Papryka ostra "Cyklon"Cayenne '',"Hbanero', 'Jalapenos','Serranos" i inne
Witam ponownie
Czy to możliwe, aby papryka Cyklon nie wzeszła nawet przez 3 tygodnie, w cieple i wilgoci oraz południowym oknie??
Straciłam już cierpliwość
Jak tam wasze cyklony i nie tylko
Dziś wysiałam nasionka "wydłubane" ze świeżej słodkiej czerwonej papryki mam nadzieje,że chociaż ona wzejdzie.
Pozdrawiam Ania
Czy to możliwe, aby papryka Cyklon nie wzeszła nawet przez 3 tygodnie, w cieple i wilgoci oraz południowym oknie??
Straciłam już cierpliwość
Jak tam wasze cyklony i nie tylko
Dziś wysiałam nasionka "wydłubane" ze świeżej słodkiej czerwonej papryki mam nadzieje,że chociaż ona wzejdzie.
Pozdrawiam Ania
"jeśli chcesz być szczęśliwy przez całe życie - zostań ogrodnikiem "
Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7
Apetycznie u Anpio7
Widze, że koleżanka nademną ma taki sam problem. Może papryczka trefna, albo tyle kiełkuje... musze poczytać...
Wysiałem chyba gdzieś koło soboty tydzień temu papryczke Cyklon i pomidorka Pokusę, do takich samych doniczek. Coś mi wylazło 2 dni temu w jednej, a w drugiej cisza. Nie wiem które, wygląda na pomidora, ale głowy sobie nie dam uciąć. Chyba będę musiał rozgrzebać doniczke i spróbować poznać po niewykiełkowanych nasionkach co nie wzeszło i posiać jeszcze raz ale kupić inne siona.
Wysiałem chyba gdzieś koło soboty tydzień temu papryczke Cyklon i pomidorka Pokusę, do takich samych doniczek. Coś mi wylazło 2 dni temu w jednej, a w drugiej cisza. Nie wiem które, wygląda na pomidora, ale głowy sobie nie dam uciąć. Chyba będę musiał rozgrzebać doniczke i spróbować poznać po niewykiełkowanych nasionkach co nie wzeszło i posiać jeszcze raz ale kupić inne siona.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to cóż... widocznie ta papryka ma specjalne wymagania. Czytałem troche, że do kiełkowania potrzebna temp. 23-25'C, wilgotne podłoże, niby nasionka papryki bywają często przesuszone więc polecają też je pomoczyć troche.
Plan mam taki: wrzucam je dziś na noc na wate mokrą a jutro w podkładki torfowe pęczniejące, one ładnie trzymają wilgoć, temp. będę trzymał idealną i zobaczymy, jak się nie uda to wywalam na zbity pysk tą odmiane Cyklon i kupuje coś innego.
Plan mam taki: wrzucam je dziś na noc na wate mokrą a jutro w podkładki torfowe pęczniejące, one ładnie trzymają wilgoć, temp. będę trzymał idealną i zobaczymy, jak się nie uda to wywalam na zbity pysk tą odmiane Cyklon i kupuje coś innego.
-
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
-
- Od: 11 sty 2009, o 23:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mam pytanie tego typu - od znajomych z Dubaju{Emiraty Arabskie} dostałem mieszankę przypraw i są tam takie papryczki -pomidorki -ostre jak fix ale podobno są przerewelacyjne do żeberek Pytanie jest czy mi to skiełkuje bo nasionka mogą być starawe ździebko jak długo nasionka silę kiełkowania utrzymują czy ew namoczenie nasion itp zabiegi mogą coś pomóc
osu77 piękne masz te papryczki , jaka to odmiana/ny
Pocieszyłaś mnie, teraz i ja będę miała większą cierpliwość, aby czekać na wzejście mojej następnej tury którą wysiałam 25 II i 7 III..
Pozdawiam i niech wszyscy mają takie cudeńka osu77
Pocieszyłaś mnie, teraz i ja będę miała większą cierpliwość, aby czekać na wzejście mojej następnej tury którą wysiałam 25 II i 7 III..
Pozdawiam i niech wszyscy mają takie cudeńka osu77
"jeśli chcesz być szczęśliwy przez całe życie - zostań ogrodnikiem "
Apetycznie u Anpio7
Apetycznie u Anpio7