekawego. Widzę żółtego orlika, takiego jak ja mam! :D Pozostałe orliki też urokliwe.
I przecudna begonia! Bo to begonia? Już chyba w zeszłym roku zachwycał mnie jej kolor! ;:138
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

chatte Izo oj sporo przede mną przemyśleń i zakupów :roll: .....a i ogrodowo by się jeszcze coś przydało :wink:
Orlik ten żółty jakiś mizerny w tym roku i niestety jedynak a begonia to zeszłoroczna -przestała na parapecie no i proszę jak pięknie kwitnie a nic z nią nie robiłam oprócz oczywiście dokarmiania :D

to dzisiaj skalniak
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
i nowi mieszkańcy skalniaka cyprysik groszkowy i takie czupiradło nazwa mi umknęła :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Beatko wspaniale się skalniaczek prezentuje....nie mogę napatrzeć sie na delospermę....moja paskuda przyrasta jak szalona a nie kwitnie już drugi rok ;:223
Cudowny ten ciemny bodziszek, uwielbiam je i muszę z nimi zrobić porządek...to znaczy poprzesadzać, bo mam posadzone na skalniaku a rozrastają sie jak szalone zagłuszając sąsiednie roślinki :roll: tak samo goździki.....jeszcze nie zakwitły, a ja już chciałabym żeby przekwitły, bo chcę je poprzesadzać ;:224 :;230
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Beatko, to żółte, to pełnik? On ma oczy :shock: ;:154 ;:111

Obrazek
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

AGNESS delospermy to ja chyba miałam dwa gatunki ta ze zdjęcia to zwarta ale za to niesamowicie kwitnąca i miałam taką co się w zeszłym roku rozrosła niesamowicie a kwiatków może 2-3 , piszę miałam bo zmarzła i nie wiem czy tam gdzieś spod kamieni coś wyjdzie :wink: Aga to tylko się cieszyć że jest co przesadzać gdy roślinki się rozrastają ja to patrzę czy da się coś skubnąć bo wszystko jeszcze takie mizerne ;:224
chatte Izo jak podobne do pełnika to pewnie tak ....hihi a faktycznie jakie fajne oczka się uwidoczniły :D

Ale upał wyglądam deszczyku ale jakoś mizernie to wygląda , no i walczę z mszycą coś okropnego dzieje się w tym roku róże już dwa razy pryskałam a i na rozchodniku ją widzę to i na hostach też będzie jak nic :?
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mnie to na pełnika nie wygląda... :roll: raczej na coś jaskrowatego...
Beatko... skalniak jak się patrzy... :uszy
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Beatko, mszyce na hostach? Czegoś takiego w życiu nie widziałam. U mnie są tylko na różach i naparstnicach.
Susza okropna, burza, kta była trzy dni temu, nic nie pomogła. Nadal sucho....
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Gabriela Tak poszperałam i zgadza się jaskier ten z pełnych :D
wanda7 a mnie te burze ominęły ale na szczęście dziś w nocy troszeczkę popadało hmmm ale niewiele wieczorem czeka mnie podlewanie :? Mszyca w tym roku to u mnie dosłownie wszędzie róże, rozchodniki ,rojniki , hosty ledwo pąki wypuściły a już widzę tą czarną jak delikatnie pąk rozchylam hihi ale najłatwiej rozpoznać gdzie jest mszyca po mrówkach :wink: a co dziwne rozsiał mi się koperek niesamowicie a na nim jeszcze mszycy nie ma ...

Chyba już czas zamknąć ten wątek ,więc wszystkich serdecznie zapraszam do nowego

W ogrodzie - Beata T
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”