Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
KOCI-MIENTKA
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 20 sie 2011, o 13:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu

Post »

:wit O, jak kolorowo - kontrastowo! Ładnie ;:63
Iwa
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Daluś przepiękny biały wrzosik ....a i dabecja cudo. Moje niestety nie przetrwała, miałam ją tylko 2 sezony, planowałam kupić więcej, bo są prześliczne, ale niestety nie przeszły próby....
Pelargonia ma wspaniały kolor....aż bije po oczach, nie sposób jej nie zauważyć.....a jaka dorodna i ukwiecona. Moje doniczkowce są bardzo marne w tym roku :(
x-d-a

Post »

Agnieszko, i za to właśnie kocham pelargonie -są niezawodne i pięknie kwitną cały sezon, aż do przymrozków :D
Dabecja u mnie rośnie razem z wrzosami i -jak dotąd- mam szczęście :P Nigdy mi te roślinki ani nie wypadły, ani nie zmarzły :lol:

Iwo, ;:196

Iwonko, mnie też! Pierwszy raz je widzę, ale nie sposób ich nie zauważyć, bo jest ich mnóstwo i mają śliczny, energetyczny kolorek.
Natomiast ognik w tym roku nie ma zbyt wielu owocków - tegoroczna zima dała mu w kość :evil:

Alu, uważam, że jakiś element wodny powinien być w każdym ogrodzie ;:108 U mnie nie ma oczka, więc chociaż takie ciurkadełko...

Powiem tak, w ogrodzie jeszcze nie widać za bardzo jesieni, ale za to ...wieje nudą :( Nic specjalnego się nie dzieje, nic nowego nie zakwita, roślinki nie zaczęły się jeszcze przebarwiać...Nawet fotek nowych nie mam, bo musiałabym fotografować to samo w kółko Macieju. Jest za to sporo pracy - sadzę cebule, przesadzam i dzielę roślinki, bezustannie sprzątam - a to jabłka, a to liście z trawnika...
Może więc, żeby nie było samego gadania, fotka rącznika, który teraz osiągnął apogeum swojej urody:

Obrazek
x-d-a

Post »

Dzisiaj kilka fotek, na których widać już, niestety, skradającą się powolutku jesień:
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Powoli... powoli... skrada się... ale niech będzie złota... polska... skoro już być musi...
Zresztą i jesień potrafi nam zaserwować niezapomniane widoki: ot... dla przykładu... Dalę w stercie liści :wink:
Jak tam owocowe? Sypią się już powoli?
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Twoje psiaki widzę w dobrej formie :D Ależ z nich słodziaki :D Fajna ta fontanienka! Funka też ślicznie się prezentuje przy niej. Czuje się taki przyjemny chłodek na tym zdjęciu. Przyjemny zakątek - w sam raz na upalne dni. Oj szkoda, że lato sie już kończy :(
x-d-a

Post »

Gosiu, dzisiaj pierwszy dzień jesieni, a u mnie pogoda zupełnie letnia ;:3 Jest pięknie, cieplutko i słonecznie :D
Przed południem odbyło się koszenie trawniczka (jedno z ostatnich?) i w ogrodzie zrobiło się ładniutko. Jest jeszcze zielono, a jak pojawiają się kolorki, to tak jak na fotkach wyżej - raczej czerwonawe i bordowe, a nie złote...
Drzewka owocowe (jeśli o to pytasz) wspaniale obrodziły w tym roku; część owoców już zebrana, część czeka na zebranie, ale mnóstwo codziennie opada i robi mi bałagan :evil: Ale taki to już urok jesieni w moim ogrodzie; niedługo zacznie się zabawa z liśćmi i może w przypływie dobrego humoru M. cyknie mi fotkę w ..stercie liści :;230

Izo, właściwie to lato się już skończyło, ale dzisiaj absolutnie tego nie widać ani nie czuć. Jest piękna pogoda, psiaki rozrabiają w ogrodzie, my pracowaliśmy przy koszeniu trawniczka...
Fontanienka miło szemrze, ale funkie zaczynają zdradzać pewne objawy zmęczenia...Nie mają już tak jędrnych listków jak jeszcze kilka dni temu, a niektóre z nich zaczynają się zażółcać...

Ale ten fragmencik ogrodu jeszcze się trzyma i jest zielony; zwłaszcza laurowiśnia, która w tym roku mocno wybujała; ale ona cieszy oczy zielenią przez cały rok:

Obrazek Obrazek

...tutaj już widać, ze jesień tuż, tuż:
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Ja swoją laurowiśnię w tym roku sporo przycięłam ale ona chyba to lubi bo pięknie się zagęściła i znów prosi o sekator ;:224
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Dalu,z takiego kasztanowca jednorocznego buchnęłam nasiona w parku.Jak ty z nim postepujesz,kiedy je sadzisz?
Czy zbierałaś kiedyś nasiona z astrów i cynii,bo nie wiem co się z nich zostawia?
Awatar użytkownika
ellap75
200p
200p
Od: 5 lip 2010, o 13:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie ma wątpliwości. To juz jesień w Twoim ogrodzie. Przyznacie, ze jesienny zapach liści w słońcu jest cudowny.
KOCI-MIENTKA
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 20 sie 2011, o 13:32

Post »

:wit No, rzeczywiście wspaniałe te Twoje letnio-jesienne obrazki... ;:136
Iwa
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Daluś uwielbiam takie widoczki, kiedy liście drzew i krzewów przebarwiają sie w takie płomienne barwy.....czekam na to z niecierpliwością , ale moje rośliny jeszcze z uporem tkwią w zieloności.....w zeszłym roku nie bardzo się nacieszyłam moimi ukochanymi jesiennymi widokami, bo zanim liście na dobrze się przebarwiły, ro zmarzły i opadły.....później znów było cieplutko i pięknie.....ale cóż z tego, kiedy już widać było tylko bezlistne drzewa....mam nadzieję, ze taka sytuacje już się nie powtórzy....
Widok z ostatniej fotki przepiękny......cudo ;:138
Awatar użytkownika
sangwinaria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2011, o 14:05
Kontakt:

Post »

Ale słodki ogród. Róża przed domem , aż mi dech zaparło. dużo pięknych roslin
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

dala pisze:Obrazek
Co to za pięknotka ?
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Dalu, piękna zielona i ciepła jesień :!: A to że liście zmieniają kolor powoli - to chyba dobrze. Gwałtowne zmiany skracają sezon.
Rącznik wygląda jak drzewo :shock: I hortensje pięknie się przebarwiają 8-)
Dziękuję za pocieszające słowa u mnie. Jakoś mi lepiej po tych słowach forumowiczów ;:4
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”