Ot... chwastowisko marcyjanny.
- marcyjanna
- 200p
- Od: 23 cze 2009, o 17:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- marcyjanna
- 200p
Serba to ja potrafię wypatrzeć , a tawułki nie, że za gęsto, ale suche kwiatostany tniemy sekatorkiem, oszczyszczamy je z chwastów przy korzeniach, korą podsypać i gotowe ładne wrzosiaki, a kora widoczna ale na skarpie się wszystko rozjechało, obsadzaj to i kora nie będzie potrzebna w takich ilościach, może jakieś płożące irgi, trzmieliny jeszcze na tą skarpe jakieś kamienie też na pewno się w okolicy znajdą
- marcyjanna
- 200p
Nabyłam wczoraj drogą kupna nowy sekator, bo stary się zużył, więcniech tylko przestanie padać, to ruszam na wielkie cięcie tawuł, bo trochę ich mam. Lubię tawuły Mało im do szczęścia trzeba.
Skarpy obsadzone jałowcami płożącymi. Widać, że trochę rosną, ale wolno. Za 3 lata będę sie martwiła, że za szybko urosły i muszę ciąć
Kamulce też mam. Wszystko mam Na razie robią za schronisko dla zaskrońców, a docelowo mają służyć za budulec do oczka wodnego.
Ostatnio porobiłam z kamulców niby skalniaki. Wydawało mi się, że pozbyłam się wszystkich chwastów Przez noc wyrosły
Skarpy obsadzone jałowcami płożącymi. Widać, że trochę rosną, ale wolno. Za 3 lata będę sie martwiła, że za szybko urosły i muszę ciąć
Kamulce też mam. Wszystko mam Na razie robią za schronisko dla zaskrońców, a docelowo mają służyć za budulec do oczka wodnego.
Ostatnio porobiłam z kamulców niby skalniaki. Wydawało mi się, że pozbyłam się wszystkich chwastów Przez noc wyrosły
No to sama widzisz sekator jest to przycinaj, ale tak wiesz... nie przy korzeniu kamienie na skarpę i od razy będzie lepiej coś z nich ułożysz, pozaglądaj u forumowiczów jak można fajnie wykończyć kamieniem takie skarpy Masz naprawdę świetny potencjał w ogrodzie, ale i dużo pracy przed Tobą na pewno się uda jeśli nie stracisz zapału
- marcyjanna
- 200p
- dominikams
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
- marcyjanna
- 200p
- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
- mora1
- Od: 31 mar 2006, o 17:37
- Kontakt:
Hej ziomalko , grupa chełmska jak widzę dobra jest w temacie chwastów, u mnie to już całkowity busz, ale nie miałam śmiałości się wychylać . Tylko ja u Ciebie chwastów takich prawdziwych nie widzę, a pięknie u nas rosną . Ogród bardzo ciekawy, jest gdzie poszaleć i skarpy są, to chyba nasze lokalne naleciałości. Ja mam skarpę, Ty masz skarpę itp… .
Pozdrawiam Monika
moja skarpa
moja skarpa
- marcyjanna
- 200p
mora1dzięki, że wpadłaś. My tak naprawdę to przeprowadziliśmy się z Chełma na wieś,do Okszfordu i z tęsknoty za górką chełmską, usypaliśmy swoje Przyznam sie, że się poddałam i spryskałam roundapem chwaściska, ale te cholerstwa rosną w oczach. Aż się boję iść do ogrodu po wczorajszym deszczu
Aisyrk jesteś chyba zbytnią optymistką Za rok to będą tylko chwasty bardziej rozrosnięte
Dziś pięciorniki.
Aisyrk jesteś chyba zbytnią optymistką Za rok to będą tylko chwasty bardziej rozrosnięte
Dziś pięciorniki.
- marcyjanna
- 200p