Taras,z czego?
- Jagodzianka
- 100p
- Od: 16 sie 2006, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
- Od: 15 wrz 2006, o 23:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Taką formę widziałem w Allegro. Kosztowała około 40 zł. Szukałem jej teraz ale jakoś nie widać obecnie oferty. Przez zimę poszukaj na Allegro powinni wystawić jeszcze nie raz ten produkt.
Powodzenia
Pozdrawiam - Jarek
Powodzenia
Pozdrawiam - Jarek
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)
- Jagodzianka
- 100p
- Od: 16 sie 2006, o 15:50
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
- Od: 15 wrz 2006, o 23:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wcześniej było jako forma ale może być też pod kostką brukową.
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
A może taras z podkładów kolejowych podzielonych wzdłuż na pół i ułożonych / wkopanych w ziemię porośniętą karmnikiem ościstym? Albo przesypanym żwirkiem.Trzeba wykopać równą, poziomą "piaskownicę", wsypać pospółkę, ubić równo i położyć podkłady. Można je unieruchomić długimi prętami wbitymi w pionie na wylot (ale tak, żeby nic nie wystawało ponad podkład). Przerwy między podkładami muszą być - z tego samego powodu, co dylatacje na moście, drewno "pracuje", więc musi mieć miejsce na wchłoniętą wodę zanim znowu wyschnie i się lekko skurczy, jeśli miejsca nie będzie, bo położyliśmy belka przy belce, podkłady będą się wypychać do góry. Przerwy można zrobić niewielkie i wtedy wypełnieniem jest glina albo żwirek, albo duże (powyżej 10cm) i wtedy może być ziemia z roślinkami.
To drugie rozwiązanie ma u siebie w ogrodzie moja siostra cioteczna, jest bardzo trwałe i stół też na tym stoi i się nie kiwa. Może dlatego, że to stół na solidnych krzyżakach
To drugie rozwiązanie ma u siebie w ogrodzie moja siostra cioteczna, jest bardzo trwałe i stół też na tym stoi i się nie kiwa. Może dlatego, że to stół na solidnych krzyżakach
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- Wisienka
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 lis 2006, o 11:45
A mnie zainteresowało zrobienie tarasu ze starych cegieł (mam tego trochę po rozbiórce jednego budynku). Czy możecie podrzucić jakąś stronkę na ten temat albo rozwinąć go bardziej? Będę bardzo wdzięczna! Takie cegły trzeba czymś pomalować żeby się nie rozleciały po kilku sezonach?
Pozdrawiam serdecznie
Długo zastanawiałam się z czego najlepiej zrobić taras i to bez zadaszenia.Po zebraniu informacji od znajowych wybraliśmy kostkę polbruk Topaz. Jest ona w 2 kolorach i można z niej zrobić różne mozaiki.Ja wybrałam taki układ.Można zmywać go wodą pod ciśnieniem a na wiosnę dla poprawy koloru przetrzeć szczotką roztworem wody i octu.Nie jest to elegancka posadzka tak jak z np. terakoty czy płytek klinkierowych ale wszystkie tarasy z płytek ceramicznych odspajają się.Teraz najmodniejsze są tarasy z drewna- deski lub bale.Nigdy podkłady kolejowe.Pozdrawiam.
Pozdrowionka