Moje kwiaty w hydroponice
- Teresa600
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 mar 2008, o 11:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agaxkub....nie rozpaczaj z powodu sundavilli.Ciezko ja ukorzenic.Na 5 szczepek tylko ta jedna sie ukorzeniła .Pilegnuje ja jak własne dziecko i jestem bardzo ciekawa czy zakwitnie.
Uzywaj do kazdego podlewania szlumbergery nawozu do kwiatow kwitnacych .Moze sie odwdzięczy.A moze stoi daleko od swiatła? Pamietaj tez że kiedy pojawia sie pąki nie obracaj rosliny bo lubi zrzucać pąki.Najlepiej wsadzic jej malenki patyczek ktory pomoze Ci w utrzymaniu w odpowiedniej pozycji(zawsze musi byc z przodu)
Jeszcze jedno zraszaj ja czesto do momentu pojawienia sie pąków.
Pozdrawiam Teresa
Uzywaj do kazdego podlewania szlumbergery nawozu do kwiatow kwitnacych .Moze sie odwdzięczy.A moze stoi daleko od swiatła? Pamietaj tez że kiedy pojawia sie pąki nie obracaj rosliny bo lubi zrzucać pąki.Najlepiej wsadzic jej malenki patyczek ktory pomoze Ci w utrzymaniu w odpowiedniej pozycji(zawsze musi byc z przodu)
Jeszcze jedno zraszaj ja czesto do momentu pojawienia sie pąków.
Pozdrawiam Teresa
- agaxkub
- Od: 3 paź 2007, o 09:59
no tak nawóz do kwitnących... tego nie dostaje... ogólnie mało nawozu używam (pawie wcale) i może to mój błąd... chyba zaczne...
kwiatuch stoi w południowym pokoju ale w głębi więc światła ma dość...
dam mu papu i zobaczymy...
dzięki za rady
a na dipladenie polowałam u nas w ogrodniczych, ale mieli tylko różową, postanowiłam zaczekać na czerwoną
czerwonej nie przywieźi, a różową wykupili.. i zostalam bez... ale co tam kupiłam sobie w zamian fuksje..
kwiatuch stoi w południowym pokoju ale w głębi więc światła ma dość...
dam mu papu i zobaczymy...
dzięki za rady
a na dipladenie polowałam u nas w ogrodniczych, ale mieli tylko różową, postanowiłam zaczekać na czerwoną
czerwonej nie przywieźi, a różową wykupili.. i zostalam bez... ale co tam kupiłam sobie w zamian fuksje..
- Teresa600
A tak wyglądają moje roslinki balkonowe .....rosna w ziemi
od lewej trzmielina kupiona 2 mesiące temu jako malenstwo....bukszpan posadzony na wiosne w ubiegłym roku ma dosyc duży przyrost.....i oczywiscie sundawille
w skrzynach miniturka bratków i pelargonia angielska ktora nareszcie zaczyna kwitnąc(jak na razie 1 kwiat i mnostwo pąkow)
Pozdrawiam Teresa
od lewej trzmielina kupiona 2 mesiące temu jako malenstwo....bukszpan posadzony na wiosne w ubiegłym roku ma dosyc duży przyrost.....i oczywiscie sundawille
w skrzynach miniturka bratków i pelargonia angielska ktora nareszcie zaczyna kwitnąc(jak na razie 1 kwiat i mnostwo pąkow)
Pozdrawiam Teresa
- Teresa600
Zrobilam lepsze zdjecie mojej ulubienicy paprotki kupionej w OBI za 1zł Bidula miala tylko 2 listki.Jak widać opłaca sie czasem odwiedzić OBI.
to ukorzeniona już sadzonka sundaville(pochodzi z kwiatu kupionego w kwietniu) wsadzona wczoraj do kamyków,niestety nie mam jeszcze doniczki.Chyba trzeba lecieć na Plac Imbramowski
Pozdrawiam Teresa
to ukorzeniona już sadzonka sundaville(pochodzi z kwiatu kupionego w kwietniu) wsadzona wczoraj do kamyków,niestety nie mam jeszcze doniczki.Chyba trzeba lecieć na Plac Imbramowski
Pozdrawiam Teresa