Paź królowej.... i inne owady. Cz.1

Nie wiesz gdzie rozpocząć przygodę z Naszym Forum ? Zacznij właśnie od tej sekcji !
Zablokowany
Kewals
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 26 sie 2006, o 04:31

Post »

Gratulacjie. Ja widziałem ostatnio pazia 15lat temu-piękny widok,a mieszkam w Lubuskim (gdzie powinny występować)
eMZet
1000p
1000p
Od: 7 lip 2006, o 22:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

jozef pisze:proponuję posadzić w ogrodzie budleję dawida..zwaną motylim krzewem..na mojej w słoneczne dni jest po kilkanaście motyli jednocześnie..różnych.
Nad budleją dawida już się zastanawiam od dłuższego czasu i to nie ze względu na motyle, bo o nich dowiaduję się teraz od Ciebie. Mam jak zawsze problem, gdzie ją w ogrodzie posadzić.
Mietek.
eMZet
1000p
1000p

Post »

Kewals pisze:Gratulacjie. Ja widziałem ostatnio pazia 15lat temu-piękny widok,a mieszkam w Lubuskim (gdzie powinny występować)
Występują na pewno ale są bardzo rzadkie.
Mietek.
Basia
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 28 maja 2006, o 15:43

Post »

U mnie rośnie w pełnym słońcu i niczym nie osłaniana. Zimą zawsze podstawa na wysokość 30 cm jest obsypana kompostem. Górne części pędów i tak są obcinane na wiosnę.
eMZet
1000p
1000p

Post »

Basiu dziękuję za poradę. Nigdy jeszcze nie miałem w ogrodzie budleji, muszę się więc wszystkiego o niej nauczyć. Mój problem to jednak, w którym miejscu ogrodu co posadzić, by za rok czy dwa nie przesadzać.
Mietek.
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

dziś po wizycie na Tyskiej Giełdzie Kwiatowej mój ogród wzbogacił się o budleję o białych kwiatach..już kwitnącą.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Nieładnie byłoby wołać "zazdroszczę Ci Jozefie" bo to nie pasuje do stylu forum. ;:54 Faktem jest ,że budleja o białych kwiatach to nowość w naszych ogrodach i myślę,że nikt poza Toba nie miał jeszcze tego okazu. :!: No to do wiosny Jozefie,pamietaj o zrobieniu sadzonek dla najbardziej napalonych forumowiczów,do których i ja sie zaliczam ;:333
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Kontakt:

Post »

nie powiedziałbym że to nowość.....spotykałem je już wczesniej..
a na giełdę pojechałem w poszukiwaniu hortensji drzewiastej..wracając do domu z Wrocka w ogrodzie widziałem drzewko o olbrzymich kiściach kwiatów..to była własnie hortensja..akurat dziś jej nie kupiłem ale mam już namiary i w najbiższym czasie będę ją miał..
też po drodze widziałem ciekawie "wycięte" iglaki..jak wrócę zabieram sie do pracy....
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lip 2006, o 12:06

Post »

EMZet żeby zdjęcia motyla były kompletne dokleję jeszcz zdjęcie gąsienicy pazia królowj. Jest rówmie piękna jak motyl, chyba że ktoś nie lubi gąsienic to nie zauważy jej urody, ale właściwie trudno nie zauważyć tej ślicznoyki.

Obrazek

Dwie podjadały ligustr a ta degustowała koper. Niestety motyli nie udało się sfotografować. Przeobraziły się i odleciały, zobaczyłam tylko jednego. Zasługuje na swoją nazwę.
Pozdrawiam Lila.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Zastanawiam się,czy nie jest ładniejsza od motyla.....obydwie podobają mi się , bardzo! :shock:
No i jakość zdjęcia ,duży plus...czy to ty lila jesteś tak zdolnym fotografem? :wink:
A ja nie umiem ciągle jeszcze :cry:
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lip 2006, o 12:06

Post »

Postanowiłam, że jeżeli ktoś jeszcze raz pochwali jakość zdjęć to przyznam się - zdjęcia są dziełem mojego syna, Te kilka gorszych to ja, te zrobiome dobrze to on. Pozwolił mi je wysyłać na Forum i nawet radził żebym przypisała je sobie. Niestety sumienie by mnie zjadło za taką nieuczciwość, ale mieć zdolne dziecko to też miło ;:109
Lila
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Nie musiałaś odkrywać całej sprawy,ale miło pochwalić się ,że dziecko masz bardzo zdolne.Z przyjemnością ogląda się dobre zdjęcie.Przekaż pozdrowienia synkowi. :wink:
Awatar użytkownika
SATI
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 maja 2006, o 15:50

Post »

Motylek i gąsienica śliczne tylko szkoda że nie znam się na motylach tyle róznych lata latem po mojej działce i duże i te małe kolorowe i jednobarwne są śliczne :D
Zablokowany

Wróć do „Supersekcja HOT. Wybrane, najciekawsze tematy Forum - START -”