Pierwszy storczyk
- platynka80
- 500p
- Od: 8 cze 2008, o 22:32
- DAK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lip 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No dobrze, może nie wytrzymam roku.
Chciałam naiwnie napisać, że szczególnie wtedy kiedy się nie sprawdzę, to będę obchodzić storczyki z daleka.
Ależ przecież wtedy z rozpaczy na pewno od razu polecę do kwiaciarni. A że rozpacz byłaby wielka, to pewnie na osłodę dwa
Więc życzcie mi z uwagi na moją kieszeń, by ten ślicznotek dobrze mi rósł.
Dziękuję wszystkim za miłe słowa.
Hej:)
Witaj, Dak
Podobnie jak Ty, mam nowego falka. Jest u mnie od 15 maja i teraz gubi kwiaty. Ale....żyje . Radość uzasadniona bo poprzednie odeszły na zawsze .
Ale ten jest szczęśliwy. Pokonałam przędziorki i faluś ma nowe korzenie a odnoga pędu rośnie.
Trzymam kciuki za Ciebie. Za siebie też
Poza tym.....witam wszystkich forumowiczów!
Pozdrawiam
Podobnie jak Ty, mam nowego falka. Jest u mnie od 15 maja i teraz gubi kwiaty. Ale....żyje . Radość uzasadniona bo poprzednie odeszły na zawsze .
Ale ten jest szczęśliwy. Pokonałam przędziorki i faluś ma nowe korzenie a odnoga pędu rośnie.
Trzymam kciuki za Ciebie. Za siebie też
Poza tym.....witam wszystkich forumowiczów!
Pozdrawiam
Ania
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hej
Coś musi być w tych storczykach, że ich wielbiciele mają na ich punkcie kompletnego fioła.Mam dużo innych kwiatków a phalenopsis ma u mnie zawsze pierwsze miejsce . Teraz kończy kwitnienie. Jest mała odnoga na pędzie, rośnie..więc może zakwitnie szybciej :P . Zobaczymy.
Pozdrawiam i trzymam kciuki za Twoją hodowlę
Coś musi być w tych storczykach, że ich wielbiciele mają na ich punkcie kompletnego fioła.Mam dużo innych kwiatków a phalenopsis ma u mnie zawsze pierwsze miejsce . Teraz kończy kwitnienie. Jest mała odnoga na pędzie, rośnie..więc może zakwitnie szybciej :P . Zobaczymy.
Pozdrawiam i trzymam kciuki za Twoją hodowlę
Ania
-
- 500p
- Od: 19 sie 2008, o 21:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- DAK
Właśnie miałam napisać, że mój pierworodny czuje się dobrze. Po przekwitnięciu nie ścinałam pędu, bo był zielony i miał 1 pączek na końcu, teraz ma już trzy. Raz na dwa tygodnie ma godzinną kąpiel w przegotowanej wodzie i co druga kąpiel z nawozem do storczyków.
A z chorobą na razie się trzymam, ale chyba długo to ja nie wytrzymam tak tylko godzinami podziwiać w sklepach. Czuję, że moja silna wola się załamuje. Ale to chyba nie załamanie woli, ale raczej przybywa mi odwagi po tym jak pierworodny się dobrze trzyma. Zaczynam wierzyć w swoje siły, że też będę umiała się tymi cudnymi stworzeniami dobrze opiekować. Może z okazji końca wakacji sprawię sobie dzisiaj jakąś małą przyjemność ;) . Każda okazja jest dobra na storczykowe co nieco.
A z chorobą na razie się trzymam, ale chyba długo to ja nie wytrzymam tak tylko godzinami podziwiać w sklepach. Czuję, że moja silna wola się załamuje. Ale to chyba nie załamanie woli, ale raczej przybywa mi odwagi po tym jak pierworodny się dobrze trzyma. Zaczynam wierzyć w swoje siły, że też będę umiała się tymi cudnymi stworzeniami dobrze opiekować. Może z okazji końca wakacji sprawię sobie dzisiaj jakąś małą przyjemność ;) . Każda okazja jest dobra na storczykowe co nieco.
- DAK
Wróciłam do domu z CZTEREMA - dwa phalenopsisy i dwie cambrie.Mamba pisze:Powodzenia w zakupach.
Wieczór należał do nich - przemycie liści, podlanie suchych. No i oczywiście był jeszcze marsz po osłonki.
A potem z koleżanką to pojawienie się w domu tak uroczych nowych domowników uświetniłyśmy lampką wina.
Fotki będą jutro.
No to już chyba połknęłam tego zarazka.