Zielony w zielonym ogrodzie.
Re: Zielony w zielonym ogrodzie.
Fabi róże są obok szczepione na pniu drobnokwiatowe białe, a pod nimi czerwone płożące.
- kubanki
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj na forum Ogród zapowiada się ciekawie, na razie jest bardzo przejrzysty w nasadzeniach, ale pewnie jak się wciągniesz na forum nie uda się tego długo utrzymać
Jeśli chodzi o Twoje wezwania o pomoc, to musisz przecież napisać, co dolega Twoim roślinom.
Mnie nasunęła się na szybko jedna uwaga, piszesz, że nerka z funkiami jest nasłoneczniona od 11 do wieczora - to nie miejsce dla funkii. One są generalnie cieniolubne, znoszą niekiedy do 50% słońca, a są takie, które nawet poranne słoneczko przypali. Więc jeśli one brzydko wyglądały w sezonie, to pewnie jest odpowiedź. A masz je przecież gdzie przenieść, bo w lasku jest sporo cienia.
Jeśli chodzi o Twoje wezwania o pomoc, to musisz przecież napisać, co dolega Twoim roślinom.
Mnie nasunęła się na szybko jedna uwaga, piszesz, że nerka z funkiami jest nasłoneczniona od 11 do wieczora - to nie miejsce dla funkii. One są generalnie cieniolubne, znoszą niekiedy do 50% słońca, a są takie, które nawet poranne słoneczko przypali. Więc jeśli one brzydko wyglądały w sezonie, to pewnie jest odpowiedź. A masz je przecież gdzie przenieść, bo w lasku jest sporo cienia.
Witaj Kubanki! (nie wiem jak odmienić tego nicka ) Funkie w lasku rosną te w nerce są od strony północnej słońce na nie świeci od godz. 14-15. Nie wyglądają źle. Z nimi nie miałem żadnych problemów. Moje problemy to: iglaki z grzybami, Świerki z przędziorkami, róże z wszystkim co mogło by zaatakować róże , mech w trawniku, który ma kilka miesięcy.kubanki pisze: Mnie nasunęła się na szybko jedna uwaga, piszesz, że nerka z funkiami jest nasłoneczniona od 11 do wieczora - to nie miejsce dla funkii. One są generalnie cieniolubne, znoszą niekiedy do 50% słońca, a są takie, które nawet poranne słoneczko przypali. Więc jeśli one brzydko wyglądały w sezonie, to pewnie jest odpowiedź. A masz je przecież gdzie przenieść, bo w lasku jest sporo cienia.
No i brak elementarnego doświadczenia . Nadzieja moja w was moi drodzy.
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Brzozy płytko się korzenią i strasznie wyciągają glebę. Nie wszystkie rośliny sobie z nimi radzą w towarzystwie.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Co proponowalibyście pod te moje brzozy. Geranium radzi sobię super. Jasnota plamista również.
Macie jakieś swoje sprawdzone rośliny.
Macie jakieś swoje sprawdzone rośliny.
- nitka55
- 500p
- Od: 26 sty 2010, o 20:40
maagg a może jakieś ładne paprocie ,wrzosy
O paprociach myślałem, ale w szkółce mi odradzili. Podobno strasznie się rozrastają i nie do wyplenienia później .
Dziękuje Igorze. Zaglądałem do Ciebie i widzę, że powoli wiosną pachnie. U mnie śniegu po kolana . Mam dosyć tej zimy, wyczekuje wiosny przebierając z nogi na nogę.
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Może być pragnia syberyjska, barwinek też sobie daje radę.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Mój ogródek cz.1
Witam po przerwie. Igorze też tak myślałem, ale dziś spadło u mnie znowu ponad 5 cm śniegu. Coś ta wiosna nie chcę do nas przyjść.