Nowej pasji początek II - moje roślinki
- aguka
- 1000p
- Od: 16 lut 2009, o 22:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Fakt kwiaty azalii nie lubią oprysków liście lubią. Jest to roślinka, która bardzo lubi wilgoć, nie znosi suchego powietrza i twardej wody, dlatego właśnie stoi na tacy z keramzytem a druga, która pokaże jeśli w ogóle odżyje stoi w folii. Przeszła przędziorki, ślimaki a o tej porze roku znaleźć środki zwalczające graniczy z niemożliwością, oczywiście jest jeszcze net ale ja postanowiłam rozdzielić krzaczki - były 4 w doniczce małej, średnica niecałych 14cm . Na razie tylko ona się trzyma mimo iż goła jak św turecki.
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
- treissi
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Szukam, szukam i nie mogę znaleść informacji o jaką roślinkę chodzi Ale robaczki i żółknięte listki odrazu skojarzyły mi się ze skoczogonkami i przelaniem roślinkiaguka pisze: Coś się boję, że mojej także dopieszczanie nie pomoże. Jakieś robaczki chodzą po ziemi, żółkną listki. Nie wiem co jej może być.
- aguka
- 1000p
- Od: 16 lut 2009, o 22:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dostałam od mojego M. z okazji jutra fiołka alpejskiego oraz prymulkę kwity b. ładne ale... na fiołku są przędziorki nie wiem czy uda mi się je zwalczyć już mam na szczęście zrobiony wywar z cebuli na razie moczy się w roztworze z szarego mydła obaczymy co z tego będzie a p. z kwiaciarni powinna dostać