Soniu dla mnie Twój ogród jest doskonale obsadzony, a tu czytam że planujesz zmiany co będziesz przerabiała. My to zawsze szukamy sobie zajęcia. Hortensje cudownie kwitną, bardzo lubię ich czas od wiązania, wzrostu i rozwijania kwiatów, aż do zmiany koloru, zasuszania. Jedynie wiosenne cięcie nie za bardzo lubię. Też samodzielnie ukorzeniam hortensje, nie ma jak własne sadzonki, radość ogromna. W przyszłym sezonie planuję poeksperymentować z gałązkami różnych odmian.
Soniu czy orlaja sama się wysiewa, tak bardzo chciałabym aby została ze mną na dłużej bo jest piękna.
Proszę o nazwę tej trawy https://images91.fotosik.pl/537/21a5228142cbcc39.jpg dostałam sadzonkę wiosną i zapomniałam co zacz. Jej kolorowe kłosy bardzo mi się podobają.
Ogród zielonej
- jarha
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lip 2014, o 23:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród zielonej
Soniu, bardzo dziękuję za szczegółowe porady odnośnie nasion rigidy jak i ukorzeniania hortensji na pieńku Super opis poparty zdjęciami, wszystko zrozumiałam
Pozdrawiam cieplutko i życzę dobrego dnia
Pozdrawiam cieplutko i życzę dobrego dnia
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Soniu, przepiękne zdjęcia.
Jak miło spaceruje się po Twoim ogrodzie.
Wszystko prezentuje się rewelacyjnie.
Czytam, że jesteś zadowolona z bodziszka Rosanne.
Mam go pierwszy rok i też jestem zachwycona jego długim kwitnieniem
Mam zamiar dosadzić w dwóch miejscach.
Jak miło spaceruje się po Twoim ogrodzie.
Wszystko prezentuje się rewelacyjnie.
Czytam, że jesteś zadowolona z bodziszka Rosanne.
Mam go pierwszy rok i też jestem zachwycona jego długim kwitnieniem
Mam zamiar dosadzić w dwóch miejscach.
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Martuś dziękuję. Ogród trochę uładzony, ale też różnorodny, bo taki lubię.
Mam nadzieję, że piwonie zakwitną wiosną i poznam ich kolory.
Dorotko mam tak zagęszczone rozchodniki na jednej rabacie, że wiosną muszę coś z tym robić. Czeka mnie też dzielenie kilku odmian żurawek, powędrują do ogrodu synowej, a u mnie muszę im znaleźć nowe miejsce.
Też uwielbiam rozmnażać rośliny, na szczęście teraz mam komu oddawać.
Ta trawa to trzcinnik krótkowłosy. Próbowałam siać przez trzy lata i nigdy mi nie wzeszły. Dostałam trzy lata temu kawałek karpy, a w tym roku było kilkadziesiąt samosiejek. Kilkanaście będzie u synowych, ale większość wypieliłam, nie mam już na nie miejsca.
Orlaja się u mnie wysiała w ogromnych ilościach. W tym roku już dużo samosiejek rośnie. Postaram się w nowym wątku wstawić ich aktualne zdjęcia.
Halszko dziękuję. Mam nadzieję, że znajdziesz pęd, który Ci się ukorzeni i będziesz cieszyć się pienną hortensją.
Gosiu miło, że podobają Ci się moje poczynania ogrodowe. Bodziszek Rosanne zaskoczył mnie pięknym kwitnieniem. Chyba ma za bardzo cieniste miejsce, pewnie dlatego rozrósł się szeroko, ale kwitnie fantastycznie.
Kolejny wątek tutaj
Mam nadzieję, że piwonie zakwitną wiosną i poznam ich kolory.
Dorotko mam tak zagęszczone rozchodniki na jednej rabacie, że wiosną muszę coś z tym robić. Czeka mnie też dzielenie kilku odmian żurawek, powędrują do ogrodu synowej, a u mnie muszę im znaleźć nowe miejsce.
Też uwielbiam rozmnażać rośliny, na szczęście teraz mam komu oddawać.
Ta trawa to trzcinnik krótkowłosy. Próbowałam siać przez trzy lata i nigdy mi nie wzeszły. Dostałam trzy lata temu kawałek karpy, a w tym roku było kilkadziesiąt samosiejek. Kilkanaście będzie u synowych, ale większość wypieliłam, nie mam już na nie miejsca.
Orlaja się u mnie wysiała w ogromnych ilościach. W tym roku już dużo samosiejek rośnie. Postaram się w nowym wątku wstawić ich aktualne zdjęcia.
Halszko dziękuję. Mam nadzieję, że znajdziesz pęd, który Ci się ukorzeni i będziesz cieszyć się pienną hortensją.
Gosiu miło, że podobają Ci się moje poczynania ogrodowe. Bodziszek Rosanne zaskoczył mnie pięknym kwitnieniem. Chyba ma za bardzo cieniste miejsce, pewnie dlatego rozrósł się szeroko, ale kwitnie fantastycznie.
Kolejny wątek tutaj