Pierwszy storczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
platynka80
500p
500p
Od: 8 cze 2008, o 22:32

Post »

to też prawda, niestety... storczyk, od razu osłonka, keramzyt, a może i drugi storczyk i leci...
platynka :)
Awatar użytkownika
DAK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:lol: :lol: :lol: :lol:
No dobrze, może nie wytrzymam roku.
Chciałam naiwnie napisać, że szczególnie wtedy kiedy się nie sprawdzę, to będę obchodzić storczyki z daleka.
Ależ przecież wtedy z rozpaczy na pewno od razu polecę do kwiaciarni. A że rozpacz byłaby wielka, to pewnie na osłodę dwa :wink:
Więc życzcie mi z uwagi na moją kieszeń, by ten ślicznotek dobrze mi rósł.
Dziękuję wszystkim za miłe słowa.
Awatar użytkownika
marta c
200p
200p
Od: 7 cze 2008, o 01:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja ci napisze tak ze jak juz wejdzie sie w to towarzystwo forumowo-storczykowe to juz nie ma rady,tu wszyscy roznosza "zarazki"tej choroby.Ja odkad tu zajzalam to kupilam 5 storczykow :lol: ale tak jak pisza inni choroba malo grozna ale za to kosztowna :lol:
Awatar użytkownika
Aankaa
500p
500p
Od: 11 kwie 2008, o 12:31

Post »

Witaj DAK Twój kiciuś wylizał mi dziure w monitorze :;230
Coś nie wierzę w ten rok :roll: (z własnego doświadczenia)....Po co się tak katowac :;230
A kolejne kwiatuszki dadzą Ci wiele radości.... :twisted:
a-nia251
50p
50p
Od: 14 lip 2008, o 09:21

Hej:)

Post »

Witaj, Dak :D
Podobnie jak Ty, mam nowego falka. Jest u mnie od 15 maja i teraz gubi kwiaty. Ale....żyje ;:1 . Radość uzasadniona bo poprzednie odeszły na zawsze :cry: .
Ale ten jest szczęśliwy. Pokonałam przędziorki i faluś ma nowe korzenie a odnoga pędu rośnie.
Trzymam kciuki za Ciebie. Za siebie też :)
Poza tym.....witam wszystkich forumowiczów!

Pozdrawiam :D
Ania
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

piękny masz ten Phalaenopsis. też takie mam i bardzo lubię. są takie delikatne białe, a ta różowa warżka dodaje im uroku, bardzo dobrze kontrastuje z płatkami.
Awatar użytkownika
DAK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:2 Dziękuję za miłe słowa (oczywiście o storczyku).

Tak, tak już popatrzyłam na półeczkę przy oknie, na którym stoi i stwierdziłam, że jest tam miejsce na jakieś jeszcze 3-4 damy do towarzystwa :wink:
a-nia251
50p
50p
Od: 14 lip 2008, o 09:21

Post »

Hej
Coś musi być w tych storczykach, że ich wielbiciele mają na ich punkcie kompletnego fioła.Mam dużo innych kwiatków a phalenopsis ma u mnie zawsze pierwsze miejsce :D . Teraz kończy kwitnienie. Jest mała odnoga na pędzie, rośnie..więc może zakwitnie szybciej :P . Zobaczymy.
Pozdrawiam i trzymam kciuki za Twoją hodowlę :D
Ania
Orchideomaniak
500p
500p
Od: 19 sie 2008, o 21:59

Post »

No to witamy kolejnego storczykarza :D to jest choroba nieuleczalna :D życzę powodzenia w uprawie
Pozdrawiam Dawid
Awatar użytkownika
DAK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie miałam napisać, że mój pierworodny czuje się dobrze. Po przekwitnięciu nie ścinałam pędu, bo był zielony i miał 1 pączek na końcu, teraz ma już trzy. Raz na dwa tygodnie ma godzinną kąpiel w przegotowanej wodzie i co druga kąpiel z nawozem do storczyków.

A z chorobą na razie się trzymam, ale chyba długo to ja nie wytrzymam tak tylko godzinami podziwiać w sklepach. Czuję, że moja silna wola się załamuje. Ale to chyba nie załamanie woli, ale raczej przybywa mi odwagi po tym jak pierworodny się dobrze trzyma. Zaczynam wierzyć w swoje siły, że też będę umiała się tymi cudnymi stworzeniami dobrze opiekować. Może z okazji końca wakacji sprawię sobie dzisiaj jakąś małą przyjemność ;) . Każda okazja jest dobra na storczykowe co nieco. :lol:
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja bym się w ogóle nie powstrzymywała przed zakupem kolejnego ;:80 bo dlaczego mamy sobie odmawiać przyjemności. Powodzenia w zakupach.
Awatar użytkownika
Waleria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2007, o 11:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moja koleżanka po każdej wizycie u lekarza nagradzała się nową bluzką. Storczyki bywają tańsze i niestety czasami droższe...
Waleria
Awatar użytkownika
DAK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mamba pisze:Powodzenia w zakupach.
;:87 Wróciłam do domu z CZTEREMA - dwa phalenopsisy i dwie cambrie.

Wieczór należał do nich - przemycie liści, podlanie suchych. No i oczywiście był jeszcze marsz po osłonki.
A potem z koleżanką to pojawienie się w domu tak uroczych nowych domowników uświetniłyśmy lampką wina.
Fotki będą jutro.
No to już chyba połknęłam tego zarazka. :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”