Spełnione marzenia Marzenki:)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Spełnione marzenia Marzenki:)

Post »

O żesz! w mordę! Panie dziejku! ;:224 ;:224
Jaką Ty masz piękną jesień!? :shock:
marzenaF pisze:
A tu suprajs :wink: koleżanek pszczółek robotniczek ;:180 Boszzzze dziękuję Ci za to ,że postawiłeś je na mej ścieżce :tan Wielkie Lowiu Dziewczynki ;:196 Może troszkę wam pokażę jak mnie wsparły ;:224

Obrazek

Noo tu bym trochę bacikiem sprała koleżankę. ;:224 ;:224
Jakoś tak niedokładnie zrobione hmmm....
:oops:

marzenaF pisze:A to już moja indywidualna akcja zresztą jeszcze nie zakończona,liczę na to ,że jutro będzie pogoda 8-)
(fotek nie wklejam)
No jak znam życie to wsio posadzone, tylu pomocników miałaś paniusiu :wink:

Aha! Plantacja gites majonez! :uszy
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Noo tu bym trochę bacikiem sprała koleżankę.
Jakoś tak niedokładnie zrobione hmmm....
o matulu...niedokładnie :shock:
to przyjdź TY do mnie..... ;:224 :;230
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A bacik masz?
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06

Post »

Aga E sama się spierz ;:14 :;230 Mnie się podoba i jest perfekt.Odczepisz się cholernico od moich pszczółek :evil: A jesień mam przecudowną na działce,byłam dzisiaj na spacerze po działeczkach i powiem nieskromnie,ba nawet bardzo nieskromnie w kategorii jesień w ogrodach rodowskich należy mi się wyróżnienie za kolory :heja :oops: No i wyszła cała moja skromość :;230

-- N 16 paź 2011 19:29 --

Grażynko ja też za dokładna nie jestem pszczółki są lepsze w te klocki :lol:

-- N 16 paź 2011 19:44 --

Oj wcięło mi posta :shock: no to się powtórzę Agatko te olbrzymie (sięgają mi do polowy uda)siałam wczesną wiosną w domu na parapecie :wink: (żyzny parapet musiał być) Pozostałe siałam już w czerwcu na działce wyrosły mniejsze,acz równie piękne.Troszkę mnie nerwów te kapusty kosztowały,nawalczyłam się z gąsienicami bielinka :evil: Wstrętne zielone potwory ,potrafią w jeden dzień pożreć dość dorodną kapuchę. Nazabijałam się tych gąsienic ;:163 Warto było się poświęcić ,są tak bajecznie kolorowe.
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
marzenaF
1000p
1000p

Post »

Zapomniałam dodać,że spędziłam 2 pracowite dni na działce :tan Melduję posłusznie,że wszystkie cebule wysadzone yes,yes,yes :heja Myślałam już,że nie dam rady... Jednak byłam dzielna jak nie wiem co! Dwa razy już przymroziło u nas w Szczecinie,na moje działeczce nie zanotowałam żadnych strat :D Z innych prac zlikwidowałam już datury patole wylądowały w pojemnikach z wodą i czekają następnego lata ;:65 Zapomniałabym mąż rozrzucił gówna w namiocie :lol: dobrze ,że tam co nie :wink: i poprzerzucał widłami to brązowe złoto :wink: Aaaaa i hortensje,róże i borówki okopczykowałam żesz kurka jaka ja jestem pracowita .....w tym miejscu burza oklasków
W ogóle było pięknie i słonecznie..... pokażę może jak moja działka pławiła się w promieniach słonecznych..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tyyy! W ząbek czesana! :shock:
Normalnie coś skonsumowałaś, ze takiego powera dostałaś!? Czy co???
... hmmm...ja dopiero wyczyściłam szklarnię z pomidorów (podrzucę Ci troszku, bo do grudnia będę jadła)) i częściowo wniosłam hortusie...jakoś weny mi brakło.
Całe szczęście, że słoma przywieziona, trociny, obornik i ziemia w pogotowiu. ;:224
marzenaF
1000p
1000p

Post »

A jak! co to sobie myśli,że tylko u Ciebie wyczesane będzie :;230 Ja również wyczyściłam szklarnię dopiero dzisiaj,poszła ostatnia cukinia i ostatni krzak smętnego tomata ;:224 Słomy nie posiadam,mam jeszcze tylko półtorej worka gówna! Muszę część malinom dosypać,jak myślisz jagodzie kamczackiej tez dać? Zastanawiam się tylko czy 2 ogrodówek do przechowalni do foliaka nie dać hm...... Tą na nóżce już z Jędrkiem wynieśliśmy,strzeżonego .... :wink: No i czosnek posadziłam niestety tylko ten wielki biały co na targach zakupiłyśmy.Tego od Ciebie fioletowego nie zabrałam ze sobą na działkę.Na kolejnym wolnym dosadzę ;:108 W zasadzie nie mam już nic więcej do dosadzania :shock: Może gdzieś będzie jakaś przecena cebul :;230 Super okazja nie do odrzucenia :;230 To sama siebie kopnę w żyć :;230 To obiecuję sobie i Tobie i wszystkim tu zaglądającym!
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Niedawno dostałam bukiet kwiatów, którego centrum stanowiła właśnie kapusta ozdobna.
Muszę koniecznie postarać się o nią w przyszłym roku.
Chryzantemy i astry masz piękne, one są teraz największą ozdoba ogrodu, poza kapustami oczywiście. :P
marzenaF
1000p
1000p

Post »

Witaj Mariolu kapusty są rzeczywiście piękne ,tylko jak wspominałam wczesniej te gąsienice bielinka :evil: W przyszłym roku chyba już potraktuję chemią a nie ręcznie będę rozgniatać te dziadostwo!
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p
Od: 9 mar 2011, o 15:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Toś się Kobieto, narobiła :shock: Tyle cebulek, roślin, porządków.
Jeszcze chwila i działeczka zaśnie snem zimowym. ;:19
Pozdrawiam z ustawicznego rozgardiaszu :wit

-- 17 paź 2011, o 11:44 --

Obrazek

A co to za kwiatuszki bielusie, wyglądające delikutaśnie jak z porcelany :shock:
marzenaF
1000p
1000p

Post »

To najzwyklejsza begonia stalekwitnąca :D Polecam kwitnie cały sezon do mrozów :heja Takie kwiatki to jest to co tygryski lubią najbardziej :tan
marzenaF
1000p
1000p

Post »

Dzisiaj byłam dosadzać czosnek,bo od przybytku głowa nie boli :;230 W związku z tym zrobiłam parę późno październikowych ujęć mojego królestwa :D Trzeba jakoś podtrzymywać jesienne konwersacje :wink:

Obrazek ostatnie smętne kwiatki liliowca :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek pomarańcz to jest ten kolor,którego brakowało mi w ogródku :D Muszę to zmienić w przyszłym roku :wink: Więcej koloru to jest to!

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Rower trzeba zmodernizować w przyszłym roku! Ginie jakoś tak.... do przemalowania!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ObrazekCzekam aż te moje najmłodsze jesienne dziecko się rozrośnie....... ;:167 choć przyznam że jestem już pod jego wrażeniem :oops:

Obrazek

Obrazek

Obrazek kolorowe listeczki ;)

Obrazek
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

:wit Witaj Marzenko.
Przywitam się, żeby mi Twój wątek nie zginął. Oglądanie i czytanie zostawiam na wieczór.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”