Kleome ciernista
Re: Kleoma ciernista
Jeśli środek jest biały to powinny skiełkować, w taki sposób nie wysiewałam Nasiona też potrzebują czasu na skiełkowanie i odpowiedniej temperatury...może posadź kilka szt do ziemi, tak na próbę
http://www.ogrodniczka.pl/rosliny/rosli ... nista.html
http://www.ogrodniczka.pl/rosliny/rosli ... nista.html
- Asiula z wyspy
- 200p
- Od: 9 mar 2010, o 23:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja już drugi rok próbuję siania Kleome. Widzę teraz że bardzo ważna jest jakość nasion. W zeszłym roku miałam 2 kolory od jednego sprzedawcy i bardzo marne rezultaty, nie doczekałam się żadnych kwiatów. W tym roku kupiłam inny kolor od innego sprzedawcy i mam mnóstwo młodych roślin! Widzę teraz że ta porażka zeszłoroczna to nie była moja wina tylko stare nasiona
Ogród to dzieło sztuki.... w trakcie tworzenia !
Mój kawałek podłogi
Mój kawałek podłogi
Po 2 tygodniach w ziemi wykiełkowało ich nawet dużo, wczoraj je przepikowałem aż całe 3 sadzonki ale to tak na próbę, reszta nasion pójdzie do gruntu od razu
- markonix
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
zaznaczam temat bo dzisiaj kupiłem sobie sadzonki .....
-
- 200p
- Od: 5 wrz 2008, o 23:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie.
Odświeżam wątek. Moja kleome wykiełkowała po 7 dniach i nadal kiełkuje. Niektóre siewki mają po 4 cm i już widać liście właściwe. Poradźcie proszę jak je najlepiej rozsadzić. Czy głębokość sadzenia jest ważna?
Odświeżam wątek. Moja kleome wykiełkowała po 7 dniach i nadal kiełkuje. Niektóre siewki mają po 4 cm i już widać liście właściwe. Poradźcie proszę jak je najlepiej rozsadzić. Czy głębokość sadzenia jest ważna?
"Kwiaty są pięknymi słowami natury, którymi daje nam ona poznać, jak bardzo nas kocha"
Każdy dzień jest piękny !
Pozdrawiam Beata.
Każdy dzień jest piękny !
Pozdrawiam Beata.
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Witam i serdecznie pozdrawiam. Ja też w tym roku wysiałam, ale nie powschodziła. Niedawno byłam u znajomej na działce i dostałam duże sadzonki pomimo strasznej suszy powsadzałam, podlewam kilka razy na dzień i przy okazji dowiedziałam się, że nasiona najlepiej jest rozrzucić po zbiorze ,aby się przemroziły.Mam nadzieję,że się przyjmą.
- Biedronka641
Podlewałam w o kresie największej suszy 3 razy na dobę , przyjęły się sadzonki ,będę miała swoje nasiona i już wiem jak z nimi postępować.
- Biedronka641
- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Do wszystkich miłośników tych oryginalnych kwiatów - jeśli chcecie je mieć za rok, pozwólcie im się wysiać, nie usuwajcie nasienników. Ja już od trzech lat nie wysiewam kleomy ? sama wyłazi.
Tej wiosny mieliśmy istne trzęsienie ziemi w ogródku ? wykopy pod kanalizację ? i naprawdę nie sadziłam, że po tej rewolucji jakiekolwiek samosiejki zeszłoroczne się pojawią. A jednak ? mamy całkiem sporo sztuk. Wiosną, gdy wykiełkują, można je łatwo rozsadzić w inne miejsca.
Tej wiosny mieliśmy istne trzęsienie ziemi w ogródku ? wykopy pod kanalizację ? i naprawdę nie sadziłam, że po tej rewolucji jakiekolwiek samosiejki zeszłoroczne się pojawią. A jednak ? mamy całkiem sporo sztuk. Wiosną, gdy wykiełkują, można je łatwo rozsadzić w inne miejsca.
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
-
- 100p
- Od: 4 lip 2011, o 17:33
Czyli- jeżeli dobrze zrozumiałam- można nasionka kupić teraz, wysiać na grządce, żeby w czasie zimy naturalnie się przemroziły i wtedy jest pewność, że na wiosnę będą siewki Ja w tamtym roku na wiosnę siałam dwa razy i niestety - porażka....
- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
Pewnie tak, to przecież na jedno wychodzi, ja tak siałam kosmosy w zeszłym roku.
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
I ja skorzystam z tego pomysłu , bo właśnie składam zamówienie na nasiona...
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
- abcd
- 1000p
- Od: 15 kwie 2010, o 11:12
- Kontakt:
Czy kleome można uprawiać w dużej donicy , bo u mnie słoneczka na rabatach mało i ziemia ciężka mokra .