Ogród Agnieszki
- aage
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Agnieszki
Myślałam o tym, ale chyba tylko zdecyduję się na pływające- mam już hiacynta wodnego (zrobię zdjęcie i wkleję). Jest problem zimą bo nie mam gdzie trzymać roślin. W oczku zimą nie będzie wody bo oczko jest za małe i woda zamarznie w nim na pewno. Nie wiem co jeszcze fajnie by wyglądało pływające - może rzęśl?? Ma ktoś może??
-
- 500p
- Od: 20 paź 2009, o 23:47
Agnieszko piękne to twoje oczko takie dopracowane moje to dzikusek
- aage
Dziękuje Mariolu za odwiedziny. Dziękuje za miłe słowa.
- leosta
- 500p
- Od: 29 sty 2008, o 08:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam. Bardzo dobrze zagospodarowany ogród. Oczko wodne to majstersztyk, bardzo mi się podoba. To jest twój ogród.
Pozdrawiam Leszek.
Pozdrawiam Leszek.
- aage
Dziękuje Leszku za miłe słowa. Staram się jak mogę aby wyglądał pięknie.
- aage
Jeśli chciałbyś lilie to polecam odmianę auror wolno się rozrasta i nadaje się do małych oczek http://sklep.oczkowodne.net/p6,lilia-wodna-aurora.html albo cały zestaw do małego oczka wodnego http://sklep.oczkowodne.net/p266,zestaw-mini-oczko.html . Miałam bo zamiar kupić ale u mnie jest problem z zimowanie tych roślinek. Musiałabym je przechowywać w wiadrach z wodą a niestety nie mam na to miejsca. W tym roku sobie odpuszczę. Widziałam twoje oczko z wanny- niezły pomysł. Czym ją pomalowałeś, że jest czarna? Czemu masz tak dużo wody w niej?? Nie wlewa się??
- aage
- markonix
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
Witam Cię Agnieszko przeskoczyłem tutaj z wątku o daturach i widzę że bardzo fajnie idzie zagospodarowanie działki , krótki czas a efekty widoczne , daturki również będą rosnąć choć pogoda niestety temu nie sprzyja ,
będę zerkał co się zmienia -pozdrawiam Marek
będę zerkał co się zmienia -pozdrawiam Marek
- mariasen
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko widać, że dużo pracy włożyłaś w uporządkowanie swojego ogródka i budowanie oczka. Życzę Ci zadowolenia z efektów i dużo przyjemności przy tworzeniu nowych zakątków.
- aage
Marku dziękuje za odwiedziny w moim ogrodzie. Mówiesz że mój ogród się zmienił w krótkim czasie? Dla mnie to długa droga w pocie czoła aby tak wyglądał ale strasznie pokochałam to wszystko i sama nie wiem skąd mam tyle siły. Przychodzę po pracy, chwila odpoczynku i idę na ogród coś poplewić, chociażby poobrywać przekwitnięte kwiaty. Nie mogę usiedzieć na miejscu. Wczoraj pomagałam dokańczać narzeczonemu nasz nowy obiekt na ogrodzie- drewutnię. Jak wrócę do domu to wkleję fotki naszego najnowszego dzieła. Daturki mam 3 - dwie z nich są tegoroczne od Ani- Raczka a jedna zeszłoroczna kupiona- ale zrobił mi się z niej niezły badal. Nie wiedziałam czy ją obcinać czy nie i urósł taki chochołek ok. 160 cm a na górze ma tylko liście. W tym roku pójdzie cały do pociachania.
Maju dziękuje za wizytę w moim ogrodzie. Faktycznie włożyłam trochę pracy w ten mój ogródek ale jestem szczęśliwa!!!. Co do tworzenia nowych zakątków ogrodu to chyba pozostaje mi czekać aż zrobimy nowy podjazd oraz chodnik- wtedy będę mogła dopiero coś pomyśleć. na razie nie ma gdzie . Mój narzeczoney tylko chodzi i mówi że wszędzie sadzę kwiaty, krzewy i takie tak a on by chciał iglaki. Chyba muszę pomyśleć nad jakąś rabatą z miniaturowymi odmianami oglaków.
Maju dziękuje za wizytę w moim ogrodzie. Faktycznie włożyłam trochę pracy w ten mój ogródek ale jestem szczęśliwa!!!. Co do tworzenia nowych zakątków ogrodu to chyba pozostaje mi czekać aż zrobimy nowy podjazd oraz chodnik- wtedy będę mogła dopiero coś pomyśleć. na razie nie ma gdzie . Mój narzeczoney tylko chodzi i mówi że wszędzie sadzę kwiaty, krzewy i takie tak a on by chciał iglaki. Chyba muszę pomyśleć nad jakąś rabatą z miniaturowymi odmianami oglaków.
- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko .Petunie mam w doniczkach i skrzynce z własnego chowu.Syn posiał pierwszy raz I nie dość ze są malutkie to jeszcze poobgryzane przez ślimaki
- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Agnieszko Twój tród w pocie czoła sie opłacił
Pięknie to wszystko wygląda a jaka różnica przed i po
Jaką masz daturkę - kolor
Miłego i dnia
Pięknie to wszystko wygląda a jaka różnica przed i po
Jaką masz daturkę - kolor
Miłego i dnia
- aage
Gosiu co to petuni to niepróbowałam chodować z nasionek. Chyba naprawdę trzeba w to włożyć duzo pracy aby wyrosły takie ładne jak są w sprzedaży. Dlatego wolę kupić, chociaż już w zeszłym roku zrezygnowałam z nich na rzecz surfii i też to był niewypał w donicach wiszących na pergoli. Niestety tak wiatr je zawsze tak wymęczył i deszcz że wyglądy nieciekawie. W tym roku zdecydowała się ma bacopę zobaczymy jakie będą efekty tego eksperymentu. Ślimaków na szczęście w donicach nie mam chyba mają lęk wysokości .
Dzidziu daturki mam od Raczka- Ani. Kolorki to żółty i różowy- hmm chyba. Sama nie wiem jakie mi się ostały bo jedna sadzonka się nie ukorzeniła i niestety zgniła- wyrzuciłam. Wyda mi się że została na pewno żółta, różowa i chyba biała. Mam nadzieję że będzie razem ze mną cieszyć się z efektów mojej pracy . Również życzę dużo
Dzidziu daturki mam od Raczka- Ani. Kolorki to żółty i różowy- hmm chyba. Sama nie wiem jakie mi się ostały bo jedna sadzonka się nie ukorzeniła i niestety zgniła- wyrzuciłam. Wyda mi się że została na pewno żółta, różowa i chyba biała. Mam nadzieję że będzie razem ze mną cieszyć się z efektów mojej pracy . Również życzę dużo