Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3

Post »

Jeszcze szukam-Gentle Hermione na każdej liście :D Znalazłam kilkadziesiąt róż, które mi się podobają już, teraz, więc w pocie czola skreślam i skreślam, żeby na życie coś zostało. Pogoda przygnębiająca, to chociaż róż się napatrzę :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

aguniada pisze:Su, u mnie z czasem podobnie... przeciez pracuję na pełen etat, więc zwykle gonię własny ogon...
co do donic - masz ładne drewniane okna, więc skrzynie wykonane z tego materiału świetnie się skomponują z domem, co nie znaczy, że na przykład przy wejściu nie będą się prezentowały lepiej (reprezentacyjniej) ciemne donice ceramiczne (ja bym stawiała na grafit)... jaki masz kolor dachówki?
Dachówkę mam niestety tradycyjną, czyli miedzianą, ale szarości i grafity mi się bardzo podobają, niestety - są głównie we wnętrzu... może to drewno będzie bezpieczniejsze. Tarasy są właśnie z drewna, no i te okna. Ale może choć coś do szarej kostki przy wejściu będzie pasowało? :roll:

Mówisz, że Rosarium ma nieć nowe odmiany? Nastawiam się na wiosenne zamówienia - Mary Rose i Bonicę lub the Fairy, widziałam w ich ofercie...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O jakim panu Tapirze mówicie,bo do Plocka mam niedaleko?
rm27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2008, o 11:52

Post »

Aga, może prościej i bezpieczniej dla róż byłoby posadzić je do skrzyń w dużych, plastikowych donicach i na zimę wyciągnąć ze skrzyń i zadołować w ziemi. Na zimę dziury w skrzyniach można zapełnić donicami z iglakami, które na wiosnę mogą z kolei powędrować do gruntu w dziury po różach. I tak na zmianę bez końca....
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś fajna ta lista i niewiele krótsza od mojej. :;230
Ja dzielę swoje zakupy bo brak róż w szkółkach, może jesienią będą.
Czytam że R. szykuje jakieś nowości, ciekawe kiedy szczegóły podadzą do wiadomości. :uszy
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Maju, moja lista też jest podzielona... na pierwszy rzut pójdzie zamówienie do niemieckiej szkółki, jeśli dzięki Gosi się to uda... później będę dalej kombinować... wiosną w R. ma być tylko kilka nowości, dużo więcej jesienią.
Romku, idea bardzo fajna, ale nie mam miejsca na dołowanie róż w donicach... spróbuję posadzić je w dobrze przygotowanych skrzyniach i zrobię je tak, by ryzyko było jak najmniejsze... mimo to, dziękuję za dobry pomysł!
Małgosiu, pan 'Tapir' ma szkółkę róż, bodajże pod Łodzią... przyjedź! :)
Su, osobiście bardzo mi się podoba połączenie ciepłej kolorystyki drewna z grafitem... (w domu mam pomalowany kominek w tym kolorze i duże donice - do iroko świetnie pasuje ;))... zdecyduj się :) no i niech przyjdzie ta wiosna jak najszybciej...
Ewa, może chcesz dołączyć z tą Gentle Hermione do mojego zamówienia?
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

ooooo w R. bedą jakieś nowości? ;:224
trzeba było tego nie mówić, no pisać :;230
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Już znalazłam :D Napisałam do Gosi prośbę o Hermionę, Giardinę i Burgundy Ice. Kilka jeszcze zamówię od Starkla, kiedy pojawi się wiosenna oferta (ceny zdecydowanie bardziej przyjazne :;230 ).
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---

Post »

Kochani, u mnie o dziwo w nocy spadł śnieg... nie spodziewałam się, że stary rok mi to zrobi! jest tego mini warstewka, ale się trzyma... buuu!
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Aguś u mnie też po nocy biało. MOże to i lepiej, w końcu to dopiero grudzień (jeszcze :wink: ) a my czujemy sie jakby wiosna juz byla za progiem :roll:
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

Witaj Aga :lol: Napiszę wprost- nietęgi ze mnie forumowicz, dawno już powinnam Cię odwiedzić, a robię to właśnie teraz, w przedsylwestrowym pośpiechu. A dobrze mi tak!
Zauważyłam tu i ówdzie, że kochasz róże. Oczywiście nie starczy mi teraz czasu aby sprawdzić jak je wkomponowałaś w ogród.
Na początku wątku pokazujesz takie zdjęcie:
aguniada pisze:Obrazek
Moje pierwsze odczucie, to wrażenie idealnej harmonii. Ten fragment ogrodu udało Ci się brawurowo dołączyć do ogrodu.
Kto nie wie, ile czasu i wysiłku trzeba włożyć w tak wyglądający trawnik, pewnie nie wie o czym piszę :;230
Zastanawiam się jakie miejsce znalazłaś dla róż o zjawiskowej urodzie, z pozoru nie pasujących do tak naturalnego krajobrazu?
Dzisiaj się już pewnie nie dowiem, ale nawet jak zamkniesz ten wątek, odwiedzę go ponownie. Twój ogród mnie zaintrygował, czy mogę liczyć na wyrozumiałość ze względu na opieszałość?
Zmykam już, paznokcie, włosy, te sprawy :;230 Dobrego Nowego Roku, ogrodowego i nie tylko.
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
x-d-a
---
Od: 3 sty 2009, o 16:47

Post »

Aguś, rzeczywiście ta fotka powyżej jest zjawiskowa! Tchnie z niej taki spokój i harmonia...Zieleń zdecydowanie koi nerwy :D
Nie to, żebym ja dzisiaj była specjalnie zestresowana - w przeciwieństwie do Vity nie wybieram się na bal, więc dzisiaj ani paznokcie, ani fryzura, ani nic z tych rzeczy ;:224
Nowy Rok będę witać na polanie, przy ognisku. Tylko my, góry, las i gwiazdy...
A Tobie życzę wszystkiego najlepszego z okazji Nowego Roku, realizacji marzeń, zwłaszcza tych ogrodniczych :lol:
x-ag-a
---

Post »

Dorotko, ja absolutnie czuję wiosnę (naprawdę trudno mnie złapać przy innych czynnościach niż czytanie FO, przeglądanie katalogów czy stron szkółkowych) i ten śnieg w ogóle mi nie odpowiada ;) z godziny na godzinę jednak blednie i jest już ledwie dostrzegalny...
Wiktorio droga, (daj spokój z tą opieszałością ;)) Twój wpis i przypomnienie tego zielonego zdjęcia wywołały duży uśmiech na mojej twarzy :) gdy spoglądam teraz przez okno, to aktualny obrazek nie wskazuje, żeby mogło być tak zielono! jest mi bardzo miło, że podobają Ci się moje zakątki; przypuszczam, że wrażenie harmonii wnoszą jednak głownie brzozy, których uroda jest bezdyskusyjna... a trawnik, no cóż, naprawdę wkładam w niego dużo pracy i pielęgnacji, bo lubię ten zielony dywan... teraz skutecznie próbuje mi go zniszczyć kret, ale wygram ja ;) co do róż, pooglądamy je wiosną; sama jestem ciekawa co wyszło z tych kompozycji...
kochana, maluj te paznokcie i szykuj sie... ja od rana robiłam dobrze moim storczykom... wygłaskałam im liście, poprzestawiałam, odświeżyłam... tylko 5 z bodaj 20-stu teraz kwitnie, ale cieszy mnie każda nowa gałązka... szampańskiej zabawy!
Daluniu, cieszę się, że i Tobie podoba się to zdjęcie... jest kojące, to prawda :)
Twój Sylwester zapowiada się wspaniale i życzę Ci zdrowego i obfitującego w piękne ogrodowe wrażenia roku! ;:196

Kochani, życzę Wam wszystkim i każdemu z osobna wyjątkowego pod względem ogrodowym Nowego Roku, żebyście spełnili swoje marzenia i plany związane z tą piękną pasją, oraz by dopisywało Wam dobre zdrowie i miłość najbliższych... Do siego Roku!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”