Ogród Ignis05
Re: Ogród Ignis05
Witaj Krysiu-zachęcona pozdrowieniami u Neli weszłam do Twojego królestwa.Cóż powiedzieć-prześlicznie prowadzony ogród w którym wszystko się pięknie komponuje.Iglaki,róże,piwonie(jestem ciekawa jaka będzie drzewiasta)do tego cudnie dobrane byliny.Uśmiałam się z Królowej Elżbiety-rzeczywiście podobna jak nic,ale czy to Fresia?Moja jest w bardzo intensywnym kolorze a ta taka bledzinka.
Całą sobą chłonęłam Twoją fotorelację z ogrodów płd.Niemiec.
Pozdrawiam bardzo serdecznie.
Całą sobą chłonęłam Twoją fotorelację z ogrodów płd.Niemiec.
Pozdrawiam bardzo serdecznie.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
-
- 200p
- Od: 6 mar 2009, o 12:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Krysiu!!!
Przebudzam się z zimowego snu. Trochę czasu już minęło ale melduję się na forum.
Codziennie nóżkami przebieram, patrzę się z okienka na te ugory i planuję, planuję...
W poniedziałek u nas w nocy było -32 stopnie i obydwa termometry tak pokazywały. To chyba urok dolinki do tego doprowadził. Oczywiście autka odmówiły współpracy i towarzystwo nie dotarło do szkół. No ale cóż, chyba nie można się dziwić, że w lutym mamy zimę. Chociaż bazie w okolicy pokazały się już 2 tyg. temu.
Przebudzam się z zimowego snu. Trochę czasu już minęło ale melduję się na forum.
Codziennie nóżkami przebieram, patrzę się z okienka na te ugory i planuję, planuję...
W poniedziałek u nas w nocy było -32 stopnie i obydwa termometry tak pokazywały. To chyba urok dolinki do tego doprowadził. Oczywiście autka odmówiły współpracy i towarzystwo nie dotarło do szkół. No ale cóż, chyba nie można się dziwić, że w lutym mamy zimę. Chociaż bazie w okolicy pokazały się już 2 tyg. temu.
- Ignis05
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Aniu, witam serdecznie
Kolor tej niby Elżbiety - Frezji jakoś mi tak blado wychodził w aparacie.
W naturze jest lepiej wybarwiona.
Raczej jest to Frezja, bo kiedyś krótko miałam Frezję w formie piennej i kwiat był podobny.
Ewcia, nareszcie się pokazałaś. Już się obawiałam, że Cię wywiało na dobre.
To ja myślałam, że u mnie jest biegun zimna w naszym regionie, a tu taka niespodzianka.
Mamy własne "Suwałki".
Ale skora jesteś, to znaczy - wiosna idzie.
Kolor tej niby Elżbiety - Frezji jakoś mi tak blado wychodził w aparacie.
W naturze jest lepiej wybarwiona.
Raczej jest to Frezja, bo kiedyś krótko miałam Frezję w formie piennej i kwiat był podobny.
Ewcia, nareszcie się pokazałaś. Już się obawiałam, że Cię wywiało na dobre.
To ja myślałam, że u mnie jest biegun zimna w naszym regionie, a tu taka niespodzianka.
Mamy własne "Suwałki".
Ale skora jesteś, to znaczy - wiosna idzie.
- oliwka
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
Pan Chodun napisał mi pw (po tym jak gdzieś marudziłam, że u nas piżmówek nie uświadczysz ), że podpisali umowę z Lensem właśnie i chyba za rok albo 2 będę je mieć w ofercie
- Ignis05
Hurra
Oliwko, to wspaniała wiadomość !
Dlaczego zamknęłaś swój wątek ?
Dałaś na koniec takie wspaniałe widoki, że aż chciałoby się oglądać ich więcej.
Oliwko, to wspaniała wiadomość !
Dlaczego zamknęłaś swój wątek ?
Dałaś na koniec takie wspaniałe widoki, że aż chciałoby się oglądać ich więcej.
- oliwka
Zamknęłam, bo niedługo już wypadałoby otworzyć nowy
Co pewnie w stosownym czasie uczynię.
Ja już żyję nadchodzącą wiosną i tym co przyniesie Temat Róże 2010 uznałam za wyczerpany
Co pewnie w stosownym czasie uczynię.
Ja już żyję nadchodzącą wiosną i tym co przyniesie Temat Róże 2010 uznałam za wyczerpany
Pani Spasówka powinna je mieć już tej jesieni ... ... mam gdzieś listę odmian, które będzie rozmnażać ...Pan Chodun napisał mi pw (po tym jak gdzieś marudziłam, że u nas piżmówek nie uświadczysz ), że podpisali umowę z Lensem właśnie i chyba za rok albo 2 będę je mieć w ofercie
Pozdrawiam - Jurek
- oliwka
Czy możliwe jest podesłanie tejże listy na pw?
- Ignis05
Jurku, też mogę prosić o taką listę ?
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krysiu! Chciałam Ci napisać że Ewa-Ballada się powróciła na forum, ale widzę że już zdążyła Cię odwiedzić
Bardzo się ucieszyłam. Poczytałam sobie Twoją dyskusję z Magdą na temat różnic temperatur w obrębie Gdańska( i okolicznych wsi )
Ja pamiętam, jak jeszcze miałam działkę POD w okolicach Doliny Radości - to różnica w tempie wegetacji pomiędzy początkiem działek - a końcem wchodzącym głęboko w głąb lasu, potrafiła wahać się od 1 do 2 tygodni. Jak łatwo zgadnąć moja działka była przedostatnia. Taki mój los, zawsze muszę gospodarować w ekstremalnych warunkach
Bardzo się ucieszyłam. Poczytałam sobie Twoją dyskusję z Magdą na temat różnic temperatur w obrębie Gdańska( i okolicznych wsi )
Ja pamiętam, jak jeszcze miałam działkę POD w okolicach Doliny Radości - to różnica w tempie wegetacji pomiędzy początkiem działek - a końcem wchodzącym głęboko w głąb lasu, potrafiła wahać się od 1 do 2 tygodni. Jak łatwo zgadnąć moja działka była przedostatnia. Taki mój los, zawsze muszę gospodarować w ekstremalnych warunkach
Marysiu, biorąc pod uwagę resztę kraju to samo gospodarowanie w Gdańsku jest już sportem ekstremalnymamba19 pisze:Poczytałam sobie Twoją dyskusję z Magdą na temat różnic temperatur w obrębie Gdańska( i okolicznych wsi )
I wychodzi na to, że nie dość że mieszkaliśmy obok siebie to i działki mieliśmy po sąsiedzku
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krysiu zapowiada sie bardzo ciekawie w kwestii doboru róż,.Róże Lensa wykazują dużą zdrowotność i ciągłe kwitnienie,o czym zapewniała mnie przedstawicielka tej szkółki na targach w Warszawie.Zresztą dzięki uprzejmości Jurka ,stałam się posiadaczką dwóch odmian Dinky i Heavenly Pink ...mam nadzieję ,że doniczki wkopane i zakopczykowane w gruncie nie przemarzną...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości