Gdzie kota nie ma...

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
rosenstolz
50p
50p
Od: 8 sty 2010, o 23:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Gdzie kota nie ma...

Post »

Paulino-dzięki za ukłony ale naprawdę nie ma się czym chwalić.Pokazałabym zdjęcie z procesu twórczego,ale Mama jest w bikini i mogłaby mieć żal do córy:D Hiperaktywny duet Sandra-Mama ma za sobą poważniejsze projekty-budynek gospodarczy na jednym z zdjęć same odnowiłyśmy. :wink:

Korzystam z chwili i trochę opowiem o ogrodzie- składa się z 3 części-pierwszą z nich poznaliście,drugą zajmuje prawie w całości jodła koreańska,formowane bukszpany i kilka krzaczków miniaturowych różyczek,a 3 część...
....to istne pole do popisu-zdewastowana przez remont i tworzona na nowo największa część ogrodu.Kiedyś kilka krzaczków porzeczki i agrestu,jabłonie i duuużo trawnika do koszenia otoczone z jednej strony świerkami srebrnymi-obecnie duża wyniesiona rabata na której nie mam się czym pochwalić :lol:

Widok w roku 2007 tuż po stworzeniu :
Obrazek
Widok z roku 2008:
Obrazek
rosenstolz
50p
50p

Post »

Karo,jestem na tym zdjęciu tą najmniejszą:)Żywopłot został zmieniony wtym roku na taki oto,"falowy"(zdjęcie całości może jutro jak znajdę:)),natomiast wcześniej był taki:
Obrazek Obrazek
Cieszę się że podobają się moje żywopłoty,wielu kierowcom samochodów kiedy lawiruje na drabinie z nożycami obcinając go-też się podoba :D
Ciekawostka-jeden podjechal kiedyś i powiedział że "taką kobietę jak pani za żonę to marzenie każdego mężczyżny"... :lol:
Myślę że chodziło mu o zdolności-strój i wygląd w czasie pracy mam ....hmmm....roboczy:)
Awatar użytkownika
4rafko4
200p
200p
Od: 21 gru 2009, o 11:29

Post »

Też sie przywitam w tym ciekawym temacie o twoim ogrodzie :wit :wit

Widze że sporo pracy włożonej w ogród i widać efekty ,pewnie z dnia na dzień będzie coraz lepiej wyglądał.

ps:chcem zobaczyć zdięcia tulipanów nie mów że nie posiadasz :uszy

Pozdrawiam 4rafko4
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

[quote="rosenstolz"

Niestety zdjęcia powstawały przed posadzeniem jednorocznych,których w ubiegłym roku z własnej hodowli mi nie brakowało 8-)
Obrazek

Mojej rodzince-która w trakcie wschodów roślin i późniejszego pikowania wielokrotnie sugerowała mi chorobę psychiczną -spadł kamień z serca jak wysadziłam wszystko do ogrodu,i zapanował upragniony porządek :)[/quote]

Witaj hiperaktywna Sandro!
Wyżej wymieniona choroba psychiczna dość powszechnie panuje na tym forum - tak więc trafiłaś we właściwe miejsce.
Ja na widok powyższego zdjęcia powiedziałam WOW i obawy chorobowe mi się nasiliły, co zdecydowanie poprawiło mi nastrój!
Awatar użytkownika
Aisyrk
1000p
1000p
Od: 18 sie 2008, o 16:22

Post »

Sandra, wspaniały ogród! Czy Ci jeszcze starcza czasu na cokolwiek, poza nauką i ogrodem?
"....na betonie kwiaty nie rosną ..."
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54

Post »

Widzę ogromne zacięcie ogrodnicze ;:63 powodzenia.
Awatar użytkownika
Waleria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2007, o 11:36

Post »

Jakie roślinki tworzą ten żywopłot? Jeśli chodzi o wiek, to podejrzewam,że jest starszy od Ciebie. Mam racje?
Waleria
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Mam nadzieję ,że nie spowodowałaś żadnego wypadku drogowego, podczas cięcia żywopłotu . :wink: :;230
Żadne choróbsko forumowe Ci już chyba nie grozi ,bo Ty je już wszystkie masz . :wink: :;230

Ogród bajeczny i dojrzały ,widać ,że bardzo kochasz to co robisz . :P
rosenstolz
50p
50p

Post »

amba -mnie też to zdjęcie poprawia nastrój,nie mogłam się doczekać tej atmosfery wyczekiwania i pierwsze "siewy" mam w tym roku już za sobą:)
Aisyrk gdyby to było moje jedyne hobby... :roll:
Ewo-dziękuję,zacięcia póki co nie brakuje:)
Walerio-żywopłot tworzy Ligustr pospolity,a kula (druga dopiero zarasta) to porośniety ligustrem bez.
I nawet nie jest satrszy ode mnie:D
Obrazek

Aha,4rafko4 nie potrafie znaleźć zdjęć tulipanów z teraźniejszości, w tym roku dosadziłam sporo-na zdjęcia trzeba będzie poczekać:)Znalazłam za to takie z dawien dawna-a co tam,pośmiejscie się:)

Obrazek
Awatar użytkownika
Agniesia
500p
500p
Od: 31 sie 2009, o 01:46

Post »

rosenstolz pisze: Aha,4rafko4 nie potrafie znaleźć zdjęć tulipanów z teraźniejszości, w tym roku dosadziłam sporo-na zdjęcia trzeba będzie poczekać:)Znalazłam za to takie z dawien dawna-a co tam,pośmiejscie się:)

Obrazek
no i z czego tu się śmiac :?: szpaler tulipanów, podsadzony rządkiem bratków, i trzy śliczne różyczki... :roll:
Śliczne a nie śmieszne :!:

Witaj, Sandro wśród nas! piękny ogród stworzyliście, i widzę, że jest jeszcze mnóstwo pola do popisu - chwal się z postępów prac

Budynek gospodarczy same z mamą odnowiłyście... WOW :!: gratuluję :!:
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

Witaj Sandro na tym przyjaznym forum ;:196
Miło będzie oglądać następny ogród i razem wpędzać się w kolejne roślinkowe chciejstwa (moja lista długa, a konto puste :? )
A to jest rewelacyjne Obrazek
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

A dlaczego wiedziałaś że ja będę pierwszy? :wink:
że w ogóle przyjdę...
No co ja gadam...jak mógłbym nie odwiedzić tak wspaniałego ogrodu....
i właścicielki
A mnie się ta ściana podoba...przy wejściu...
czy to płytki?
rosenstolz
50p
50p

Post »

Teraz będę zaczynać od "Witam w moim ogródku:)"
Agnieszko,na zdjęciu nie śmieszą mnie tulipany i bratki(swoją drogą to podziwiam rodzicieli że w tamtych czasach mieli takie piękne tulipany) ,ale moja mina jest jakby nie było "radosna" :lol:
Edyto chciejstw to ja i bez forum mam ho ho,tutaj stan się tylko pogarsza:)Na szczęscie w wszystkich chciejstwach mam podporę w Tacie (Tata zarabia,ja tylko oszczędzam :D ) ,który twierdzi że skoro nie pali,to może inwestować w roślinki ;:63
Grzesiu-przepraszam,nie chciałam wprowadzić w zakłopotanie :roll: Cokół wokół domu ozdobiony jest kamieniem ozdobnym (niestety nieprawdziwym) który można dostać w każdym "baumarkcie" :)
Pora na moje jedyne zdjęcie róż:
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”