Storczyki Jolanty
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolu, powaliłaś mnie na kolana
Masz naprawdę niesamowitą kolekcję, a i wiedzę zapewne również, w końcu 7 lat z takimi egzotycznymi gatunkami to jest coś
Czekam na resztę fotek bo jest na co popatrzeć
Masz naprawdę niesamowitą kolekcję, a i wiedzę zapewne również, w końcu 7 lat z takimi egzotycznymi gatunkami to jest coś
Czekam na resztę fotek bo jest na co popatrzeć
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
Masz SUPER Przedszkole Jak sobie podrosną (a potem zakwitną ), to będziesz
miała ogromną satysfakcję ! Ciekawa jestem, czy tam gdzie widać sphagnum - wypełnia ono
cała doniczkę, czy tylko przykrywa wierzchnią warstwę podłoża ?
Młode roślinki wyglądają na zdrowe Napisz proszę, gdzie je zdobywasz dla swoich potrzeb ?
miała ogromną satysfakcję ! Ciekawa jestem, czy tam gdzie widać sphagnum - wypełnia ono
cała doniczkę, czy tylko przykrywa wierzchnią warstwę podłoża ?
Młode roślinki wyglądają na zdrowe Napisz proszę, gdzie je zdobywasz dla swoich potrzeb ?
- Jolusia
- 1000p
- Od: 25 gru 2008, o 19:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziekuje Renatko.
Tak czasami bywa ze storczyka dopadnie choroba i nic sie nie da zrobic. To niepowinno zniechecac ludzi do ponownego spröbowania. każdy z nas sie uczy. Mnie storczyki za kazdym razem zaskakuja chociaz mysle ze co nie co o nich wiem to guzik prawda. Zadziwiaja mnie i imponuja zawsze.
Tak czasami bywa ze storczyka dopadnie choroba i nic sie nie da zrobic. To niepowinno zniechecac ludzi do ponownego spröbowania. każdy z nas sie uczy. Mnie storczyki za kazdym razem zaskakuja chociaz mysle ze co nie co o nich wiem to guzik prawda. Zadziwiaja mnie i imponuja zawsze.
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Jolusia
- 1000p
- Od: 25 gru 2008, o 19:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie möw ze od razu by padly a moze i masz wspaniala reke do takich maluchöw. Twoja kolekcja jest zachwycajaca.
Teraz jeszcze kilka fotek
Dendrobium nobile - Oriental Smile Fantasy
Oncidium
Przekwitajaca Catlleya
Spathoglottis eburnea
Phalaenopsis Mini Mark kwitnacy w zeszlym roku. Lada dzien bedzie kwitl.
A dzisiaj wyglada tak
Teraz jeszcze kilka fotek
Dendrobium nobile - Oriental Smile Fantasy
Oncidium
Przekwitajaca Catlleya
Spathoglottis eburnea
Phalaenopsis Mini Mark kwitnacy w zeszlym roku. Lada dzien bedzie kwitl.
A dzisiaj wyglada tak
- Storczykowa
piękne!!! a zwłaszcza Mini mark. chciałabym się doczekać tylu pędów na moim. swojego Mini Marka kupiłam w kwietniu na wystawie z 2 pędami, w sumie miał 5 kwiatów. jesienią puścił 2 pędy, ale stoją w miejscu i pewnie zwiędną... większy ma dopiero 1 cm, ale nie rośnie obecnie, może ruszy, ale wątpię w to. chciałabym, by zakwitły też Phal. bellina i liodoro. bellinę kupiłam przekwitającą, więc nie nacieszyłam się długo jej kwiatem. liodoro w tym roku mi kwitło, pachniało cudnie. reszta moich Phal. to zwykłe hybrydy, ale piękne. Phalaenopsisy i Vandy to moje ulubione storczyki. innych już nie zbieram. mam jeszcze pare Cattleyi, Dendrobiów, Tolumni i Zygopetalum, ale od 2 lat nie kupuję storczyków, które nie są Phalaenopsisami i Vandami, bo wiem, że nie mam na nie warunków.
- Storczykowa
moja nie pachniała w chwili kupienia, bo była przekwitająca. ale była przepiękna. zrobiłam jej kilka fotek, niestety niezbyt dobrej jakości, bo nie mam talentu do zdjęć. mam nadzieję, że wiosną puści pęd. podobno ją trzeba podlewać trochę częściej niż inne Phal. moja jak na razie ma się dobrze, stoi sobie na płd. oknie nad kaloryferem koło Phal. i Vand, co jakiś czas jest podlewana, rośnie jej nowy listek.Jolusia pisze:Rozumiem cie. Bellina na pewno byla piekna. Tez się nie moge doczekac kiedy zakwitnie.jestem tez ciekawa czy bedzie pachniala.
a masz może Phal. liodoro? on pachnie naprawdę pięknie. można cały dzień przy nim siedzieć i wąchać go. i kwiaty też ma przecudowne.
jak chcesz, mogę wstawić zdj. mojej Belliny (jej kwiatka). w moim wątku kiedyś wstawiałam, ale nie wiem, na której stronie.
- Storczykowa