Moje storczyki - Anna

Zablokowany
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Śliczne dendrobium, a pączek na cattleyi super ;:215 Oczywiście pokażesz jak zakwitnie :wink:
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu gratuluję keiki,dokładnie equestris tak ma że jak przekwitnie to na końcach pędzików wypuszcza keiki,u mnie jest ich cztery :lol:
Śliczne storczyki i przepiękne kwiaty w Dendrobium typu nobile,szczególnie ten fiolecik na końcach płatków :lol:
Ja mam różowe i żółte no i maleńkie keiki które w przyszłości zakwitnie na pomarańczowo :lol:
A Katlejka jaki będzie miała kolor ?
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzięki Agatko - cieszę się, że będę miała dzieciaczka na eqestrisie. Zawsze podziwiam jak widzę u kogoś - roślinę mateczną z maluszkami i do tego kwitnące. A teraz u mnie będzie - ale frajda. Dendrobium nobile kwitnie jak szalone i delikatnie pachnie, mi też układ kolorków się bardzo podoba. To żółte, które Ty masz jest śliczne, na mojej liście chciejstw jest od dłuższego czasu, ale trudne do zdobycia. Agatko cattleyka będzie miała górne płatki lekko żółte a warżkę czerwoną. Już nie mogę się doczekać , by je zobaczyć. :lol: :D
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

Aniu trudne w zdobyciu ? Eee nie przesadzaj,proszę o ładny uśmiech i może da się coś załatwić hehe :lol:
Podzielę się z Tobą :lol:
No to jak Katlejka zakwitnie to dopiero będzie widok,zapowiada się bardzo ciekawie i kolorki takie jak lubię ;:1
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agatko do Ciebie pięknie się uśmiecham ;:79 ;:112 a jeśli spodoba Ci się cattleyka to dam Ci kawałek. ;:1
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

Aniu Katlejki nie chcą u mnie kwitnąć więc szkoda by było ją rozsadzać a podobno potem długi czas nie chce kwitnąć więc zostaw ślicznotkę tak jak rośnie ;:79
No uśmiech super,Dendrobium masz gwarantowane ;:2
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Agatko ;:79 ;:87
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44

Post »

Śliczne jest to Nobile. Mam identyczne i właśnie zakwitło mi na malutkim keiki. Ma 3 kwiatki. Początkowo nie zapowiadały się na tak ładne, były zielonkawe. Dopiero, gdy kwiaty rozwinęły się całkiem zrobiły się bielusieńkie z delikatnym różem na brzegach płatków.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu to fajnie, że zakwitło Ci keiki, pąki ma faktycznie zielonkawe ale jak się rozwinie wygląda bardzo ładnie. A Twoje pachnie :?:
Początek mojej przygody.
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55

Post »

Aniu pięknie kwitnie Ci dendrobium.
Rozmawiałyśmy o zapachu Modesty, więc okazuje się że ona pachnie tylko w godzinach południowych, a ja wąchałam po południu i sądziłam ze nie.
Już nie mogę doczekać się kwiatka na Twojej cattleyce. Bardzo je lubię. Moje ciągle stoją na wygnaniu.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mirko to super, że poczułaś zapach modesty. Dendrobium szaleje, znowu ma pąki i będzie jeszcze długo kwitło. Pączek cattleyi oglądam codziennie , jest coraz większy i mam nadzieję, że w weekend się otworzy :?: ;:1
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja cattleyka rozwija pierwszy pączek- do wieczora pewnie rozwinie się już cały :?: Kolorek jest żółty z lekkimi mazami w kolorze czerwonym w głębi - bardzo mi się podoba. Wystawiłam na słoneczko sprawdzić czy pachnie :!:

Od wczoraj mam miniaturowego storczyka w akwarium to leptotes unicolor - prezent urodzinowy :!: Jest na podkładce ale umieściłam go w małym kubeczku i obłożyłam spagnum.

No i dziś będąc w pracy otrzymałam od wdzięcznego pacjenta imieninowy prezent - phalaenopsisa o żółtych kwiatach z czerwonymi małymi mazami - bardzo podobny do takiego, który jest na mojej pierwszej stronie. ;:80 Sprawdziłam - lekko kwiatowo pachnie na słoneczku. ;:1
Początek mojej przygody.
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55

Post »

Aniu już nie mogę się doczekać na zdjęcie cattleyi.
Ciekawe czy moja choćby jedna zakwitnie, wiosna kupiłam 2 , zobaczymy czy obdaruje mnie kwiatkiem.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
iwka2
500p
500p
Od: 1 mar 2009, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN ;:6 duzo storczykow i pieknych kwitnien
Pozdrawiam Iwona
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Iwonko :lol:
Początek mojej przygody.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”