W ogródku Dziuni - AniaZ
Pozdrawiam, Ania
/Mój ogródek/
/Mój ogródek/
- stasia109
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu!!!, ;:30
przespacerowałam się po Twoim ogrodzie i jestem nim urzeczona. Masz przepięknie. Tak wielu kwiatów na raz dawno nie widziałam. A skąd bierzesz kamienie? Jakbyś miała ich za dużo, to wrzuć do kompa i do mnie. Ja kiedyś z mężem jeździłam i szukałam potoków i po parę kamieni podbierałam. Teraz szukam w jeziorach (jak schodzi woda), ale to drobnica. W zeszłym roku udało misię kupic po 40 gr. za kg, w tym są po ok. 2,80 - ponad 5 zł za kg. To już za droga dla mnie. Ale Cie zanudziłam. Więcej nie będę, pozdrawiam stasia ;:2 ;:13 ;:12
przespacerowałam się po Twoim ogrodzie i jestem nim urzeczona. Masz przepięknie. Tak wielu kwiatów na raz dawno nie widziałam. A skąd bierzesz kamienie? Jakbyś miała ich za dużo, to wrzuć do kompa i do mnie. Ja kiedyś z mężem jeździłam i szukałam potoków i po parę kamieni podbierałam. Teraz szukam w jeziorach (jak schodzi woda), ale to drobnica. W zeszłym roku udało misię kupic po 40 gr. za kg, w tym są po ok. 2,80 - ponad 5 zł za kg. To już za droga dla mnie. Ale Cie zanudziłam. Więcej nie będę, pozdrawiam stasia ;:2 ;:13 ;:12
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
co to za odmiana fuksji ............przepiękne kwiaty
Kwiaty - NAJPIĘKNIEJSZA mowa świata.Moje wymarzone miejsce
Stasiu, ten najbardziej widoczny kamień to piaskowiec, który kupiłam w tym roku i dałam chyba z 750 złotych za 3,5 tony (u znajomego ), to raptem jakieś 45 średnio 30 cm kostki. Natomiast te mniejsze kostki granitowe, nie uwierzysz, trochę znalazłam, trochę dostałam po znajomości i sama tu przytargałam; a to niestety głównie po to, bo mój pies Niutek łazi i podlewa
Kiedyś pojechałam za miasto na spacer, myślałam, że znajdę może gdzieś trochę kamieni do ogródka, nie ma szans, nie znalazłam ani jednego większego kamienia, pozostaje tylko kupić .
Kiedyś pojechałam za miasto na spacer, myślałam, że znajdę może gdzieś trochę kamieni do ogródka, nie ma szans, nie znalazłam ani jednego większego kamienia, pozostaje tylko kupić .
Pozdrawiam, Ania
/Mój ogródek/
/Mój ogródek/
- stasia109
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
AniuZ, wybacz: "czy Ty zwariowałaś, wiesz ile za to byłoby bułek? U nas kolo jeziora dużego (sa trzy) jest taki duży głaz (zabytek) zastanawiałam się jak go wnieść do ogrodu, ale nie da rady. Waży z 5 ton. Tak naprawdę żartuję. ale kamienie zbieram, kiedyś byliśmy z M w Wiśle nad Wisłą i tam zbierałam kamyki. To bylo dawno temu, ludzie się patrzyli i chyba myśleli " co za wariatka...." Będę dalej szukać. A troche kostek też mi się udalo zebrać. Ludziska wymieniają nawierzchnię i te kostki-poniemieckie wyrzucają. Szkoda, że tak mało.... pa, trzymaj się, stasia ;:2
Adresy do moich wątków
Wiem Stasiu, wiem, na szczęście bułek nie jem , ale butów porządnych ze trzy, cztery pary by było!
Ale co zrobić jak się ma fioła na punkcie ogrodu
Znalazłam u nas kostkę po likwidowanym bruku na terenie Miejskiego Zakładu Gospodarki Komunalnej, poszłam tam, myślałam, że trochę dostanę, ale nie dało rady, trzeba wnieść podanie do dyrekcji i poczekać na pozytywną, lub nie, decyzję w sprawie
Ale co zrobić jak się ma fioła na punkcie ogrodu
Znalazłam u nas kostkę po likwidowanym bruku na terenie Miejskiego Zakładu Gospodarki Komunalnej, poszłam tam, myślałam, że trochę dostanę, ale nie dało rady, trzeba wnieść podanie do dyrekcji i poczekać na pozytywną, lub nie, decyzję w sprawie
Pozdrawiam, Ania
/Mój ogródek/
/Mój ogródek/
Nie mam pojęcia jakie to są odmiany fuksji
Kupiłam je w tym roku zupełnie przez przypadek, były malutkie i miały po jednym kwitnącym kwiatku i nie mogłam przejść obok nich obojętnie
Kupiłam je w tym roku zupełnie przez przypadek, były malutkie i miały po jednym kwitnącym kwiatku i nie mogłam przejść obok nich obojętnie
Pozdrawiam, Ania
/Mój ogródek/
/Mój ogródek/
-
- Od: 24 kwie 2008, o 10:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu ale się napracowałaś tyle kamieni ułożyć sama, podziwiam
ale efekt wspaniały, możesz być dumna, a ile arów ma ogród
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
Witaj Aniu.
Macie bardzo ładny i ciekawy ogród. Jest u Was wszystko co lubię i strzyżone roślinki i kamień i rh. A do tego jesteśmy z "sąsiedzkich" okolic .
A fuksje przepiękne - takie dorodne.
W poszukiwaniu kamienia najlepsze są stare domy do rozbiórki - my mieliśmy to szczęście i kamienia mamy dużo.
Pozdrawiam Jola.
Macie bardzo ładny i ciekawy ogród. Jest u Was wszystko co lubię i strzyżone roślinki i kamień i rh. A do tego jesteśmy z "sąsiedzkich" okolic .
A fuksje przepiękne - takie dorodne.
W poszukiwaniu kamienia najlepsze są stare domy do rozbiórki - my mieliśmy to szczęście i kamienia mamy dużo.
Pozdrawiam Jola.
My jeszcze nie mamy domu do rozbiórki, jeszcze go cały czas remontujemy
Pozdrawiam sąsiadów!
Pozdrawiam sąsiadów!
Pozdrawiam, Ania
/Mój ogródek/
/Mój ogródek/