Dobra metoda zawsze lepiej się spytać.Ja też tak robię jak nie mam pewności tylko niestety też nie dostałam odpowiedzi na swoje pytanie dlatego nie kupiłam na allegro ale może to po prostu zignorowanie mojego zapytania...liska pisze:Na allegro ludzie wystawiają komentarz zaraz po otrzymaniu paczki stąd allegrowicze, którzy wysyłaja roslinki maja prawie 100% pozytywów.klimas pisze:mirzan, bardzo dziękuję za odpowiedź. A sprzedawcy na allegro gratuluje uczciwości....
Ja tez postanowilam w tym roku cos zakupic.... znalazlam sprzedawce,wybralam pare roslinek a potem otworzylam komentarze, cofnelam się 3 lata w stecz i napisalam do kilku osob ktore zakupily roslinki/ drzewka z zapytaniem jak sprawuje się krzewy/drzewa/rosliny. Nie dostalam ani jednej odpowiedzi. Nasionek na allegro nie kupilam.
Drzewko truskawkowe
- Dratina
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 28 maja 2008, o 22:07
- Kontakt:
Hmm kupiłem na allegro 3 paczuszki nasion arbutus unedo czyli drzewka truskawkowego. Wzeszło mi 47 sztuk. Pierwsze pikowanie przetrwały 43 roślinki. Teraz po 3 miesiącach od posadzenia największe mają 20 cm i spore liście zaś najmniejsze 5 cm. Rozdałem kilka sztuk znajomym, a teraz się zastanawiam co zrobić z resztą w czasie zimy .
Oto 2 zdjęcia roślinek to pierwsze z okresu deszczów (od prawej eukaliptus gunni), drugie jest dzisiejsze:
Jak widać nawet 2 pająki na zdjęcie się załapały .
Myślę że 2 poprowadzę w doniczkach do wysokości 1,5 - 2 metrów takie jak to:
a dwa następne - może bonsai?
Oto 2 zdjęcia roślinek to pierwsze z okresu deszczów (od prawej eukaliptus gunni), drugie jest dzisiejsze:
Jak widać nawet 2 pająki na zdjęcie się załapały .
Myślę że 2 poprowadzę w doniczkach do wysokości 1,5 - 2 metrów takie jak to:
a dwa następne - może bonsai?
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dzięki ... jestem nieco rozczarowana i zmartwiona.
Dotarłam do mojej historii,odnalazłam w doniczce z kaktusem pestkę po zjedzonym owocu prawdopodobnie z drzewa truskawkowego .
To pestka w brązowo-rdzawym kolorze ,wielkości dużej fasoli ze spłaszczonym z jednej strony brzegiem.
Mam problem...czy mam rozłupać te pestkę?
Czy tam bedą takie drobniutkie nasionka jak dostaleś?
Czy posadzić ją w takim stanie jak mam?
I co teraz ?
Czy obydwaj zamówiliście u tego samego źródła?
Dotarłam do mojej historii,odnalazłam w doniczce z kaktusem pestkę po zjedzonym owocu prawdopodobnie z drzewa truskawkowego .
To pestka w brązowo-rdzawym kolorze ,wielkości dużej fasoli ze spłaszczonym z jednej strony brzegiem.
Mam problem...czy mam rozłupać te pestkę?
Czy tam bedą takie drobniutkie nasionka jak dostaleś?
Czy posadzić ją w takim stanie jak mam?
I co teraz ?
Czy obydwaj zamówiliście u tego samego źródła?
- stalewiak
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 kwie 2009, o 10:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ja kupiłem u akex http://www.allegro.pl/item607633951_mro ... owosc.html
Te nasiona sa wielkości około 2mm
A jak u ciebie to nie wiem spróbuj otworzyć te pestkę ,ale od kiedy truskawki maja pestki ;))
Te nasiona sa wielkości około 2mm
A jak u ciebie to nie wiem spróbuj otworzyć te pestkę ,ale od kiedy truskawki maja pestki ;))
Maniak roślin egzotycznych