Zdjęcia siewek i rozsad - sezon 2011
-
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zdjęcia siewek i rozsad - sezon 2011
Zibi mogę Ci wysłać pare pikówek rożnorakich w ramach podzięki za paprykę tzn.nasiona .Nie jest tego dużo ,ale zawsze coś .
- Zibi_41
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 maja 2010, o 21:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Serdeczne dzięki za dobre chęci ale moje jeszcze spokojnie zdążą urosnąć , a muszę posiać dość sporo , bo już mam zapisy na kolejne sadzonkiida74 pisze:Zibi mogę Ci wysłać pare pikówek rożnorakich w ramach podzięki za paprykę tzn.nasiona .Nie jest tego dużo ,ale zawsze coś .
Pozdrawiam Euzebiusz , Od ugoru do ... cz.1, Część 2,
Moje wątki, Sprzedam sadzonki chryzantem drobnokwiatowych 2024r
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
Zibi,jesteś szczery ,chwali Ci się ,ale ja nigdy bym nie oddała wszystkich swoich pomidorasków
O nie...Gdybyś był bliżej oddała bym Ci swoją nadwyżkę...a mam ich około 40 szt.No bo transportu to chyba by nie przeżyły..?
Asia
O nie...Gdybyś był bliżej oddała bym Ci swoją nadwyżkę...a mam ich około 40 szt.No bo transportu to chyba by nie przeżyły..?
Asia
- Zibi_41
- Od: 11 maja 2010, o 21:23
Myślę że transport by im nie posłużył
A jak mogłem się nie podzielić , skoro rodzinka i znajomi liczyli że wysadzę tyle co w zeszłym roku
Sam ich na te odmiany namawiałem , a jak się sprawdziły to nawaliłem
Myślę , że słonka jest coraz więcej , więc wpierw je podgonię przy sztucznym świetle a potem postawię taki tymczasowy tunel i będzie dobrze
A jak mogłem się nie podzielić , skoro rodzinka i znajomi liczyli że wysadzę tyle co w zeszłym roku
Sam ich na te odmiany namawiałem , a jak się sprawdziły to nawaliłem
Myślę , że słonka jest coraz więcej , więc wpierw je podgonię przy sztucznym świetle a potem postawię taki tymczasowy tunel i będzie dobrze
Pozdrawiam Euzebiusz , Od ugoru do ... cz.1, Część 2,
-
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tych nadwyżek byłoby ok 40 pikówek rożnorakich .Wysyłałam takowe w zeszłym roku i przeżyły ...
Więc jak coś ...to adres znasz
Więc jak coś ...to adres znasz
Witam,Zibi_41 pisze:....
Sam ich na te odmiany namawiałem , a jak się sprawdziły to nawaliłem ...
Jakie Ci się najbardziej sprawdziły w gruncie?
Pozdr:)
-
- 100p
- Od: 21 kwie 2010, o 11:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie jakis kiepski rok z tymi roślinkami, jak nie zimoródki, to teraz jakaś pleśn na ziemi się pojawiła, a moje żółte gruszkowe pomidory się poskręcały i praktycznie uschły, udało mi się odratować kilka pikówek, poszły do nowej ziemi, ciekawe co z nimi będzie... nigdy się z czymś takim nie spotkałam, nie wiecie co może być przyczyną???
- Berry
- 100p
- Od: 22 lip 2010, o 14:39
Gosiek ciekawa jestem co z tymi Twoimi klarepkami, bo moje podobnie wyglądały, blade się zaczęły robić i niedługo później zaczęły jakby zamierać, po przepikowaniu je teraz obserwuje, w wiekszości liścienie zamarły, w niektórych jakiś zalążek liści został i się zieleni, ale nie wiem czy ocaleją, obstawiam, że za długo czekałam z pikowaniem i ja siałam do zwykłej ziemi ogrodniczej, teraz widzę różnicę, ona się zbija i jest ciężkawa, a ta do siewek leciutka i pewnie bogatsza w jedzonko dla nich, mam nadzieję, że nie zabiłam wszystkich. Odczekam jeszcze tydzień
Przyczyną pewnie jest zła ziemia - najlepsza do wszystkiego jest Podłoże uniwersalne z Pasłęka - HoLas
Ja używałem go do wysiwu i do pikowania ... nie padła mi ani jedna siewka .
no i oczywiście nie należy" przesadzać" z podlewaniem - tak siewki jak i młode przepikowane rośliny nie powinny mieć za mokro .
Ja używałem go do wysiwu i do pikowania ... nie padła mi ani jedna siewka .
no i oczywiście nie należy" przesadzać" z podlewaniem - tak siewki jak i młode przepikowane rośliny nie powinny mieć za mokro .
- Gosiek11
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 13 kwie 2011, o 08:45
Czyli powinnam troszeczkę przesuszyć ziemię?
Moja pietruszka już puściła liście właściwe a fasola się cała aż plącze nie jestem pewna co to za odmiana ale na pewno miała to być odmiana nie do tyczek a rośnie dość wysoko czy te niskie odmiany tez potrzebują podpory?
Moja pietruszka już puściła liście właściwe a fasola się cała aż plącze nie jestem pewna co to za odmiana ale na pewno miała to być odmiana nie do tyczek a rośnie dość wysoko czy te niskie odmiany tez potrzebują podpory?
anula9 jak juz pisałam wczesniej sadzonki wzorowe, nie ma co...
ja to mam taki sentyment do pomidorków i patrzę tęsknym okiem bo moje w tym roku zadusiłam
i tak podpatruje obce krzaki:)
ja to mam taki sentyment do pomidorków i patrzę tęsknym okiem bo moje w tym roku zadusiłam
i tak podpatruje obce krzaki:)
Pozdrawiam.
Kinia.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=43949" onclick="window.open(this.href);return false;
Kinia.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=43949" onclick="window.open(this.href);return false;