Witam wszystkich
- Wanda
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 mar 2008, o 11:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mnie storczykomania dopadła jesienią. Kupiłam 2 kwitnące jeszcze falusie z przeceny, troche przechodzone, ale udało sie je uratować. Później jeszcze 2 po kwitnieniu. Teraz mają juz spore nowe liście, a z uśpionych oczek puszczają pędy kwiatowe. Poźniej dokupiłam 2 sabotki. I tym sposobem, po trochu zrobiło się 5 falusiów, 2 sabotki i 2 cymbidium, które były u mnie wiele lat i to hodowane w zwykłej ziemi do kwiatów. Cud, że przeżyły. Gdyby nie ograniczenia finansowe, to wykupiła bym pół kwiaciarni.
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- miaaa
- Od: 12 lut 2008, o 13:58
Adamanno piękne storczyki na początek zwłaszcza ten drugi falenopsis urzekł mnie pięknym, nasyconym kolorkiem przeczuwam, że Twoja kolekcja się niedługo powiększy tak juz bywa - jak kogos dopadnie - to już nie ma rady mnie dopadło w lutym tego roku - znalazłam w jakiejś gazetce artykuł o storczykach - postanowiłam kupić jednego różowego falka ... dziś mam ich 5 i 2 dendrobia
- adamanna
- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
byłam na zakupach .... i wrócilam z kolejna bidulą ktorej ktoś obciął łodyżke kwiatową ale przemówil do mnie kolor kwiatów .... mam nadzieje ze bidula w niedługim czasie wypusci jakąś nowa odnożkę kwiatową, na moje malo fachowe oko nie wyglada na zalaną i ma dość dorodne liście co mam nadzieje dobrze rokuje na przyszlość... ale jak bedzie zobaczymy
- adamanna
- Kontakt:
było jeszcze kilka o pięknym kolorze kwiatów i chyba wiem co za mna bedzie chodzic w następnej kolejności hiihi ale nie zdecydowalam się(pomimo niewysokiej ceny) bo nie bardzo widzialy mi sie ich liście - jakies takie kropkowane (i nie byl to ich urok - tzn cecha wrodzona hihihi) albo korzenie pozostawiajace wiele do życzenia
Chcialabym żeby moim roślinkom bylo u mnie dobrze i żeby kiedyś w przyszlości jeszcze raz zakwitły
Chcialabym żeby moim roślinkom bylo u mnie dobrze i żeby kiedyś w przyszlości jeszcze raz zakwitły
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Podziwiam Twoje storczyki tylko nie zawsze zostawiam ślad, jak to Madzik ładnie ujęła
O tej porze to raczej , a na wpadnę wieczorkiem
O tej porze to raczej , a na wpadnę wieczorkiem
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- adamanna
- Kontakt:
ciesze się że Wam tez się podoba.... może on i biedny , może ma niewiele kwiatów na dodatek ktos mu zrobil bubu bo z tak odciętej lodyżki to nic nie wyrosnie ... ale ten kolor .... przemowil do mnie od pierwszego wejrzenia..... a chroba storczykowa ..... ech postępuje , postępuje ........ czuje się ciężko chora na kolejny kolorek do kolekcji hiihii