Na leśnym balkonie cz.2
- Zgredo
- -Moderator Forum-.
- Od: 1 maja 2008, o 15:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ależ piękne hoje ^^ Od niedawna zastanawiam się, jaką by tu... i już wiem, Variegatę! Prześliczny biały pęd, gratulacje 

"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
- Leśny Duch
- 1000p
- Od: 10 lut 2009, o 12:40
Zgredo niestety nie wszystkie mają białe pędy - po prostu czasem któraś pomyśli sobie: "Ech.. pora na zmianę, nie chcę być taka, jak moi rodzice i bracia, zasługuję na coś więcej, w końcu jestem wyjątkowa";) i wypuszcza sobie miały pędzik hihi
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
- Leśny Duch
- 1000p
Niektórzy pytają o moją psinkę - mamy powikłania - zastój trawienia - jakoś próbujemy przywrócić, bo słabo to idzie. ale psinka ma dobry nastrój 

Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
- Leśny Duch
- 1000p
Dzięki dziewczyny! przekazałam Mijce;)
powiedzcie mi, proszę, keidy można sadzić listki fiołków? Praktycznie wszystkie od Narine mają już korzonki w wodzie:)(a jakoś słabo w to wierzyłam, jednak są:)) Jak długie muszą być i jak głęboko sadzić?
powiedzcie mi, proszę, keidy można sadzić listki fiołków? Praktycznie wszystkie od Narine mają już korzonki w wodzie:)(a jakoś słabo w to wierzyłam, jednak są:)) Jak długie muszą być i jak głęboko sadzić?
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
- Leśny Duch
- 1000p
Wiesz co.. to by się zgadzało! ja w lutym wsadziłam listki besz korzonków do ziemi i dopiero wczoraj się pokazał pierwszy maluszek..

Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Joasiu. Masz bardzo ładne wszystkie kwiatki, ale mimo wszystko najbardziej podobają mi się te ciapate, czy jak kto woli pstre. Nie jestem hojomaniaczką ale jak zobaczyłam pstrą hojkę od razu pomyślałam....piękna. Co do ukorzeniania listków fiołków..ja tylko zawsze w ziemi. Co do czasu ukorzeniania, teraz jest dobra pora na to, więc idzie szybko. Ja zaczęłam moją przygodę z ukorzenianiem w listopadzie. Prawie wszystko padło. Ale został mi jeden...siedzi do dziś w ziemi i nic. Chyba do księgi ginesa go tylko zapisać.

- ewasz29
- Od: 23 mar 2009, o 09:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mnie w tym roku poraz pierwszy udało się ukorzenianie fiołków ! Ten listeczek ,który pierwszy wypuścił korzonki odrazu posadziłąm do ziemi i ... siedzi jak zaklęty. A kilka które zostawiłam na dłużej , oprócz korzonków puściły też malusie zawiazki młodych listeczków ...Teraz już są posadzone i wychylają się z ziemi
. Ale to może tylko taki zbieg okoliczności ...