Witajcie

Miałem już nic w tym roku nie sadzić. Ale dziś pewni państwo z sąsiedniej wsi podarowali mi 23 odmiany liliowców

Kiedyś pisałem o ich liliowcowej kolekcji, która mnie zachwyciła latem, i teraz odmładzali kępy

Gorączkowo myślę, gdzie taką ilość posadzić, bo na rabatach kolorystycznych nie (nie wiem, jakie kolory) więc podbiorę trochę trawnika przy wjeździe, gdzie już rosną irysy.
Zapomniałem dodać, że na liliowcach się nie skończyło
Wandziu, życzę powodzenia
Geniu, gdyby nie Twoje i innych kwiatki, nie miałbym czemu robić zdjęć. To po prostu wasze rośliny, które dostałem, są piękne
Reniu, jak temp. na ganku nie spadają poniżej 0, to na pewno sobie poradzi i odwdzięczy Ci się pięknym wzrostem.
Szybko się uwinęłaś. Tylko nie okrywaj teraz zbyt szczelnie, bo rośliny się rozhartują. Jeszcze ładnie świeci słońce i dziś było 13 stopni
Dalu, chyba określenie "nudne" nie pasuje do żadnego koloru kwiatów

A elegancja białego - z tym się zgodzę.
Ja przeniosłem tylko passiflorę do domu, bo ma pąki i chciałbym, aby zakwitła. Natomiast wykopać muszę już wszystkie kwiaty, bo mróz je zważył.
Witaj
Anulko w moim ogrodzie

Pomyśl sobie jakie cechy przypisuje się białemu, a może życzliwiej spojrzysz na kwiaty w tym kolorze. A czy nie lubisz konwalii, przebiśniegów, margerytek czy jaśminu? Te rośliny mało kto uważa za mdłe, chociaż kwitną na biało
Izo, ale współgrać mogą na jednobarwnej rabacie formy i odcienie liści, kształty kwiatów, wysokość i ogólnie dobór roślin. I wtedy może się okazać, że takie zestawienie pasuje do siebie i intensyfikuje nasze pozytywne doznania