Gazania Cz.2
Re: Gazania
dosiałam jeszcze dwie takie paletki jak na zdjęciu powyzej, posialam dośc gęsto i będzie problem z pikowaniem a skoro one tego nie lubią to już w ogóle kiepsko
Pozdrawiam Aneta
Daliowo mikusi
Daliowo mikusi
- Tulipan998
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
U mnie dopiero ruszyła większość siewek , jeszcze jutro wysieję resztę i lepiej przypilnuję , a myślałem że już wyrzucę , jednak warto zaczekać .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- elik_49
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 20:51
Ja nie zauważyłam żeby gazania nie lubiła pikowania, jedyną jej wadą jest to, że jest bardzo krucha i niestety jest troszkę strat w siewkach, przynajmniej ja tak mam.Moje mają już po 6 listków, po pikowaniu zrobiły się bardziej krępe.
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
tez zasiałam swoją gazanię wczoraj , gdy będzie miała 3-4 listki wtedy pikuję do małych doniczek w zimnej szklarni i w maju przenoszę na rabatki .. w tamtym roku zebrałam nasionka z czerwonej ,zobaczę czy mi wzejdą ..
- Tulipan998
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
No właśnie.. , strasznie krucha.. , dzisiaj sie o tym przekonałem...elik_49 pisze:jedyną jej wadą jest to, że jest bardzo krucha
E.. , jak bedzie miała ze 4 listki . Jeszcze musisz poczekać .mikusia pisze:moje maja po jednym listku nie wiem kiedy pikować
Dzięki 4 już popikowalam a jeszcze tyyyyyle tego.... nie wiem skąd wziąc pojemniki
Pozdrawiam Aneta
Daliowo mikusi
Daliowo mikusi
- MagdaMisia
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
proponuję jeść więcej jogurtów , kupować mięso mielone w plastikowym opakowaniumikusia pisze:Dzięki 4 już popikowalam a jeszcze tyyyyyle tego.... nie wiem skąd wziąc pojemniki
Ja wczoraj przerwałam lekko siewki żeby miały więcej miejsca. Zaczynają wypuszczać już liście właściwe ;) Zostaną popikowane dopiero za około 3 tygodnie - z przyczyn braku miejsca rzecz jasna
- Tulipan998
- Kontakt:
Tak jak pisze Madzia , albo kupic trzeba plastikowe , "jednorazowe" kubki na oranżadę .mikusia pisze: nie wiem skąd wziąc pojemniki
Osobiście chwalę sobie multiplanty , ale wiadomo nie wszędzie można kupić .
pojemniki po śmietanie też są dobre chyba każdy wie jakie nie będę tu reklamy robić ale tego i tak będzie za mało. mam jeszcze dalie do pikowania ...
Pozdrawiam Aneta
Daliowo mikusi
Daliowo mikusi
- elik_49
- 1000p
Ja pikuję gazanie do dużej podłużnej doniczki , takiej balkonowej, nie poradziłabym sobie z tak wielką ilością malutkich pojemniczków, a to w razie czego jest mi łatwiej przestawić.
- tomoe
- 50p
- Od: 17 maja 2009, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A gazanie trzeba uszczykiwać?
- elik_49
- 1000p
Gazanie mają rozety, więc nie ma co tam uszczykiwać, ona tworzy tak jakby kolanko i na nim rozrasta się.