Phalaenopsisy Oriona
Obejrzałam fotke,ktora wstawilaś z paczką z allegro i powiem ,ze kupuję u tego samego spzredawcy....bo ma dośc charakterystyczny sposob pakowania storczykow mocujac je drucikami do scianki kartonika i to jest nielada wyczyn,,i dla pakujacego i dla tego co ma to rozpakować..ale zeczywiście warto robic zakupy u tej osoby nie powiem kto to bo nie wiem czy reklama jest tu dozwolona) 

- madzik
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 gru 2007, o 09:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A ja dobrego zdania o tym sprzedawcy nie mam
Poznałam po druciku
( pamiętam też od kogo dziewczyny kupowały wcześniej ).
Kupiłam od tej osoby trzy rośliny - jedna bardzo szybko padła - za szybko, żeby mógł to być wynik moich działań; druga praktycznie bez korzeni - do reanimacji, i do tego na moje zapytanie o brak korzeni opowieści, że cambrie mają "bardzo słaby system korzeniowy"; a trzecia miała strasznie przesuszone psb - dosłownie płaskie.

Kupiłam od tej osoby trzy rośliny - jedna bardzo szybko padła - za szybko, żeby mógł to być wynik moich działań; druga praktycznie bez korzeni - do reanimacji, i do tego na moje zapytanie o brak korzeni opowieści, że cambrie mają "bardzo słaby system korzeniowy"; a trzecia miała strasznie przesuszone psb - dosłownie płaskie.
Miaa. Nie, nie jestem fotografem. Ale dziękuję
Zdjęcia robię starą cyfrówką posklejaną taśmą izolacyjną 
Niestety zdjęc różowego z białą warżką nie wstawię, bo fotosik mi strajkuje
Obfociłam dzisiaj też moje dzisiejsze nabytki (te obiecane przez męża),ale światło było za ostre i wszystkie zdjęcia wyszły poprzepalane
Jak tylko fotosikowi przejdą fochy to wstawię zdjęcia.

Niestety zdjęc różowego z białą warżką nie wstawię, bo fotosik mi strajkuje

Jak tylko fotosikowi przejdą fochy to wstawię zdjęcia.

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- madzik
- Od: 27 gru 2007, o 09:12
Pestka - wierz mi, to naprawdę nie jest kwestia transportu... Ja z pewnością nic od tego sprzedawcy już nie kupię.
Niektóre moje rośliny szły z Niemiec ponad tydzień ( zaliczony weekend na poczcie
) i dotarły bez żadnego uszczerbku na zdrowiu, obecnie ładnie rosną. Dla mnie ważne jest to, w JAKIM STANIE roślina wychodzi od sprzedawcy; to jak długo idzie to sprawa drugorzędna (nie myślę oczywiście o jakiejś ekstremie i np. trzytygodniowym oczekiwaniu na roślinę
)
Pocieszające, że jakość sprzedawanych przez niego/nią (2 konta) storczyków poprawiła się i nie miałyście takich problemów z nimi jak ja
Niektóre moje rośliny szły z Niemiec ponad tydzień ( zaliczony weekend na poczcie

Pocieszające, że jakość sprzedawanych przez niego/nią (2 konta) storczyków poprawiła się i nie miałyście takich problemów z nimi jak ja

Madzik obserwowałam tą allegrowiczkę od czerwca, najbardziej interesowały mnie Phalaenopsisy. I w czerwcu nie kupiłabym u niej nic: zdjęcia pokazywały przekwitające Phalaenopsisy nie zawsze w dobrym stanie, a opis do każdego z nich był taki sam - że rośliny są obecnie kwitnące a sprzedawca nie gwarantuje, że do odbiorcy dojdą w takim samym stanie. Nic o tym, że do odbiorcy na pewno przyjdą bez kwiatów, bądź stracą te kwiaty w najbliższym czasie.
Ale od tamtej pory wiele się zmieniło, opisy są konkretniejsze, podawane są wymiary kwiatów. Nie bronię w żaden sposób sprzedającej, wydaje mi się, że nabrała większej "kultury" sprzedaży - przynajmniej Phalaenopsisów, bo nie wiem jak jest z innymi garunkami storczyków.
Ale od tamtej pory wiele się zmieniło, opisy są konkretniejsze, podawane są wymiary kwiatów. Nie bronię w żaden sposób sprzedającej, wydaje mi się, że nabrała większej "kultury" sprzedaży - przynajmniej Phalaenopsisów, bo nie wiem jak jest z innymi garunkami storczyków.