' Josephine' i ' Crystal Fountain'(Clematis

Powojniki
ODPOWIEDZ
Jurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2006, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ciekawe, czy w Polsce można juz kupic tę Cristal Fontain ? Chodzi ona za mna juz od zeszłego roku :wink:
Awatar użytkownika
myszek
500p
500p
Od: 28 kwie 2007, o 00:37

Post »

Wydaje mi się, że powinna być. Ta firma ma w ofercie rarytasiki Evisona: http://tuszynscy.pl/index.php?page=offer. Tylko pytanie czy i gdzie sprzedaje. Parę dni temu napisałam do nich maila (mnie interesuje 'Rebecca') ale nie odpowiedzieli do tej pory :evil: ale może można ich zagadnąć telefonicznie. Ja już i tak nie mam miejsca, więc na ten rok dam sobie spokój z szukaniem nowości :D .
Wiem na pewno, że jedna ze szkółek pod Wa-wą miała 'Josephinki' i 'Arctic Queen' w ubiegłym roku, właśnie z tego gospodarstwa. Ale jeszcze dwa tygodnie temu mieli tam pobojowisko, kilkadziesiąt clemków bez śladu życia ;:145, sprawdzałam wszystkie, wyglądały jakby zimowały pod gołym niebem...
Mysza

'Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.' Albert Einstein
Jurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki za informację.Nie wiedziałem,że arctic queen to taki rarytas :wink:
Awatar użytkownika
myszek
500p
500p

Post »

:) No w takim towarzystwie: Franziska Maria, Empress, Josephine - i z taką nazwą - Arctic Queen(TM )REGAL(TM)/EVISON(TM)/POULSEN(R)Evitwo(N)(C)Poulsen RoserA/S
    , to musi być rarystas :)
    Mysza

'Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.' Albert Einstein
    Jurek
    Przyjaciel Forum - gold
    Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gdy kupowałem swoją arctic queen,to stała bidulka w towarzystwie jackmanii i tego typu rarytasów :wink:
    Awatar użytkownika
    myszek
    500p
    500p

Post »

Dla mnie każdy clematis to rarytas przyznam się szczerze :roll: (a już takie jak Jackmanii - niezawodne, zdrowe i szalejące z kwitnieniem, to w szczególności :D ).
    Mysza

Awatar użytkownika
    abeille
    1000p
    1000p
    Od: 4 mar 2009, o 12:08
    Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zgadzam się z Myszkiem, każdy clematis to rarytas szczególnie jak uda mu się przeżyć, bo niestety dużo pada na
    grzybka. Myszku, Jurku wrzuciłam kilka fotek clematisów w moim wątku jeśli to was interesuje. ;:112
    Cieplutko pozdrawiam Wiesia
    Wątki Pszczółki
    Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
    Awatar użytkownika
    Alania
    Przyjaciel Forum - gold
    Przyjaciel Forum - gold
    Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Jurek pisze:Ciekawe, czy w Polsce można już kupic tę Cristal Fontain ? Chodzi ona za mna już od zeszłego roku :wink:
    Tak, można - te przedstawione przeze mnie są kupione w ub. roku w OBI po ok.65zł/szt. :roll:
    Jurek
    Przyjaciel Forum - gold
    Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety,jak dla mnie jest to cena zaporowa,jeśli idzie o jakikolwiek powojnik.
    Poczekam,aż ta odmiana spowszednieje na tyle,że cena nie będzie taka astronomiczna.
    Awatar użytkownika
    myszek
    500p
    500p

Post »

Co jest tym bardziej dziwne, że na szeroko pojętym Zachodzie :) ceny powojników z tej grupy nie różnią się znacząco od cen innych odmian.
    Nie widziałam Poulsenowych roślin w obi na żywo, ale przypuszczam, że mogą być one sprzedawane już rozrośnięte, ogromne, obsypane kwieciem, w dużej donicy, na porządnej podporze, taki full wypas, co to jest od razu gotowy do postawienia w reprezentacyjnym miejscu. Pewnie stąd ten kosmos.
    :D
    Mysza

Awatar użytkownika
    Alania
    Przyjaciel Forum - gold
    Przyjaciel Forum - gold
    Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Tak, są sprzedawane jako spore sadzonki, ale i tak uważam, że cena ogromna :roll:
    Awatar użytkownika
    cattleya
    Przyjaciel Forum - gold
    Przyjaciel Forum - gold
    Od: 6 maja 2007, o 13:19

Post »

[
    W łodzkim Obi te powojniki można było kupić na wyprzedaży pierw po 35 zł a potem po 15 zł. Jeden kupiłam tylko nie wiem który :roll: :D
    I moje róże http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 74&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
    I ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21086" onclick="window.open(this.href);return false;
    Jurek
    Przyjaciel Forum - gold
    Przyjaciel Forum - gold

Post »

Echhhhh,szkoda,że nie kupiłaś 2 sztuk :wink:
    ODPOWIEDZ

Wróć do „Powojniki”