Czarna lista - niewdzięczne i paskudne hosty
Re: Czarna lista - niewdzięczne i paskudne hosty
..właściwie nasza złość na hosty związana jest z prywatnym doświadczeniem i być może wiele odmian nie zasługuje na złe opinie. Może moje biadolenie związane jest z marną zdrowotnością, kiepską kondycją, z której hosty trudno sobie jakoś radzą...
Dobra, już nie owijam, powiem wprost- mam wielkie zastrzeżenia do jakości host Jana van Top...od dwóch lat po prostu marnieją, kurczą się i zdychają. Coraz częściej myślę, że są tam po prostu zarażane jakimiś świństwami, bo Jan nad tym nie jest w stanie zapanować.
Natomiast od Fransenów hosty rosną jak na drożdżach, zwłaszcza po pierwszym przezimowaniu. Od Jana wręcz przeciwnie, robią się z nich suche skwarki- pokurcze Coś chyba w tym jest.
Dobra, już nie owijam, powiem wprost- mam wielkie zastrzeżenia do jakości host Jana van Top...od dwóch lat po prostu marnieją, kurczą się i zdychają. Coraz częściej myślę, że są tam po prostu zarażane jakimiś świństwami, bo Jan nad tym nie jest w stanie zapanować.
Natomiast od Fransenów hosty rosną jak na drożdżach, zwłaszcza po pierwszym przezimowaniu. Od Jana wręcz przeciwnie, robią się z nich suche skwarki- pokurcze Coś chyba w tym jest.
Wróciłem ....
Tak czytałem sobie posty i muszę w tym miejscu ,niestety potwierdzić Tomka słowa. U mnie jest tak samo. Mało tego , z zeszłorocznej dostawy zimowej od Jana nie przetrwało prawie nic ( o dziwo tylko 2 szt Breeder's Love) . Dlatego zamawiam już tylko u Fransenów no i oczywiście zacieśniam znajomość z moim mentorem Danny van Eechaute.
Pozdrawiam wszystkich po dłuższej nieobecności ,ale czasem takie jest życie i czasu brak.Teraz już będę tu częściej.
Tak czytałem sobie posty i muszę w tym miejscu ,niestety potwierdzić Tomka słowa. U mnie jest tak samo. Mało tego , z zeszłorocznej dostawy zimowej od Jana nie przetrwało prawie nic ( o dziwo tylko 2 szt Breeder's Love) . Dlatego zamawiam już tylko u Fransenów no i oczywiście zacieśniam znajomość z moim mentorem Danny van Eechaute.
Pozdrawiam wszystkich po dłuższej nieobecności ,ale czasem takie jest życie i czasu brak.Teraz już będę tu częściej.
Zmartwiliście mnie, szykowałam się na kilka host od Jana, których nie mogę dostać nigdzie indziej.
Potwierdzam natomiast opinie o Fransenie i Danny'm . Szczególnie miło zaskoczył mnie ten ostatni - otrzymane od niego kłącza były nie tylko duże , były olbrzymie, z wieloma oczkami. Już pisałam to do pewnej osoby na tym forum : nie żałuję ani jednego grosza z kwoty wydanej na zakupy u Danny"ego.
Potwierdzam natomiast opinie o Fransenie i Danny'm . Szczególnie miło zaskoczył mnie ten ostatni - otrzymane od niego kłącza były nie tylko duże , były olbrzymie, z wieloma oczkami. Już pisałam to do pewnej osoby na tym forum : nie żałuję ani jednego grosza z kwoty wydanej na zakupy u Danny"ego.
- PUMKA
- 500p
- Od: 16 sty 2009, o 10:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ciekawe jakie nowości zza oceanu będzie miał Danny w tym roku ???
Tomku, masz jakieś przecieki ?
Tomku, masz jakieś przecieki ?
- PUMKA
- 500p
- Od: 16 sty 2009, o 10:25
- Kontakt:
Wiem (( Boleśnie ;-)
A jakieś nowe myszy? Lub myszo-podobne ?
A jakieś nowe myszy? Lub myszo-podobne ?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 wrz 2008, o 13:59
Ja też, Polu, ja też... i mam nadzieję na kolejne zakupy u DannegoPola42 pisze:nie żałuję ani jednego grosza z kwoty wydanej na zakupy u Danny"ego.
Mnie też przeraziliście i już nabrałam obaw o moje zeszłoroczne Janowe zakupyTombeat pisze:Tak czytałem sobie posty i muszę w tym miejscu ,niestety potwierdzić Tomka słowa. U mnie jest tak samo. Mało tego , z zeszłorocznej dostawy zimowej od Jana nie przetrwało prawie nic ( o dziwo tylko 2 szt Breeder's Love)
Niektóre hosty chciałam u niego kupić w tym roku, zwłaszcza te streaked - których nie ma Marco
Muchozezlotym, dla waszego dobra, odradzam. Tombeat potwierdza, więc jak wspomniałem wyżej- COŚ w tym jest.
Marco Fransen to świetny sprzedawca, uwzględnia reklamacje, a nawet potrafi je wynagrodzić dodatkowym ZDROWYM gratisem.
Kiedy dostałem od Jan zgniłe hosty odpisał (bardzo z resztą wku(rz)ony), że to czy będą żyć zależy ode mnie. Czujecie? To co przeżyło, gniło i karlało, i odnosi sie to do prawie wszystkich zamówień od Janu od dwoch ostatnich lat.tam wdał sie jakis grzyb, albo jaki wirus, choć na pewno nie HVX( badałem wsio).
Marco Fransen to świetny sprzedawca, uwzględnia reklamacje, a nawet potrafi je wynagrodzić dodatkowym ZDROWYM gratisem.
Kiedy dostałem od Jan zgniłe hosty odpisał (bardzo z resztą wku(rz)ony), że to czy będą żyć zależy ode mnie. Czujecie? To co przeżyło, gniło i karlało, i odnosi sie to do prawie wszystkich zamówień od Janu od dwoch ostatnich lat.tam wdał sie jakis grzyb, albo jaki wirus, choć na pewno nie HVX( badałem wsio).
-
Dzięki, Tomku, chyba posłuchamy Waszych rad. Ciekawe, jak żurawki - powinny lepiej znieść transport i mniej chorują od host
Żurawki znoszą podróże znacznie gorzej, ale wirusów nie mają ( na razie).
Dodam,że starsze hosty od Jana np trzy, czteroletnie tez marnieją, kurczą się... nie wiem co to jest, ale liście parszeją, "karbowieją", ściskają się. hosty z roku na rok są coraz mniejsze. Taki liść już po dotyku kruszy się i łamie.
Dodam,że starsze hosty od Jana np trzy, czteroletnie tez marnieją, kurczą się... nie wiem co to jest, ale liście parszeją, "karbowieją", ściskają się. hosty z roku na rok są coraz mniejsze. Taki liść już po dotyku kruszy się i łamie.
-
No to odwiodłeś mnie od zakupów u Jana definitywnie
Gdybam, że on ma jakiś problem zdrowotny z hostami. Padają mi kiluletnie- Beckoning, Extasy, Ginsu Knife (wylazły jakieś paskudne plamy,a wcześniej walczyłem w ogóle o jej przeżycie) i kilka innych. Po przezimowaniu i to o zgrozo w drugiej połowie lata padł Roy Kehlm, po trzech latach Titanic... czy jeszcze pisać ? Wsie po cholerze drogie. Pidżama tez pisala mi o tych pokurczach, właśnie z tego miejsca.
-
Tomku, a czy inne hosty nie zaraziły się tym paskudztwem? Jeśli to grzyb, to mógłby łatwo się przenieść na inne rośliny, wirus także, czyż nie?Tomasz II pisze:Muchozezlotym, dla waszego dobra, odradzam. Tombeat potwierdza, więc jak wspomniałem wyżej- COŚ w tym jest.