Ogródkowe rozmaitości cz.4
- dodad
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródkowe rozmaitości cz.4
Nela, pomocy ....czy mogę jeszcze róże opryskać miedzianem? Zaczęły już rozwijać liście i głupia jestem. Wolno?
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Anka ten środek POLYVERSUM WP,to naturalne grzyby nie dopuszczające do rozwijania grzybów chorobotwórczych... Musi być dobry środek,ale i pewnie niezła cena ...
Jeżeli będzie w Brico to mogę Ci kupić,będziesz miała powód ,aby się pojawić...
Betty będzie miała dużo dzwoneczków ,ale coś za coś...korzeń musi zwiększyć objętość ,a w mojej niby zmieszanej glinie...kiepsko...
Pomyśl jeszcze o bylinowych typu Sizaia Ptitsa,piękne kwiaty,nietypowe
Dorotko tak ...cena wielka,ale do sklepu pewnie takich wielkich opakowań nie będą sprowadzać...
A byłabyś zainteresowana
Ja też jeszcze nie opryskałam ,ostatnio non stop pada...spłukałoby wszystko...
W tamtym roku też nie opryskiwałam ,zaczęłam od mleka i teraz chyba też tak zrobię...
Gdy kupię ten nowy środek,podleję te rośliny ,które najbardziej narażone są na grzyba...i już...
Gosiu ja bym nie wzięła,wiadomo dlaczego... ale na pewno chętnych byś znalazła trochę...
Jeżeli będzie w Brico to mogę Ci kupić,będziesz miała powód ,aby się pojawić...
Betty będzie miała dużo dzwoneczków ,ale coś za coś...korzeń musi zwiększyć objętość ,a w mojej niby zmieszanej glinie...kiepsko...
Pomyśl jeszcze o bylinowych typu Sizaia Ptitsa,piękne kwiaty,nietypowe
Dorotko tak ...cena wielka,ale do sklepu pewnie takich wielkich opakowań nie będą sprowadzać...
A byłabyś zainteresowana
Ja też jeszcze nie opryskałam ,ostatnio non stop pada...spłukałoby wszystko...
W tamtym roku też nie opryskiwałam ,zaczęłam od mleka i teraz chyba też tak zrobię...
Gdy kupię ten nowy środek,podleję te rośliny ,które najbardziej narażone są na grzyba...i już...
Gosiu ja bym nie wzięła,wiadomo dlaczego... ale na pewno chętnych byś znalazła trochę...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Gdyby cena była przyzwoita to chętnie bym nabyła
Dzięki za info w sprawie Miedzianu
Dzięki za info w sprawie Miedzianu
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lubię morelowy kolor róż, więc mi pasuje.
On rozjaśnia i optycznie powiększa ogród, więc też mi pasuje.
On rozjaśnia i optycznie powiększa ogród, więc też mi pasuje.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Witaj Nelu bergola super wygląda na masywną ty to lubisz majsterkować tak jak ja.Mój M to często żartuje dobrze ze niemam w pobliżu Lidla bo bym była bez kasy .Będe w sobotę może ci co przywiezć z roślin odemnie.
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Dziewczyny w gazetce "Sposób na ogród" jest o opryskach róż na wszystkie choroby. Warto go kupić!! Nelu, Halinko, Aniu cieszę się na spotkanie z Wami!!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- Alionuszka
Dorotko cena przyzwoita...hm...do 20 zł ? Teraz te środki na owady i choroby bardzo podrożały,kupimy raz zobaczymy jak zadziała...
Grażka cieszę się ,że róża Ci się podoba...teraz jest porządnie nawadniana ...wciąż pada
Halinko nie pozostaje mi nic innego jak samej się wziąć za niezbędniki w ogrodzie...Prace montażowe odbywają się pomiędzy już rosnącymi roślinami,trzeba wiedzieć gdzie stąpnąć,nie uszkodzić...w pozycji wygiętej itd... Podejrzewam ,że po wtargnięciu M na rabatki,nie skończyłoby się na uśmiechu na ustach...
Lidl mamy blisko...nie wiem ,czy dobrze,czy źle ,ale znowu kupiłam, dosyć gustowne kalosze do ogrodu...w kolorze lila... Nie da się wyjść bez niczego,jak nie ogrodowe...to spożywcze zakupy...ale to już mus...
Super ,że będziesz w Bytkowie,a co przywieźć .. / najlepiej siebie
Tosiu dyplomatka z Ciebie ...udało Ci się załatwić wolne... Ciesze się na spotkanie
Dzięki wielkie za pergolkę...
Majka całkiem dobrze wyszło...ach ta komunikacja...musiałabyś dreptać taki kawał...I co byśmy bez naszej Tosi zrobiły
Grażka cieszę się ,że róża Ci się podoba...teraz jest porządnie nawadniana ...wciąż pada
Halinko nie pozostaje mi nic innego jak samej się wziąć za niezbędniki w ogrodzie...Prace montażowe odbywają się pomiędzy już rosnącymi roślinami,trzeba wiedzieć gdzie stąpnąć,nie uszkodzić...w pozycji wygiętej itd... Podejrzewam ,że po wtargnięciu M na rabatki,nie skończyłoby się na uśmiechu na ustach...
Lidl mamy blisko...nie wiem ,czy dobrze,czy źle ,ale znowu kupiłam, dosyć gustowne kalosze do ogrodu...w kolorze lila... Nie da się wyjść bez niczego,jak nie ogrodowe...to spożywcze zakupy...ale to już mus...
Super ,że będziesz w Bytkowie,a co przywieźć .. / najlepiej siebie
Tosiu dyplomatka z Ciebie ...udało Ci się załatwić wolne... Ciesze się na spotkanie
Dzięki wielkie za pergolkę...
Majka całkiem dobrze wyszło...ach ta komunikacja...musiałabyś dreptać taki kawał...I co byśmy bez naszej Tosi zrobiły
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Tosia1
Jest za mokro na takie sprzątanie i za zimno!! Ja też się bardzo cieszę! Myślę,że nie będziecie się śpieszyć do domu?? Zahaczymy o jakąś kawę, albo zapraszam na ogródek, kawę i mleko mam!!!! Ciacho po drodze sie kupi!!! :P
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ano bez Tosi bym deptała taki kawał drogi i do tego pod górę. A tak sobie pojadę autkiem.
- Alionuszka
Tosia dzień się szykuje ciekawie ,z chęcią pooglądam sobie u Ciebie Twoje kwiatki i ramówki rzecz jasna...tyle się przy tym narobiłaś. I kawę z wielką ochotą wypiję ...
Majka ma być słonecznie w sobotę,ale będą zakupy...
Majka ma być słonecznie w sobotę,ale będą zakupy...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Tosia1
O kuraczę, ale się cieszę. Ania musi być i Halinka. Kubków do kawy mam dość!!!Do mnie z wystawy nie jest daleko!!!! Majkę odstawię na mijankę. A może krupnik????
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
Ale macie fajnie, i kiermasz i spotkanie Ja przylatuję dopiero we wtorek.
Nelu, czy bakopę trzeba uszczykiwać, czy sama się rozkrzewia?
Nelu, czy bakopę trzeba uszczykiwać, czy sama się rozkrzewia?