W moim ogródeczku ... Halina ;-) 2009r cz.1
- HalinaK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iwonko, ta roślinka, to szkarłat trójbarwny, roślina jednoroczna, wys. 100-140 cm, o krzaczastym pokroju i bardzo dekoracyjnych różnobarwnych liściach, koloru czerwonego, różowego, żółtego, czekoladowo brązowego i seledynowego.
Wysiew nasion kwiecień - maj wprost do gruntu.
Stanowisko słoneczne.
Zastosowanie na wysokie rabaty i grupy ogrodowe, na kwiaty cięte i do suchych bukietów.
Ja tę roślinkę będę dopiero pierwszy raz w życiu wysiewała, tak więc nie mam z nią doświadczenia Zastanawiam się czy wysiać 6-8 kwietnia, czy 4-7 maja.
Nie pamiętam u kogo ją zauważyłam, żeby dopytać kiedy najlepiej wysiać
Monisiu Kochana, ślicznie dziękuję za cudne krokusiki
Niestety na działeczkę dzisiaj nie pojechałam, chociaż była taka śliczna słoneczna pogoda
Wypoczywałam w domu
Jutro planuję popracować w ogrodzie (wysiew jarzynek), o ile deszczyk nie będzie padał.
Joluś, ręka przez niedzielę wypoczęła, a jutro już nie mam zamiaru tak ciężko pracować
Ewuniu, dziękuję
Wysiew nasion kwiecień - maj wprost do gruntu.
Stanowisko słoneczne.
Zastosowanie na wysokie rabaty i grupy ogrodowe, na kwiaty cięte i do suchych bukietów.
Ja tę roślinkę będę dopiero pierwszy raz w życiu wysiewała, tak więc nie mam z nią doświadczenia Zastanawiam się czy wysiać 6-8 kwietnia, czy 4-7 maja.
Nie pamiętam u kogo ją zauważyłam, żeby dopytać kiedy najlepiej wysiać
Monisiu Kochana, ślicznie dziękuję za cudne krokusiki
Niestety na działeczkę dzisiaj nie pojechałam, chociaż była taka śliczna słoneczna pogoda
Wypoczywałam w domu
Jutro planuję popracować w ogrodzie (wysiew jarzynek), o ile deszczyk nie będzie padał.
Joluś, ręka przez niedzielę wypoczęła, a jutro już nie mam zamiaru tak ciężko pracować
Ewuniu, dziękuję
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja też wysiałam i nic....
Chyba drugą partię wysieję do doniczki.
W szklarni pewno było mu za zimno. Do tej pory jakoś nic nie wyszło choć już kilka dni jest ciepło.
Jak tam ręka , już w porządku ?
Zdrówka Halinko Ci życzę.
Chyba drugą partię wysieję do doniczki.
W szklarni pewno było mu za zimno. Do tej pory jakoś nic nie wyszło choć już kilka dni jest ciepło.
Jak tam ręka , już w porządku ?
Zdrówka Halinko Ci życzę.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki