Domowe i balkonowe-lwica79
- lwica79
- 50p
- Od: 19 kwie 2008, o 23:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzięki za Wszystkim za odwiedziny w moim wątku roślinnym . Fajnie, że Wam się moje kwiatki podobają
adamanna , dobrze zgadłaś..podlewam paprotki roztworem z mleka, i nie dość że są zieleńsze (jak już wspomniała AgataZ) to na dodatek nie schną tak im końcówki jak bez mleka.
aconitum , mój cissus na więcej niż pół szklanki wody na 2 tygodnie reaguje od razu brązowieniem liści, plamami jak przy przelaniu.
deissy , kalamondynkę kupiłam już jako uformowane drzewko, jest u mnie około pół roku i sporo podrosła (korona zwłaszcza).Próbuję uzyskać z niej szczepkę ale jakoś na razie bez skutku. Takiego cytrusa naprawdę warto mieć. Dałam za niego około 60zł, ale gdyby były sprzedawane po 160zł a ja swojego bym już starciła to i tak bym tyle kasy dała .
Grubosz variegata był również kupiony już uformowany i wyrośnięty. Ja go tylko uwielbiam i pielęgnuje żeby był szczęśliwy
adamanna , dobrze zgadłaś..podlewam paprotki roztworem z mleka, i nie dość że są zieleńsze (jak już wspomniała AgataZ) to na dodatek nie schną tak im końcówki jak bez mleka.
aconitum , mój cissus na więcej niż pół szklanki wody na 2 tygodnie reaguje od razu brązowieniem liści, plamami jak przy przelaniu.
deissy , kalamondynkę kupiłam już jako uformowane drzewko, jest u mnie około pół roku i sporo podrosła (korona zwłaszcza).Próbuję uzyskać z niej szczepkę ale jakoś na razie bez skutku. Takiego cytrusa naprawdę warto mieć. Dałam za niego około 60zł, ale gdyby były sprzedawane po 160zł a ja swojego bym już starciła to i tak bym tyle kasy dała .
Grubosz variegata był również kupiony już uformowany i wyrośnięty. Ja go tylko uwielbiam i pielęgnuje żeby był szczęśliwy
Pozdrawiam. Edyta gg.3597720
Domowa zieleń lwicy79
Domowa zieleń lwicy79
- lwica79
- 50p
Może mój cissus ma jakieś wyjątkowe upodobania . Prawdę mówiąć początkowo jak się nim zaczęłam zajmować to też go sporo podlewałam, bo robiły się jakby "suche" plamy na listkach na końcach zwłaszcza i sądziłam że to z braku wody więc lałam jeszcze więcej, aż skojarzyłam, że trzeba odwrotnie
Domowa zieleń lwicy79
Domowa zieleń lwicy79
- lwica79
- 50p
Kilka nowych roślin dołaczyło do mojej zieleniny, więc chciałam dołączyć zdjęcia do wątku i jednocześnie zadać na ich temat kilka pytań
reo
kaktus liściowy -kolor podobno jasno różowy
listki grudników z wymiany z forumowiczami, jeszcze się nie ukorzeniły a już pączkują
"domowa" daturka variegata - kolor nieokreślony, bo jakiś czas był biały, później przeszedł w żółty a pod koniec żywota chciał się zmienić w morelowy, ale spadł
epipremnum- miałam trzy odmiany a ostatnio dołączyła do nich mała sadzoneczka n'joy
I kilka kaktusowatych..
-tego już przedstawiałam wcześniej, ale mam pytanie do znających się osób..czy taki kaktus też może zakwitnąć? Jeśli tak to jakie kwiaty by miał?
-jakie to kaktusy? i które z nich są kwitnące?
-a tu ostatnio zakupione stapelie ..przynajmniej co do nich nie mam pytań
pozdrawiam
reo
kaktus liściowy -kolor podobno jasno różowy
listki grudników z wymiany z forumowiczami, jeszcze się nie ukorzeniły a już pączkują
"domowa" daturka variegata - kolor nieokreślony, bo jakiś czas był biały, później przeszedł w żółty a pod koniec żywota chciał się zmienić w morelowy, ale spadł
epipremnum- miałam trzy odmiany a ostatnio dołączyła do nich mała sadzoneczka n'joy
I kilka kaktusowatych..
-tego już przedstawiałam wcześniej, ale mam pytanie do znających się osób..czy taki kaktus też może zakwitnąć? Jeśli tak to jakie kwiaty by miał?
-jakie to kaktusy? i które z nich są kwitnące?
-a tu ostatnio zakupione stapelie ..przynajmniej co do nich nie mam pytań
pozdrawiam
Domowa zieleń lwicy79
Domowa zieleń lwicy79
- lwica79
- 50p
dziękuję . Reo jest akurat przyniesione spod kosza i odrobinę odmłodzone
Domowa zieleń lwicy79
Domowa zieleń lwicy79