Majeczko, choć słoneczna pogoda jest bardzo przyjemna, czekam już z niecierpliwością na deszcz

Mogłoby popadać w nocy
Adrianko, zanosiło się, zanosiło i ... nie spadła ani jedna kropla
Moja szeflera stoi w słońcu

Na początku trochę się denerwowała i zrzuciła kilka listków, ale teraz wygląda świetnie, więc chyba to stanowisko jej służy :P Ja wystawiam właściwie prawie wszystkie domowe kwiaty latem do ogrodu, chociaż większość rzeczywiście woli werandować w cieniu i pod jakimś daszkiem.
Dorotko, ta kuracja antybiotykowa świetnie Ci służy, bo po Twoich wpisach widać, że forma coraz lepsza
O żabę się nie martw, bo u mnie póki co ciepełko jak w lipcu i nawet w nocy temperatura nie spada poniżej 15 stopni
A na Ciebie czeka i ławeczka bujana, i wygodne krzesełka w kąciku wypoczynkowym

Nie wybaczyłabym sobie, gdyby Babuchna musiała siedzieć w moim ogrodzie na wytartym kocyku i jeszcze - nie daj Boże- jakiegoś wilka by złapała
Renatko,
Ewelinko, rzeczywiście owady uwielbiają kwitnący bluszcz

Podobny gwar można zaobserwować, w właściwie usłyszeć w czasie kwitnienia winobluszczu trójklapowego ...
Jesień ma w sobie wiele uroku, zwłaszcza ta złota, polska, która właśnie zaczyna miłościwie nam panować

Za chwilę nasze ogrody zaczną się mienić kolorami...
Aguś, gdzie tam mojej skromnej wrzosowej rabatce do słynnych szkockich wrzosowisk! Ale ja bardzo lubię wrzosy i sadzę je w swoim ogrodzie, a one odwdzięczają się mi długim kwitnieniem :P
Co jeszcze zdobi ogród w październiku