Ali uśmiechnięty ogród cz. 3
Re: Ali uśmiechnięty ogród cz. 3
Grześ , wrocławianki na razie mają się dobrze :)w tym roku wszystko małe więc nie ma wyglądu... muszę popatrzeć w lato jaki wszystkie roślinki mają pokrój i wtedy będę ewentualnie przesadzać i trafniej lokować na razie ciężko na takim pustym placu
Jadziu, miło mi Ciebie gościć co do mlecza to są selektywne środki, które na trawę nie działają a na chwasty takie jak mniszek czy koniczyna tak mam nadzieję, że to się sprawdzi bo nie chce popalić całego trawnika...chociaż w sumie cała jego wymiana nie byłaby złym pomysłem... ale chyba już zbyt pracochłonnym na ten rok ;)
Jadziu, miło mi Ciebie gościć co do mlecza to są selektywne środki, które na trawę nie działają a na chwasty takie jak mniszek czy koniczyna tak mam nadzieję, że to się sprawdzi bo nie chce popalić całego trawnika...chociaż w sumie cała jego wymiana nie byłaby złym pomysłem... ale chyba już zbyt pracochłonnym na ten rok ;)
- jollla500
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wow Alu powiem tylko tak....pięknie
-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Aluś,
i juz trzeci wątek
Ale to szybko leci !
Ogródek masz tak "pozamiatany", że ja tam żadnego mlecza nie widzę.
Kępa lilii w rozmiarze XXXXXL
i juz trzeci wątek
Ale to szybko leci !
Ogródek masz tak "pozamiatany", że ja tam żadnego mlecza nie widzę.
Kępa lilii w rozmiarze XXXXXL
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Aluniu, zakochałam się w Twojej niebieskiej sasance Czy ona ma faktycznie taki jaśniutki kolor?? Co to za lilie w takiej dużej kępie?
Wszystko piękne u Ciebie i takie uporządkowane
Wszystko piękne u Ciebie i takie uporządkowane
Ewo, rabatki były sprzątnięte więc starałam się mlecze powyrywać, ale uwierz w niektórych miejscach jest ich duuużo... a na środku trawnika mam plac gzie tylko one rosną już w tym roku postanowiłam go opryskać i zwalczyć ale pogoda cały czas nie pozwala... bo albo pada,albo za zimno
A te lilie to lilie candidum (biała lub św. Józefa).
Monia, ta sasanka jest taka jasno fioletowa... ale wydaje mi się że to taka najpospolitsza...
A te lilie to właśnie lilie candidum. nie miałam kiedyś miejsca i tak je naściubiłam, muszę je w tym roku rozsadzić...
A te lilie to lilie candidum (biała lub św. Józefa).
Monia, ta sasanka jest taka jasno fioletowa... ale wydaje mi się że to taka najpospolitsza...
A te lilie to właśnie lilie candidum. nie miałam kiedyś miejsca i tak je naściubiłam, muszę je w tym roku rozsadzić...
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
A na zdjęciach ta sasaneczka wygląda taka jaśniutka
Te białe lilie są najpiękniejsze Zwłaszcza w takiej ilosci - ja bym nie rozsadzała
Te białe lilie są najpiękniejsze Zwłaszcza w takiej ilosci - ja bym nie rozsadzała
- Grzesik
- Od: 20 sty 2009, o 15:49
Alu mleczy w trawniku to i u mnie pełno , może na zdjęciach ich nie widać bo staram się zawsze tak uchwycić, by nie rzucały się w oczy, więc nie tylko Ty masz z nimi problem. A co najlepsze to jeszcze zanim zagościłem na forum to wcale mi nie przeszkadzały, nawet lubiłem jak kwitły ;) Teraz też muszę chyba użyć chemi (niestety), bo na ręczną robotę to trochę ich za dużo
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Foliaczek całkiem dobrze się prezentuje . :P
Wiele zmian ,napracowałaś się .Kępa liliowa jak zakwitnie ,to dopiero będzie superaśny widok . :P
Wiele zmian ,napracowałaś się .Kępa liliowa jak zakwitnie ,to dopiero będzie superaśny widok . :P
mlecz co za zgroza
chyba wszędzie go pełno
ślicznie u ciebie
chyba wszędzie go pełno
ślicznie u ciebie
- riane
- Od: 24 lut 2008, o 12:02
Ja zupełnie nie rozumiem co wy chcecie od mleczy. One są śliczne. Jak za duże wyrosną to je kosiarką. Takie słoneczka w trawniku naprawdę poprawiają nastrój. Słoneczko dla wszystkich!
Agata
nic nie chcemy jak są na trawniku
ale jak wchodzą na rabatki i trzeba wyrywać te długaśne korzenie to normalnie....
ale jak wchodzą na rabatki i trzeba wyrywać te długaśne korzenie to normalnie....
-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
Alu,kawał dobrej roboty odwaliłaś,wiosna zaczęła się u Ciebie rewelacyjnie,bardzo ciekawy ten płotek wiklinowy...mlecz w trawniku u mnie to standard,rok temu stosowałam oprysk ale nie na długo się to zdało...