Ciemiernik(Helleborus) cz.1
- lila31
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 lip 2006, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Grzesiu jak zostawisz go w ziemi, to może odżyje, jak wyrwiesz, to na pewno nie będzie rósł.
Jeżeli padnie, to na Allegro bywają w ofercie piękne odmiany ciemierników, albo poczekasz, u mnie się ciemierniki rozsiewają. Jeżeli na wiosnę pojawią się siewki, to kilka będę mogła Ci wysłać, ale licz się z tym, że zakwitną dopiero za dwa, trzy lata.![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
![Sad :(](./images/smiles/icon_sad.gif)
Jeżeli padnie, to na Allegro bywają w ofercie piękne odmiany ciemierników, albo poczekasz, u mnie się ciemierniki rozsiewają. Jeżeli na wiosnę pojawią się siewki, to kilka będę mogła Ci wysłać, ale licz się z tym, że zakwitną dopiero za dwa, trzy lata.
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
- lila31
Nie wiem jakie doświadczenia z Allegro mają inni, ale ja nie narzekam.
Kupiłam swoje pierwsze ciemierniki w renomowanym sklepie, za duże pieniądze bo dopiero pojawiły się na naszym rynku.
Nie wiem czy popełniłam jakiś wielki błąd, ale wszystkie trzy zgniły i padły, chyba były zarażone chorobą.
Wszystkie moje obecne ciemierniki mam z Allegro, i rosną (odpukać) dobrze.![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
Kupiłam swoje pierwsze ciemierniki w renomowanym sklepie, za duże pieniądze bo dopiero pojawiły się na naszym rynku.
Nie wiem czy popełniłam jakiś wielki błąd, ale wszystkie trzy zgniły i padły, chyba były zarażone chorobą.
Wszystkie moje obecne ciemierniki mam z Allegro, i rosną (odpukać) dobrze.
- lila31
Helleborus niger (Ciemiernik biały) chyba kupowałam po 5 zł, natomiast drogie, a i tak tańsze od tych pierwszych, o których pisałam wcześniej, po 30 zł. Ale mają być to pełne hybrydy.
Czy takie będą to się okaże gdy zakwitną, sprzedawca zapewniał, że rozmnażane wegetatywnie, więc powinny zachować cechy rośliny matecznej. Zobaczymy.![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
Czy takie będą to się okaże gdy zakwitną, sprzedawca zapewniał, że rozmnażane wegetatywnie, więc powinny zachować cechy rośliny matecznej. Zobaczymy.
- ewkapaw
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ciemiernik cz. I
Witam.
Jestem nowym użytkownikiem.
Posadziłam jesienią ciemiernika i proszę mi powiedzieć kiedy będzie ten kwiatek kwitnąć.
Jestem nowym użytkownikiem.
Posadziłam jesienią ciemiernika i proszę mi powiedzieć kiedy będzie ten kwiatek kwitnąć.