Identyfikujemy kaktusy i inne sukulenty cz. 5
Re: Identyfikujemy kaktusy i inne sukulenty cz. 5
Austrocephalocereus dybowskii
- PiotrAPD
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 kwie 2015, o 01:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ponieważ kaktus ten jest bardzo podobny do rodzaju Espostoa, został zapisany jako jedyny przedstawiciel do rodzaju Espostoopsis.
Proponuje abyś zapisał go jako Espostoopsis dybowskii
Proponuje abyś zapisał go jako Espostoopsis dybowskii
- Alicja125
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie chciałam zapytać o nazwę tych kaktusów. Są bardzo ciekawe nie mają ostrych kolców są milutkie jakby pokryte watą.
-- 9 mar 2016, o 20:17 --
tak wyglądają wszystkie
Mam prośbę jak można je przesadzić ponieważ maja już małą doniczkę oraz drugie pytanie jak można zrobić sadzonkę? proszę o pomoc
-- 9 mar 2016, o 20:17 --
tak wyglądają wszystkie
Mam prośbę jak można je przesadzić ponieważ maja już małą doniczkę oraz drugie pytanie jak można zrobić sadzonkę? proszę o pomoc
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
- blabla
- -Moderator Forum-.
- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Wygląda to na Cleistocastus strausii.
Jak przesadzić? Zwyczajnie: stare podłoże zamienić na nowe. Podłoże niech w czasie przesadzania będzie suche. Szczegóły na temat przesadzania i tworzenia sadzonek są odpowiednich wątkach. Tutaj tylko identyfikujemy rośliny.
Jak przesadzić? Zwyczajnie: stare podłoże zamienić na nowe. Podłoże niech w czasie przesadzania będzie suche. Szczegóły na temat przesadzania i tworzenia sadzonek są odpowiednich wątkach. Tutaj tylko identyfikujemy rośliny.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek