Ogródek KaRo cz.2
No super.W końcu widzę " naocznie", że ciemierniki kwitną zimą ( prawie zimą).Ja nie mam białego ( a to chyba one potrafią nie bać się zimna), dlatego nigdy nie miałam sposobności zauważyć ich kwitnienia o tak nietypowej porze roku.Moje rozkwitają z początkiem wiosny.
Poproszę o fotozapis przebiegu ich wegetacji, oczywiście w miarę możliwości.
Poproszę o fotozapis przebiegu ich wegetacji, oczywiście w miarę możliwości.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ciemiernik rzeczywiście przeuroczy, tylko, że powinien zakwitnąć na Boże Narodzenie. Ale widocznie wszystko w tym roku jest inaczej.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
KARus a czy to na pierwszym na tej stronce zdjeciu po prawej stronie to juka? Co robisz, ze masz taka ogromna kepe? Moje juki sa piekne przed kwitnieniem, takie duze i strzeliste. Natomiast po kwitnieniu roslina sie namnaza, rozkrzewia, ale jest wtedy duzo nizsza i mniej atrakcyjna, wiec rozsadzam te mlode przyrosty robiac pojedyncze sztuki. Sadzone jednak pojedynczo nie daja takiego efektu jak twoja kepa. Jak to sie robi?
pozdrawiam Edyta
- Fleur 78
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 lip 2007, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj KaRo!
Już zaglądałam wcześniej "cichaczem" do Twojego ogrodu ale dzisiaj zatrzymałam się tu na dłużej. No nie, wszystkich stron nie obejrzałam, bo jest ich bardzo dużo. Będę tu jednak często wracać, żeby obejrzeć wszystko i śledzić dalszy rozwój... Jednak już teraz mogę Ci powiedzieć, że bardzo mi się u Ciebie podoba! Super nastrój! Piękne rośliny! Swietne pomysły: rzeźba w drzewie, wywrócona doniczka... I widzę, że Ty również masz słabość do róż! Wyobraź sobie, że wczoraj kupiłam różę black baccara, a dzisiaj dojrzałam ją u Ciebie! Strasznie wcześnie Ci zakwitł ciemiernik! Specjalnie przed chwilą poszłam zobaczyć moje, ale nawet się nie szykują do kwitnięcia!
Już zaglądałam wcześniej "cichaczem" do Twojego ogrodu ale dzisiaj zatrzymałam się tu na dłużej. No nie, wszystkich stron nie obejrzałam, bo jest ich bardzo dużo. Będę tu jednak często wracać, żeby obejrzeć wszystko i śledzić dalszy rozwój... Jednak już teraz mogę Ci powiedzieć, że bardzo mi się u Ciebie podoba! Super nastrój! Piękne rośliny! Swietne pomysły: rzeźba w drzewie, wywrócona doniczka... I widzę, że Ty również masz słabość do róż! Wyobraź sobie, że wczoraj kupiłam różę black baccara, a dzisiaj dojrzałam ją u Ciebie! Strasznie wcześnie Ci zakwitł ciemiernik! Specjalnie przed chwilą poszłam zobaczyć moje, ale nawet się nie szykują do kwitnięcia!
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A co Ty Karuś chcesz tyle sprzątać. Przecież u Ciebie jest wszystko tak uporządkowane. Liście na trawie sprawiają że jesień robi się tylko bardziej malownicza. A ja wpadnę do Ciebie na poziomki - już mi ślinka cieknie .
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
O, widzę, że też masz jeszcze poziomki i to ładniejsze niż moje
W taki słoneczny dzień, to tak na pierwszy rzut oka wygląda jakby u Ciebie sie lato zatrzymało. A listków opadłych to Ty tam masz parę na krzyż , ja mam co kilka dni dywan do sprzątnięcia. Jak poczekam do mrozu, to już chyba z wywrotką się na nie wybiorę
Ech, pięknie, pięknie! Widać, że ogród kocha swoją panią
W taki słoneczny dzień, to tak na pierwszy rzut oka wygląda jakby u Ciebie sie lato zatrzymało. A listków opadłych to Ty tam masz parę na krzyż , ja mam co kilka dni dywan do sprzątnięcia. Jak poczekam do mrozu, to już chyba z wywrotką się na nie wybiorę
Ech, pięknie, pięknie! Widać, że ogród kocha swoją panią
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krysiu ja się pytam gdzie ten twój bałagan - ja tam widzę wszystko ładnie uporzadkowane
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- ulina
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 mar 2007, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wpadłam na chwilkę... , zobaczyłam , pobiegłam do mojego ogródka... ciemiernik nie ma nawet pąków...zobaczyłam natomiast jakich spustoszeń dokonał mróz.
Teraz siedzę sobie z filiżanką ciepłej kawy i podziwiam piękną jesień w Twoim ogrodzie.
Cuuuuuuuuuudownie.... wyczarowałaś wspaniały ogród
Teraz siedzę sobie z filiżanką ciepłej kawy i podziwiam piękną jesień w Twoim ogrodzie.
Cuuuuuuuuuudownie.... wyczarowałaś wspaniały ogród
Pozdrawiam, Halina