Mięta w doniczce
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Obetnij ją gałązka po gałązce i zużyj do herbaty czy przyprawiania czegoś, a potem cierpliwie czekaj na wiosnę, jak się ociepli wystaw na balkon i nadal podlewaj, na pewno odrośnie.
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Zioła w doniczce - ile wytrzymują
Zastanawiam się nad kupnem mięty w doniczce. Cena czegoś takiego to 5 zł. Na pewno jest różnica w mięcie suszonej a w mięcie świeżej, ale przed zakupem powstrzymuje mnie to, że nie wiem, ile czasu taka roślina wytrzymuje. Kiedyś kupiłem doniczkową pietruszkę i po dwóch tygodniach uschnęła. Czy była to sprawka tego, że ja o tę pietruszkę w ogóle nie dbałem, czy tego że świeże zioła w doniczce po dwóćh tygodniach z natury usychają? Bo jeśli mięta za 5 zł miałaby wytrzymać maks. 2 tgodnie, to tak się średnio opłaca to kupować
A propos mięty....... Mam te cholerę na działce i wiem, jak potrafi się rozrosnąć - zatem do skrzynki na balkonie wkopałam ja wraz z doniczką, żeby rosła ujarzmiona od samego początku. I co? Ano rozłazi się wszędzie, pomimo tego, że rośnie w donicy (nie wycięłam nawet dna a góra lekko nawet wystaje ponad ziemię).
Roślina - potwór
Roślina - potwór
Sluchajcie, mam kilka rodzaji miet, na pieprzowej i wodnej zadomowil sie maczlik szklarniowy
Jakie znacie NIE chemiczne metody zwalczania tego cholerstwa.
Nie dam rady "recznie" usunac tego badziewia, bo ziola wysadzilam do ogrodka.
Nie wiem, czy mi sie na melise tez nie przesniosl
Help
Jakie znacie NIE chemiczne metody zwalczania tego cholerstwa.
Nie dam rady "recznie" usunac tego badziewia, bo ziola wysadzilam do ogrodka.
Nie wiem, czy mi sie na melise tez nie przesniosl
Help
Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą.
Albert Schweitzer
Albert Schweitzer
- Lorrie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 maja 2009, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mięta i inne zioła w doniczce
Czy ktoś może pokazać zdjęcia swojej mięty? Słyszałam o ananasowej i innych, od tej tradydyjnej miety ...
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mięta i inne zioła w doniczce
Zerknij tutaj:
- Mięta - jaka to odmiana?
Są i zdjęcia i podpisy, i opisy
I jeszcze tu:
- ZIOŁA - domowa apteka
I jeszcze tu:
- Zioła na działce - uprawiacie ?
- Mięta - jaka to odmiana?
Są i zdjęcia i podpisy, i opisy
I jeszcze tu:
- ZIOŁA - domowa apteka
I jeszcze tu:
- Zioła na działce - uprawiacie ?
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."