Mięta ( Mentha ) - różne odmiany
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Może, kto wie...
Ja kupowałam tutaj http://ziola-zieba.w.interia.pl/tn_mie2.html jako miętę kędzierzawą, ale jeśli mięt jest ponad 600 odmian i jeszcze na okrągło się między sobą krzyżują, to kto wie, co to za jedna Grunt, że ładna, delikatnie pachnie i co najważniejsze, dobrze u mnie rośnie
Ja kupowałam tutaj http://ziola-zieba.w.interia.pl/tn_mie2.html jako miętę kędzierzawą, ale jeśli mięt jest ponad 600 odmian i jeszcze na okrągło się między sobą krzyżują, to kto wie, co to za jedna Grunt, że ładna, delikatnie pachnie i co najważniejsze, dobrze u mnie rośnie
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
tomek-warszawa - czy czytałeś nasz regulamin?
- dlaczego zmieniłeś swojego posta kasując moją uwagę o zmniejszeniu zdjęć?
- dlaczego przy okazji nie zmniejszyłeś swoich zdjęć tak, żeby mieściły się na stronie / przeciętnym ekranie?
Tak się nie robi.
Pytasz o coś, chciałbyś dostać odpowiedź, liczysz na forumowiczów, więc dostosuj się do naszych ustaleń.
Czuję się zlekceważona I uważam, że tak samo lekceważysz resztę forumowiczów
- dlaczego zmieniłeś swojego posta kasując moją uwagę o zmniejszeniu zdjęć?
- dlaczego przy okazji nie zmniejszyłeś swoich zdjęć tak, żeby mieściły się na stronie / przeciętnym ekranie?
Tak się nie robi.
Pytasz o coś, chciałbyś dostać odpowiedź, liczysz na forumowiczów, więc dostosuj się do naszych ustaleń.
Czuję się zlekceważona I uważam, że tak samo lekceważysz resztę forumowiczów
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
A ja właśnie swoje obcięłam, żeby nie kwitły i nie krzyżowały się między sobą, więc zdjęcia pokażą liście i kikuty
Mięta kędzierzawa:
Mięta jabłkowa:
Mięta pieprzowa (ciemne pędy):
Mięta zwykła (jasne pędy - nie wiem jaka odmiana):
Takie kupiłam w ubiegłym roku u p. Karola Zięby, a dodatkowo całe mnóstwo innych ziółek, ale głównie jednorocznych, a potem się dziwiłam, że ich znaleźć na grządce nie mogę
A wracając do mięty, kto pomoże rozpoznać co jest co???
Mięta kędzierzawa:
Mięta jabłkowa:
Mięta pieprzowa (ciemne pędy):
Mięta zwykła (jasne pędy - nie wiem jaka odmiana):
Takie kupiłam w ubiegłym roku u p. Karola Zięby, a dodatkowo całe mnóstwo innych ziółek, ale głównie jednorocznych, a potem się dziwiłam, że ich znaleźć na grządce nie mogę
A wracając do mięty, kto pomoże rozpoznać co jest co???
- flowers
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 cze 2007, o 21:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mentha suaveolens 'Variegata' to wg Hasła Ogrodniczego właśnie mięta jabłkowa, chyba,że się mylą
http://www.ho.haslo.pl/article.php?id=464
Mam miętę identyczną jak na fotkach Nalewki, kupiłam ją w szkółce jako miętę jabłkową, rzeczywiście pachnie jabłkiem, też
http://www.ho.haslo.pl/article.php?id=464
Mam miętę identyczną jak na fotkach Nalewki, kupiłam ją w szkółce jako miętę jabłkową, rzeczywiście pachnie jabłkiem, też
Pozdrawiam, Jagoda
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
Melonowa i ananasowa? Nie mam, a bardzo, bardzo chciałabym mieć Chętnie podam adres
(w zamian służę miętą pieprzową, ta akurat pachnie gumą do żucia )
(w zamian służę miętą pieprzową, ta akurat pachnie gumą do żucia )