Czosnek zimowy cz.1
-
- 100p
- Od: 30 sty 2009, o 19:41
Oczywiście, że zasilam jak wszystkie warzywa. Nie da się uprawiac niczego bez zasilenia.ARABELLA pisze:Zbyszku,a zasilasz czosnek czyms na dzialce?Ja zawsze sadze na zime duze zabki,a urosna takie mizerne
Moze maja za sucho?
Co do czosnku, to mogą być przynajmiej dwie przyczyny tych małych główek.
Może to być spowodowane tak jak piszesz za suchą glebą- czosnek musi mieć odpowiednio wilgotną glebę. Na plantacjach wielkoobszarowych stosuje się nawet czasowe zatapianie całych plantacji!!!
Druga przyczyna to możliwe, że nie usuwasz kwiatostanów.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
-
- 100p
- maryann
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 wrz 2007, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pieczarki...???gienia1230 pisze:dałam sporo podłoża pieczarkowego, zobaczymy co wyrośnie.
maryann pisze:zimowego- jest po prostu słaby
A tak na prawdę to chybaLiriope pisze: Zimowy który mam jest mocniejszy (...)od wiosennego.
I taki mam w ogródku i taki miałem na mysli.grupahelianthus pisze:Stare typy czosnku charakteryzują się dużą ostrością.
Tyle z patrzenia na ładnego,
co ze słuchania mądrego.
(Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Oslo w 2015 roku wykazały, że mózg uwalnia dopaminę do naszego organizmu, kiedy patrzymy na coś przyjemnego)
co ze słuchania mądrego.
(Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Oslo w 2015 roku wykazały, że mózg uwalnia dopaminę do naszego organizmu, kiedy patrzymy na coś przyjemnego)
-
- 100p
Oczywiście, że można. Czosnek to czosnek. Nie wiem tylko dlaczego Ci kiełkuje? Możliwe, że jest za dużo wilgoci w tym miejscu gdzie przechowujesz?liria1 pisze:Zostało mi dużo czosnku zimowego poszczególne ząbki kiełkują szkoda mi go wyrzucić można go jeszcze wsadzić choć prawie wiosna
Mój jest dalej super - jak by był wczoraj wyjęty z ziemi. Nic złego z nim się nie dzieje.