Motylek (Schizanthus wisetonensis)
- Zabeczka101059
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Motylek
ja też kupiłam nasionka motylka
ale jeszcze nie wysiałam
ale chyba już czas
mam nadzieje, że wyrosną nam piękne okazy
ale jeszcze nie wysiałam
ale chyba już czas
mam nadzieje, że wyrosną nam piękne okazy
-
- Od: 11 gru 2009, o 12:07
-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
Ja właśnie posiałam,ciekawa jestem co mi z tego wyjdzie...
- Nela
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 paź 2006, o 17:09
Ja siałam motylka zeszłego roku...Ale taki piękny jak z sadzonki z rynku to nie był...Więcej nie sieję - jak mi się go zachce to przyniosę sadzonkę. Przecież mi nie trzeba więcej jak 1-2...
taka mizerota była z siewu...
taka mizerota była z siewu...
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie narzekaj Nelu,też piękny.Też wysiałam bo nie mam wyjścia, nigdy ich u siebie nie spotkałam.Więc nie mam nawet cienia szansy zobaczyć tak pięknych okazów,jak kupiłaś w ub.roku.
-
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Dobrze że pokazałaś zdjęcie to wiem czego mam się spodziewać bo swoje wysiałam 2 dni temu :P
A kiedy siałaś ?
A kiedy siałaś ?
-
Wysiałam 3 marca i część juz ma pierwszą pare właściwych litków. Teraz czekam na drugą i pikowanie a reszta do rozdania
- Niesia
- 200p
- Od: 23 lut 2012, o 23:36
coś cichutko tutaj jak Wasze motylki? ja siałam w tym roku po raz pierwszy i na razie mam takie:
zaznaczę że miałam słabe wschody, nie dość że nasionek było jak na lekarstwo to połowa mi nie wzeszła:(....ta odmiana na zdjęciu to motylek angel wings....ponieważ nie byłam zadowolona ze wschodów więc kupiłam drugą paczuszke...tym razem był to motylek Schizanthus wisetonensis i wschody mam stuprocentowe dziś robiłam pikowanie...jak podrosną to też wstawię fotunie czekam na Wasze motylki...pozderki...
zaznaczę że miałam słabe wschody, nie dość że nasionek było jak na lekarstwo to połowa mi nie wzeszła:(....ta odmiana na zdjęciu to motylek angel wings....ponieważ nie byłam zadowolona ze wschodów więc kupiłam drugą paczuszke...tym razem był to motylek Schizanthus wisetonensis i wschody mam stuprocentowe dziś robiłam pikowanie...jak podrosną to też wstawię fotunie czekam na Wasze motylki...pozderki...
Ogrodniczka Niesia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 50p
- Od: 6 cze 2011, o 14:54
Śliczne masz już sadzonki
Ja dopiero na forum zobaczyłam ten śliczny kwiatek i tez mi się zachciało. Pobiegałam sobie po ogrodniczych i nie dostałam nasionek, nawet nie wiedzieli o istnieniu takiej roślinki i robili wielkie oczy. Nasionka musiałam kupić na allegro, tylko tak się zastanawiam, czy nie jest już zbyt późno na wysianie.
Ja dopiero na forum zobaczyłam ten śliczny kwiatek i tez mi się zachciało. Pobiegałam sobie po ogrodniczych i nie dostałam nasionek, nawet nie wiedzieli o istnieniu takiej roślinki i robili wielkie oczy. Nasionka musiałam kupić na allegro, tylko tak się zastanawiam, czy nie jest już zbyt późno na wysianie.
Pozdrawiam z Tarnowskich Gór
Ładne, ładne, tylko, że one powinny rosnąć razem w jednej doniczce a nie tak pojedynczo. Najlepiej siać je od razu do docelowej skrzynki/doniczki, dość gęsto.
Nie jest jeszcze za późno na sianie. One szybko zakwitają.
- Niesia
- 200p
- Od: 23 lut 2012, o 23:36
*Kasia pisze:Ładne, ładne, tylko, że one powinny rosnąć razem w jednej doniczce a nie tak pojedynczo. Najlepiej siać je od razu do docelowej skrzynki/doniczki, dość gęsto.
nie muszą rosnąć razem...zobacz na zdjęciu jak pięknie wygląda posadzony pojedynczo
Ogrodniczka Niesia
- amatorka015
- Od: 12 kwie 2011, o 17:12