Ogród Ignis05

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Re: Ogród Ignis05

Post »

Witaj Krysiu-zachęcona pozdrowieniami u Neli :lol: weszłam do Twojego królestwa.Cóż powiedzieć-prześlicznie prowadzony ogród w którym wszystko się pięknie komponuje.Iglaki,róże,piwonie(jestem ciekawa jaka będzie drzewiasta)do tego cudnie dobrane byliny.Uśmiałam się z Królowej Elżbiety-rzeczywiście podobna jak nic,ale czy to Fresia?Moja jest w bardzo intensywnym kolorze a ta taka bledzinka.
Całą sobą chłonęłam Twoją fotorelację z ogrodów płd.Niemiec.
Pozdrawiam bardzo serdecznie. :wit
ballada
200p
200p
Od: 6 mar 2009, o 12:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Krysiu!!!
Przebudzam się z zimowego snu. :oops: Trochę czasu już minęło ale melduję się na forum.
Codziennie nóżkami przebieram, patrzę się z okienka na te ugory i planuję, planuję...
W poniedziałek u nas w nocy było -32 stopnie i obydwa termometry tak pokazywały. To chyba urok dolinki do tego doprowadził. Oczywiście autka odmówiły współpracy i towarzystwo nie dotarło do szkół. ;:65 No ale cóż, chyba nie można się dziwić, że w lutym mamy zimę. Chociaż bazie w okolicy pokazały się już 2 tyg. temu.
pozdrawiam. Ewa

U Ballady
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Aniu, witam serdecznie ;:7
Kolor tej niby Elżbiety - Frezji jakoś mi tak blado wychodził w aparacie. :roll:
W naturze jest lepiej wybarwiona. :wink:
Raczej jest to Frezja, bo kiedyś krótko miałam Frezję w formie piennej i kwiat był podobny.

Ewcia, nareszcie się pokazałaś. :tan Już się obawiałam, że Cię wywiało na dobre.
To ja myślałam, ;:170 że u mnie jest biegun zimna w naszym regionie, a tu taka niespodzianka. :shock:
Mamy własne "Suwałki". :shock:
Ale skora jesteś, to znaczy - wiosna idzie. ;:138
:wit
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Pan Chodun napisał mi pw (po tym jak gdzieś marudziłam, że u nas piżmówek nie uświadczysz :lol: ), że podpisali umowę z Lensem właśnie i chyba za rok albo 2 będę je mieć w ofercie :heja
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hurra ;:138 ;:138 ;:138
Oliwko, to wspaniała wiadomość ! :tan
Dlaczego zamknęłaś swój wątek ?
Dałaś na koniec takie wspaniałe widoki, że aż chciałoby się oglądać ich więcej.
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zamknęłam, bo niedługo już wypadałoby otworzyć nowy :D
Co pewnie w stosownym czasie uczynię.

Ja już żyję nadchodzącą wiosną i tym co przyniesie :D Temat Róże 2010 uznałam za wyczerpany :wink:
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
Jurek_9
200p
200p
Od: 10 lip 2008, o 21:12

Post »

Pan Chodun napisał mi pw (po tym jak gdzieś marudziłam, że u nas piżmówek nie uświadczysz :lol: ), że podpisali umowę z Lensem właśnie i chyba za rok albo 2 będę je mieć w ofercie
Pani Spasówka powinna je mieć już tej jesieni ... ;:333 ... mam gdzieś listę odmian, które będzie rozmnażać ...
Pozdrawiam - Jurek
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czy możliwe jest podesłanie tejże listy na pw? :wink:
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
Jurek_9
200p
200p
Od: 10 lip 2008, o 21:12

Post »

Łatwiej mi będzie na maila ... :wink: (podaj na PW).
Pozdrawiam - Jurek
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jurku, też mogę prosić o taką listę ?

Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu! Chciałam Ci napisać że Ewa-Ballada się powróciła na forum, ale widzę że już zdążyła Cię odwiedzić ;:138
Bardzo się ucieszyłam. Poczytałam sobie Twoją dyskusję z Magdą na temat różnic temperatur w obrębie Gdańska( i okolicznych wsi ;:112 )
Ja pamiętam, jak jeszcze miałam działkę POD w okolicach Doliny Radości - to różnica w tempie wegetacji pomiędzy początkiem działek - a końcem wchodzącym głęboko w głąb lasu, potrafiła wahać się od 1 do 2 tygodni. Jak łatwo zgadnąć moja działka była przedostatnia. Taki mój los, zawsze muszę gospodarować w ekstremalnych warunkach :;230
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

amba19 pisze:Poczytałam sobie Twoją dyskusję z Magdą na temat różnic temperatur w obrębie Gdańska( i okolicznych wsi ;:112 )
Ja pamiętam, jak jeszcze miałam działkę POD w okolicach Doliny Radości - to różnica w tempie wegetacji pomiędzy początkiem działek - a końcem wchodzącym głęboko w głąb lasu, potrafiła wahać się od 1 do 2 tygodni. Jak łatwo zgadnąć moja działka była przedostatnia. Taki mój los, zawsze muszę gospodarować w ekstremalnych warunkach :;230
Marysiu, biorąc pod uwagę resztę kraju to samo gospodarowanie w Gdańsku jest już sportem ekstremalnym
I wychodzi na to, że nie dość że mieszkaliśmy obok siebie to i działki mieliśmy po sąsiedzku
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Krysiu zapowiada sie bardzo ciekawie w kwestii doboru róż,.Róże Lensa wykazują dużą zdrowotność i ciągłe kwitnienie,o czym zapewniała mnie przedstawicielka tej szkółki na targach w Warszawie.Zresztą dzięki uprzejmości Jurka ,stałam się posiadaczką dwóch odmian Dinky i Heavenly Pink ...mam nadzieję ,że doniczki wkopane i zakopczykowane w gruncie nie przemarzną... :roll:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”