Winogrono w szklarni

Drzewa owocowe
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Space99 pisze:
dominikams pisze:Ula, jeśli grono jest spore, urwij trochę (utnij) i zostaw kilka owoców. Będziesz miała okazję przekonać się, czy ci odpowiadają, a jednocześnie nie obciążysz krzewu.
I to jest kompromis.
Ja sam nie wiem czy bym się oparł. Na moim Krystaly posadzonym w tamtym roku w czerwcu też mam małe gronko (5 jagód) na próbe. W sumie faktycznie w szklarni jeżeli gleba jest ciepła korzenie rosną szybciej więc pare jagód nie powinno zaszkodzić.
Moja winorośl obroniła się sama :( Miałam 1 piękne gronko i pożałowałam... nie ścięłam... rosło rosło rosło takie piękne było... i się samo osypało. Teraz żałuję, że nie przycięłam, bo Dominika też mi to doradzała... może byłoby kilka jagódek na smak.
Ula6
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 30 mar 2009, o 09:06

Post »

No..masz spore towarzystwo szpakowe. Wiem ze gdy maja szpaki domek w Twoim ogrodzie to same nie zjedza i innym nie dadza, plony czeresni sa nie naruszone. W tym roku na trawniku goscinnie bylo ich czarno Dzięki zasiedlonym szpakom wpadly tylko na chwilke i odlecialy czeresnie zostaly i sama je zebralam, nie wiem na czym to polega - ale dziala. Co prawda na taka ilosc o ktorej wspominasz bym sie nie pisala, ale jeden karmnik bym im sprezentowala. Moze tym sposobem ocalisz Swoje winogrono. A jak nie to wiatraki z przypietymi grzechotkami ;:94
Ula6
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 30 mar 2009, o 09:06

Post »

Space99 glowa do gory, moze tak mialo byc. Z tego co czytam na forum powinnas najesc sie go w przyszlym roku do syta, a teraz podziwiaj jak szybko rosnie jakie ma piekne liscie no i Te wspaniale wasy, ktore oplataja sie wszedzie. ;:11
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drzewa i krzewy OWOCOWE”