Ogródkowe rozmaitości cz.4
-
- 100p
- Od: 23 sty 2011, o 10:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródkowe rozmaitości cz.4
Byłam w e-clematis ....zostawiam bez komentarza Nela czy masz jakieś pachnące clematisy jeżeli tak to czy one rzeczywiście pachną ,bo różnie z tym bywa.Czy zamawiać coś u nich jeszcze będziesz.Kurczę ,spać nie będę mogła ,jak w Bytkowie clematisy wyglądają ,czy są znaczy się ...Muszę się czymś zająć... dom może wysprzątam... bo o pracy to nie ma mowy...kurczę oni mają wszystkie na które poluję i jeszcze inne ,widziałaś tę pełną wisterię i tego nakrapianego C.?Nic muszę się czymś zająć...
Witajcie,
gdzie kupujecie clematisy? Chciałabym kupić ich kilka sztuk. Byłam w e-clematis, ale może istnieje sklep lub sprzedawca na allegro, u którego jest taniej, a materiał równie dobry? To samo pytanie dotyczy róż (iść w zaparte w Rosarium czy jest gdzieś taniej, a równie dobrze)?
Będę b. wdzięczna.
gdzie kupujecie clematisy? Chciałabym kupić ich kilka sztuk. Byłam w e-clematis, ale może istnieje sklep lub sprzedawca na allegro, u którego jest taniej, a materiał równie dobry? To samo pytanie dotyczy róż (iść w zaparte w Rosarium czy jest gdzieś taniej, a równie dobrze)?
Będę b. wdzięczna.
- Zabeczka101059
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie z pnących z kolei Sympatia i Flamentaz jak by zimy nie było
reszta przemarzła do kopca
Zakupy udane piękny kolor bratków
reszta przemarzła do kopca
Zakupy udane piękny kolor bratków
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cho cho ale zakupy, wpuścić takie szalone ogrodniczki do szkółki to wszystko wykupią.
Nelu żeby było na 100% to muszę jeszcze M. urobić żeby ze mną pojechał bo autobusami to strasznie długo będzie trwało, chociaż może 7-ką na Dąb a potem do góry piechotą.
Nelu żeby było na 100% to muszę jeszcze M. urobić żeby ze mną pojechał bo autobusami to strasznie długo będzie trwało, chociaż może 7-ką na Dąb a potem do góry piechotą.
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Tosiu jak Cię korci to przyjeżdżaj....
Jadziu ,a czemu nic nie wypuszcza ...czyżby nie przeżyła zimy.... Umówiłyśmy się telepatycznie z tą różą i pergolą... Albo po prostu chodzimy do tych samych sklepów....
Aniu umówimy się i pojedziemy...
Ten olek -gigant pół tarasu mi zajmuje... Ale nie mam co z nim zrobić....a wyrzucić nie mam sumienia,w paczce tez nikomu nie wyślę,bo można zbankrutować na samej przesyłce...
Grażka to jedna z moich NN,ale ładna bestia..,kremowo-morelowa...,znalazłam zdjecia
Basiu mam mnóstwo zdjęć na tej pergoli...róża Rosarium Uetersen tak mnie zachwyca,że wciąż kieruję obiektyw w jej stronę... A w tym roku niestety nie będzie tak obficie...
Te pergole w Lidlu będa niższe ,bardziej do powojników bylinowych..
W każdym razie idę....i może kupię...
Jadziu ,a czemu nic nie wypuszcza ...czyżby nie przeżyła zimy.... Umówiłyśmy się telepatycznie z tą różą i pergolą... Albo po prostu chodzimy do tych samych sklepów....
Aniu umówimy się i pojedziemy...
Ten olek -gigant pół tarasu mi zajmuje... Ale nie mam co z nim zrobić....a wyrzucić nie mam sumienia,w paczce tez nikomu nie wyślę,bo można zbankrutować na samej przesyłce...
Grażka to jedna z moich NN,ale ładna bestia..,kremowo-morelowa...,znalazłam zdjecia
Basiu mam mnóstwo zdjęć na tej pergoli...róża Rosarium Uetersen tak mnie zachwyca,że wciąż kieruję obiektyw w jej stronę... A w tym roku niestety nie będzie tak obficie...
Te pergole w Lidlu będa niższe ,bardziej do powojników bylinowych..
W każdym razie idę....i może kupię...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Alionuszka
Aniu znam te odczucia...nie można się opędzić od zakupów...
Rubromarginata,to clematis ,koło którego przechodzisz i czujesz zapach marcepanu,w sam raz przy tarasie można posadzić...
Drugi pachnący.. ,który u mnie rośnie od tamtego roku to Betty Corning,kwiatów miał na razie niewiele,zapach byl wyczuwalny w bliskiej styczności nosa z dzwonkiem... Ale bardzo wdzięczny...mam słabość do takich dzwoneczków...
Nawet u Alionuschki wyczuwałam przyjemny zapach,ale z nosem w kwiatku...
Ja już zamawiać na razie nie będę ,mam problemy ze znalezieniem miejsca na te już kupione...
Santia clematisy kupowałam w różnych szkółkach ,w okolicy,a przez internet to z e-clematis...
Cena może nie jest zbyt niska ,ale masz gwarancje ,że są to sadzonki dwuletnie,lub więcej i na pewno się dobrze przyjmą... Niedaleko mnie działa szkółkarz z clematisami,który sprzedaje po 12 zł,ale wysyłki nie stosuje...
Znam szkółki ,które sprzedaja taniej róże,ale niestety nie prowadzą sprzedaży wysyłkowej... I jeszcze ważne,jakie odmiany by Cie interesowały,gdyż p.Choduń ma róże takie,które rzadko można w innych szkólkach taniej dostać...
Dzidziu Twoja Sympatia jak zwykle będzie zachwycać ,jak co roku...u mnie zawsze przemarza,chyba będę musiała coś z tym zrobić ...ubranko jakie jej poszyć...czy co...
Majka uwierz mi,ze zakupy byłyby większe,ale rozsądek musiał zwyciężyć...dobrze ,że podpisałam każdą donice ,w której tkwi roślina,bo pogubiłabym się niechybnie...
Urabiaj M ,bo prościej i szybciej dotrzesz na miejsce...a jak nie skusi się żadnymi argumentami...to trudno pozostaje komunikacja miejska...tez dobrze...ale przyjedź...
Rubromarginata,to clematis ,koło którego przechodzisz i czujesz zapach marcepanu,w sam raz przy tarasie można posadzić...
Drugi pachnący.. ,który u mnie rośnie od tamtego roku to Betty Corning,kwiatów miał na razie niewiele,zapach byl wyczuwalny w bliskiej styczności nosa z dzwonkiem... Ale bardzo wdzięczny...mam słabość do takich dzwoneczków...
Nawet u Alionuschki wyczuwałam przyjemny zapach,ale z nosem w kwiatku...
Ja już zamawiać na razie nie będę ,mam problemy ze znalezieniem miejsca na te już kupione...
Santia clematisy kupowałam w różnych szkółkach ,w okolicy,a przez internet to z e-clematis...
Cena może nie jest zbyt niska ,ale masz gwarancje ,że są to sadzonki dwuletnie,lub więcej i na pewno się dobrze przyjmą... Niedaleko mnie działa szkółkarz z clematisami,który sprzedaje po 12 zł,ale wysyłki nie stosuje...
Znam szkółki ,które sprzedaja taniej róże,ale niestety nie prowadzą sprzedaży wysyłkowej... I jeszcze ważne,jakie odmiany by Cie interesowały,gdyż p.Choduń ma róże takie,które rzadko można w innych szkólkach taniej dostać...
Dzidziu Twoja Sympatia jak zwykle będzie zachwycać ,jak co roku...u mnie zawsze przemarza,chyba będę musiała coś z tym zrobić ...ubranko jakie jej poszyć...czy co...
Majka uwierz mi,ze zakupy byłyby większe,ale rozsądek musiał zwyciężyć...dobrze ,że podpisałam każdą donice ,w której tkwi roślina,bo pogubiłabym się niechybnie...
Urabiaj M ,bo prościej i szybciej dotrzesz na miejsce...a jak nie skusi się żadnymi argumentami...to trudno pozostaje komunikacja miejska...tez dobrze...ale przyjedź...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Po oglądnięciu RU na takiej samej pergoli już nie mogę sie doczekać aż moja na niej zakwitnie . Niestety te pergolę kupiłam w Niemczech . Jestem ciekawa gdyż dziś oglądałam i również John Laing jeszcze nic nie wypuścił ani moja awatarkowa . Dobrze ,że chociaż Fishermans odbija 1 listek ,ale na razie to wystarczy . na razie nic nie ruszam . Cieszę sie na sobotnie spotkanie
- Alionuszka
Jadziu ten brak przyrostów ...chociaż najmniejszych to niezbyt dobrze...ale może na nuż się zreflektują ,że już wiosna ...choć za oknem tego nie widać...temperatury zimowe...brrr,zimnica taka ,że nie chce się do ogrodu wychodzić... Ciekawe ,czy Tapir przyjedzie...jak co ...to sobie wymienisz różyce na nowe...
Już się nie mogę doczekać soboty...
Już się nie mogę doczekać soboty...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Ja również . Byłam dziś w Oszołomie myślałam ,ze znajdę tam dla Ani Kristal ,ale nic ciekawego nie było . Było za to dużo powojników . Bardzo sie cieszę ,że mój Multi blue przeżył a już myslałam ,że go straciłam gdyż był to 1 kupiony powojnik
- Alionuszka
Na wszelki wypadek można go opryskac miedzianem...Ostatnio w Mai w ogrodzie,była mowa o preparacie naturalnym na grzyba do podlewania...z Targetu...Będzie u nas w Brico...kierowniczka działu ogrodniczego jest na topie i orientuje się,także ,sklep zaopatrzony należycie...Gdybyś chciała to mogę więcej kupić ,tylko nie znam ceny...A jest to POLYVERSUM WP
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
-
- 100p
- Od: 23 sty 2011, o 10:01
Też sobie kupię zatem skoro to naturalny środek (na bazie czego czy wiesz),ale to już jest czy dopiero będzie bo Brico nie po drodze mi jakby?
Betty piękna ,dużo ma tych dzwoneczków czy raczej pojedyncze są?
Muszę pomyśleć gdzie i jakie posadzić i w piątek składam zamówienie
Betty piękna ,dużo ma tych dzwoneczków czy raczej pojedyncze są?
Muszę pomyśleć gdzie i jakie posadzić i w piątek składam zamówienie
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cena tego środka w internecie jest powalająca
Może będą mniejsze opakowania
Może będą mniejsze opakowania
Na Kristal trafiłam ostatnio w LM, gołokorzeniowe, niestety pakowane po 5 szt., więc nie wzięłamJAKUCH pisze:Byłam dziś w Oszołomie myślałam ,ze znajdę tam dla Ani Kristal ,...